Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 38 756
  • 825
  •   1
Отговори
# 525
При преглед по ЗК днес, лекарката установи, че плацентата е по-ниска и е близо до канала. Измери разстоянието близо 4см, като каза, че на фетална морфология ще се изясни по-добре.
Сега доста започнах да се напрягам, защото четох из интернет за т.нар. плацента превия, въпреки че тя не каза това и все пак се притесних, че досега следящата ме АГ нищо не ми е споменала, както и на първата ФМ нищо не казаха.
Четох, че има възможност да се качи сама плацентата по-нататък през трети триместър, та това дали се е случвало при някоя от вас?

# 526
В много от случаите се качва. При мен се качи.
Бяха ми казали без спорт и без секс.

# 527
4см въобще не е притеснително, при положение, че над 2 см е ок и може да се роди нормално. Моята покриваше шийката и след 20гс започна да се вдига, последно беше 1,5см. Ще видим на следващия плеглед как е, но АГ каза, че най-вероятно ще се вдигне още с нарастването на матката. Плацента превия е плацентата да е напълно отдолу, а при Вас не е така, няма място за притеснение. Simple Smile В коя седмица сте?
При преглед по ЗК днес, лекарката установи, че плацентата е по-ниска и е близо до канала. Измери разстоянието близо 4см, като каза, че на фетална морфология ще се изясни по-добре.
Сега доста започнах да се напрягам, защото четох из интернет за т.нар. плацента превия, въпреки че тя не каза това и все пак се притесних, че досега следящата ме АГ нищо не ми е споменала, както и на първата ФМ нищо не казаха.
Четох, че има възможност да се качи сама плацентата по-нататък през трети триместър, та това дали се е случвало при някоя от вас?

# 528

===
Не знам коя седмица сте, но да, тя се качва послепенно. Даже към 20-22 г.с. мен ми я гледаха. Примерно на 17 г.с. си беше още по- нисичка.

# 529
В 17г.с. съм, надявам се да се вдигне, както казвате.
Иначе, тренирам усилено, защото не са ми казвали, че не е препоръчително, пък и за секса не са, но ще го имам в предвид.

# 530
Да, по принцип не се препоръчва секс, вдигане на тежко, натоварване. Явно просто Ви е ниска, но не притеснителна. Следете я, но мисля, че ще се качи още и няма да има проблеми Simple Smile Коремчето тепърва започва да расте.
В 17г.с. съм, надявам се да се вдигне, както казвате.
Иначе, тренирам усилено, защото не са ми казвали, че не е препоръчително, пък и за секса не са, но ще го имам в предвид.

# 531
Благодаря за полезните коментари, поуспокоих се, като ви прочетох! 😊

# 532
На първата ФМ ми казаха, че до втората фетална морфология плацентата най-често се вдига. Моята в 17 г.с. беше на 14 мм, след втората фетална морфология вече беше 34 мм, а сега даже я водят висока. Ще се вдигне 😊

# 533
Моята не е била ниска, но от предна стана задна

# 534
Моята след 30 г.с. се вдигна, а нямаше шансове. При всеки е различно. Без ненужно натоварване и всичко ще е наред.

# 535
Момичета ,здравейте ! На някоя от вас случвала ли се е тази дилема . В момента имам право на избор да избирам между секцио и нормално раждане . Само че проблемът е ,че се страхувам и от двете . От нормалното раждане ,защото не знам дали ще издържа на болките и напъните ,от секциото пък се притеснявам защото е коремна операция и пак не са розови нещата . От друга страна не знам дали ,ако пробвам да родя нормално няма така или иначе да се наложи секцио . Не знам какво да правя ,моля за съвет . Гинеколожката ми е дала цялото право на избор

# 536
Ако проблемът е болката, нормално раждане с епидурална упойка ми се струва най-добре. Такъв е моят план, пък ако се наложи секцио, каквото, такова

# 537
  • София
Като родила секцио ще кажа, че не съжалявам. Легнах, започнаха и след 15 минути чух бебето. Но следващата бременност ще ми е интересно нормално, ако има възможност.

# 538
  • България
Като родила секцио ще кажа, че не съжалявам. Легнах, започнаха и след 15 минути чух бебето. Но следващата бременност ще ми е интересно нормално, ако има възможност.

А възстановяването?

# 539
Здравейте, мами! Искам да попитам относно болничния, който се води майчинство 45 дена преди раждането. Миналата седмица в четвъртък ми преведоха 460 лв мина 1 седмица и още не са ми превели останалата сума. Как е било при вас?

Общи условия

Активация на акаунт