Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 618
  • 825
  •   1
Отговори
# 510
Да попитам и в тази тема, понеже някой може скоро да е ползвал това направление. Знаете ли колко време е валидно направление номер 6 за ЛКК? Дали е както обикновено 30дни.
Понеже днес бях при джи по по друг повод и си взех това направление, за да мога да си удължа болничния, но реално той изтича на 10.10. Т.е ако направлението е валидно 30 дни няма да имам проблем, но ако е 14дни, докато отида до ЛКК, ще е изтекло.

# 511
Направих тест на едното дете и е с Ковид Cry Явно и аз съм се заразила, но нямам други тестове в момента. Пазете се, класната каза, че почти целият клас са болни.

И ние вкъщи тъкмо изкарахме ковид (аз в 20 г.с.) и, да чукаме на дърво , всичко мина сравнително леко.  Хрема, еднократна температура (която падна сама), гърло и лека кашлица Почивка, промивки на носа с физиологичен разтвор и инхалации бяха достатъчни при мен.  Бебето си е съвсем добре, бях след оздравяването на преглед и изобщо не се беше впечатлил от цялото нещо Simple Smile

Стискам палци бързо и леко да минава!

# 512
Приехте ли нещо за разреждане на кръвта след положителния тест за ковид?

# 513
АГ-то каза, че в конкретно моя случай не е необходимо, но предполагам много зависи от ситуацията.

# 514
Приехте ли нещо за разреждане на кръвта след положителния тест за ковид?

На мен АГ ми писа, че мода да взимам аспирин протект за десетина дни. Аз много се чудих и също писах тук за съвет. В крайна сметка пих 7 дни.

# 515
Здравейте майчета ! Някоя от вас знае ли дали раждането с аденом на хипофизата (микро) е задължително да бъде секцио ?

# 516
Амариа, аз съм с аденом на хипофизата. Няма връзка между наличието на аденома и начина на раждане - ОСВЕН ако нямаш засегнат очен нерв от размера на аденома. Това се проверява на периметрия при очен лекар, ПРЕДИ да забременееш и няколко месеца след това. Говори с ендокринолог.

# 517
Амариа, аз съм с аденом на хипофизата. Няма връзка между наличието на аденома и начина на раждане - ОСВЕН ако нямаш засегнат очен нерв от размера на аденома. Това се проверява на периметрия при очен лекар, ПРЕДИ да забременееш и няколко месеца след това. Говори с ендокринолог.
Здравейте. Аз съм с хиперпролактинемия, но не с доказан аденом. Правя очен преглед + периметрия на всеки 3 месеца от бременността. АГ ме посъветва да не създаваме допълнително напрежение заради повишения пролактин и да раждам със секцио. Разбира се аз имам и други предпоставки за секцио, но това е отделен въпрос. Посъветвай се с ендокринолог и сподели на АГ-то, за да ти даде адекватен съвет.

# 518
При установени бактерии в урината пили ли сте Уринал акут докато чакате да излезе резултатът от стерилната урина? Утре ще пусна стерилна урина, но докато излезе, ще стане понеделник, а чак тогава съм на преглед при АГ-то ми. Тя пък тази седмица е отпуск.

# 519
Мисля, че не би ти навредила червената боровинка. Като знам колко е ужасно, хубаво е нещо да те облекчи. Пий много вода, наистина и това помага.

# 520
Благодаря! Иначе нямам парене, по-скоро леки болки в кръста и често уриниране, но последното го отдавам на бременността поначало.

# 521
Значи не е чак толкова зле. Нека и друг по-компетентен се изкаже за Уринал, все пак.

# 522
При установени бактерии в урината пили ли сте Уринал акут докато чакате да излезе резултатът от стерилната урина? Утре ще пусна стерилна урина, но докато излезе, ще стане понеделник, а чак тогава съм на преглед при АГ-то ми. Тя пък тази седмица е отпуск.

===

Да, точно ката ме беше посъветвала моята АГ - Уринал Акут. Дано да е фалшифа тревога. При мен до сега 2 пъти, при нормална урина ми излиза, че има бактерии и после като дам стерилна е чиста. Но имам ли дискомфорт си пия Уринал Акут.

# 523
Le strange, имай в предвид първо пусни стерилна урина и след това пии нещо.За да не покаже фалшиво отрицателен резултат или просто да си сигурна ,че няма да повлияе.

# 524
Може да се приема Уринал Акут. На мен той не ми действа, затова по време на бременността пиех Урикод Форте. Само от едно саше дискомфортът изчезваше.

Бактерии в обикновена урина не означава наличие на бактерии в пикочните пътища и в самата урина. Работи се нестерилно, затова не се вярва на сляпо. Пусни си стерилна урина, тя вече е меродавно изследване за инфекциите.

Няма как да се получи фалшиво отрицателен резултат на стерилна урина от прием на билков препарат. Особено за един ден. То от първи прием на антибиотик не се получава, па какво остава за червена боровинка с Д-маноза.

Общи условия

Активация на акаунт