Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 38 623
  • 825
  •   1
Отговори
# 540
Имам едно естествено раждане без упойка. Болят контракциите, няма да си кривя душата. Самото излзане на бебето не се усеща. При талкова чути истории и за естественото раждане и за секцио стигнах до заключението, че наистина при всеки минава различно и с различен интензитет на болка. В момента и аз съм пред тази дилема как да родя. Единственото, което знам е, че доброволно без епидурална не искам. Казват, че с упойка е в пъти по-добре.
Момичета ,здравейте ! На някоя от вас случвала ли се е тази дилема . В момента имам право на избор да избирам между секцио и нормално раждане . Само че проблемът е ,че се страхувам и от двете . От нормалното раждане ,защото не знам дали ще издържа на болките и напъните ,от секциото пък се притеснявам защото е коремна операция и пак не са розови нещата . От друга страна не знам дали ,ако пробвам да родя нормално няма така или иначе да се наложи секцио . Не знам какво да правя ,моля за съвет . Гинеколожката ми е дала цялото право на избор

# 541
  • София
Като всяка операция отнема време възстановяването. При мен имаше усложнение, което не беше по ничия вина, но всичко мина благополучно.

# 542
Не съм раждала естествено и не знам какво е, но секциото не е много приятно. Възстановяването. Самото раждане не го усещаш и докато те пусна упойката е супер, но после е гадничко. И нормално. Все пак това е коремна операция, но минава. Рискът за усложнения според мен е по-голям при секциото, от колкото при естественото. Аз нямах избор кое да избера и не съм се терзала над тази тема кое е правилно и кое не.

# 543
Никога доброволно не бих родила естествено.

# 544
Аз съм раждала естествено без упойка (аз така настоявах и исках), няма такъв ад. За второто ми предстои секцио по желание.

Тези от вас, които са раждали секцио или им предстои, коя упойка бихте избрали (ако имате право на избор) пълна или спинална?
Аз съм се спряла на спинална, дано не сгреша.

# 545
Аз пък никога доброволно не бих родила секцио… всички, които бяха родили секцио бяха доста зле за разлика от мен, която бях с първо раждане - естествено и си ходех на първия ден. Раждането ми мина много леко, с упойка, веднага дори си се изправих след като бях родила и си вървях към стаята. Всеки път бих избрала естественото раждане, то не случайно си е нормалното за организма на всяка жена, а по изключения и когато състоянието не позволява, тогава оправдавам секциото…
Сега ми предстои второ и със сигурност ще си искам естествено до края. Ако имам трето някога пак така бих си избрала.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:21 от Rimmona

# 546
*Sweety* Ти си минала най-трудната част. Първото раждане е бавно и дълго. Второто е песен. Докато те почнат болките и си родила. Имам две нормални раждания и не бих избрала секцио по мое желание. Първото ми раждане наистина беше дълго, почти 12 часа, а от окситоцина до раждането бях 6 часа със силни болки. Обаче след един час, като ме качиха в стаята бях на крака и отидох да видя бебето, нищо не ме болеше. Не бих предпочела коремна операция без конкретна медицинска причина, само заради страха от раждането.

Второто раждане , както казах беше песен. След вливането на окситоцина родих за 2 часа. Пак , като ме качиха в стаята си се движех нормално, дори ми донесоха бебето след 30 минути.
Третото сигурно ще се роди още по-бързо, ако е нормално и няма усложнения.

# 547
Имам едно естествено раждане без упойка. Болят контракциите, няма да си кривя душата. Самото излзане на бебето не се усеща. При талкова чути истории и за естественото раждане и за секцио стигнах до заключението, че наистина при всеки минава различно и с различен интензитет на болка. В момента и аз съм пред тази дилема как да родя. Единственото, което знам е, че доброволно без епидурална не искам. Казват, че с упойка е в пъти по-добре.
Момичета ,здравейте ! На някоя от вас случвала ли се е тази дилема . В момента имам право на избор да избирам между секцио и нормално раждане . Само че проблемът е ,че се страхувам и от двете . От нормалното раждане ,защото не знам дали ще издържа на болките и напъните ,от секциото пък се притеснявам защото е коремна операция и пак не са розови нещата . От друга страна не знам дали ,ако пробвам да родя нормално няма така или иначе да се наложи секцио . Не знам какво да правя ,моля за съвет . Гинеколожката ми е дала цялото право на избор

И аз имам едни естествено раждане без упойка. Сега за второто планирам отново естествено, но ако е възможно с упойка. Не бих предпочела секциото. По принцип съм с нисък праг на болка, който явно се промени след първото раждане..

# 548
И мен двете също ме притесняват. Преди си мислех че искам секцио и че ще е по-лесно, бързо и безболезнено. В последствие разбирам колко ползи има нормалното раждане и в крайна сметка (понеже съм с близнаци) ще се доверя на следящия лекар и това което е най-добре за бебетата. Това ми е най-важно и водещо.

# 549
  • UK
Първото ми дете е родено със спешно секцио, сега съм на края на бременността и ще пробвам естествено с епидурална. Не бих избрала доброволно секцио. Но лесен вариант няма.

# 550
И аз искам естествено, това ни е в природата и начинът бебето да излезе, даже мислех и за без упойка, защото ме е страх от нея, но ще видим.

Болките при контракции при естествено с какво ги сравнявате? Силни менструални?

# 551
И аз искам естествено, това ни е в природата и начинът бебето да излезе, даже мислех и за без упойка, защото ме е страх от нея, но ще видим.

Болките при контракции при естествено с какво ги сравнявате? Силни менструални?

Аз доколкото знам са бая по силни от менструални. Аз имах доста болезнен цикъл, но не очаквам същото при раждането

# 552
Момичета, туко-що гледах клип за естестевено раждане във вода на mrs.kuzmanova.. често казано доста страшно ми се видя Cry

# 553
При всеки организъм е различно. При някои са силни менструални, но при други...
Скрит текст:
нож в корема през 2 минути
Почти съм сигурна, че секциото ще боли по-малко, дано, скоро ще разбера ..

# 554
Със сигурност са по-силни, идеята е дали ги наподобяват, в много по-интензивен вариант или е изцяло друг тип болка. Защото за такъв тип болки, си имам техника на дишане, която ме отпуска.
Аз все пак мисля да отида на курс за бременни, с цел подготовка за естествено раждане - дихателни техники, какво се случва, упражнения и т.н , както и на гимнастика за бременни, с която се тренира тялото пак за по-лесно раждане.
Че аз както си карам бременността в почивка и лежане, заради проблемите...

Общи условия

Активация на акаунт