Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 658
  • 825
  •   1
Отговори
# 495
Утрогестан да едни топчета. Вие как си ги поставяте ректално. Аз пробвах и не стана

# 496
Ами не, не бъркам Simple Smile когато си с кървене, особено в по-малките седмици, могат да ти кажат да ги слагаш ректално, както на мен ми казаха в Шейново.
Да. Най-добре се усвоява вагинално. След това ректално и на последно място е оралният прием.

Момичета, Утрогестанът можеше да се поставя и ректално нали и пак се усвояваше ?

Утрогестан НЕ МОЖЕ ректално. Бъркате. Циклогест може. Утрогестан само вагинално или през устата

# 497
Когато ми го изписаха , съм почти сигурна, че док каза, че най - добре се усвоява вагинално или ректално. Въпросът е, че не вникнах много , защото знам , че се позлва вагинално. От няколко дни реших да пробвам ректално - съвсем скоро съм при док и искам да ми вземе микробиология и да е по- чистичко. Идеята ми е, че ако наистина се усвоява и като махна малко дискомфорта при поставянето си е супер по- чист вариант . Аз не очаквах. Няма течения, постоянно бърникане, което може да довече до замърсяване . Пак ще попитам да препотвърди

# 498
Утрогестан не пречи на микробиологията.

# 499
КРР, да към Александровска. За тамошната банка съм сигурна, че ги съхраняват както трябва и са строго регулирани. Нещо, което не може да се гарантира за промотираните други банки. Безплатно е, защото ги даряваш. Така, ако на друг човек се окаже, че последната надежда са твоите, ги взимат.  Дай Боже на никого да не му се налага, разбира се.

# 500
Утрогестан, когато се приема през устата преминава през черния дроб и се преработва голяма част от него. Така има много странични ефекти върху цялото тяло, черния дроб и все пак по-малко количество достига до матката и яйчниците.
Когато се поставя вагинално почти изцяло действа само на място и нищожни количества попадат в кръвта, няма странични ефекти.
Когато се поставя ректално, една част попада в кръвообращението и има странични реакции, действа и на мястото на приложение.
Най-безопасният начин на приложение, а и най-ефективният е вагиналният.
Другите малко или повече увреждат черния дроб.

# 501
Здравейте
с наближаването на термина, все повече започвам да  мисля за евентуалното раждане. Чух че ако имаш гръбначно изкривяване не винаги слагат епидурална упойка и може би ще се налага да раждАм нормално БЕЗ упойка и съм силно притеснена как протича раждането- много ли е болезнено без епидурална

# 502
Зависи от степента на изкривяване. При мен имаше специален въпрос за това в предварителния въпросник, който попълвах. Трябва да се изговори с анестезиолога, за да се преценят вариантите за конкретния случай.

# 503
Здравейте! Децата започнаха училище и вече донесоха първият вирус с хрема и кашлица. Изолирани са в другата стая, но въпреки това не можах да се предпазя. Бременна съм в 16 г.с. Днес се събудих с лека болка и дразнене в гърлото, сега започна да ме боли тялото и малко главата. Какво мога да взема? Направих си гаргара със сода, сега ще пия един чай с мед. Изпих и едно витамин Ц.

# 504
Здравейте! Децата започнаха училище и вече донесоха първият вирус с хрема и кашлица. Изолирани са в другата стая, но въпреки това не можах да се предпазя. Бременна съм в 16 г.с. Днес се събудих с лека болка и дразнене в гърлото, сега започна да ме боли тялото и малко главата. Какво мога да взема? Направих си гаргара със сода, сега ще пия един чай с мед. Изпих и едно витамин Ц.

Биозин, авирон, за гърлото билкови пастили, isla moos, парацетамол.

# 505
Благодаря ти ,Жаки. Биозин или Биозин мама?

# 506
Благодаря ти ,Жаки. Биозин или Биозин мама?

Биозин мама 2х1 преди хранене.

# 507
Направих тест на едното дете и е с Ковид Cry Явно и аз съм се заразила, но нямам други тестове в момента. Пазете се, класната каза, че почти целият клас са болни.

# 508
Аз имам едно раждане без упойка и няма да си кривя душата, че болката е адска, поне при мен беше така. И от приказки, че болката е "малко по-силна от менструалната" аз бях в шок какво се случва. В момента ми предстои второ раждане и ака ще е естествено ще искам упойка 100%! Ако може да си спестите тези болки разучете, разпитайте за Вашия случай как стоят нещата. В крайна сметка много жени раждат без упойка, всеки има различен праг на болка и търпимост. Минава и заминава Simple Smile Леко раждане Ви желая!
Здравейте
с наближаването на термина, все повече започвам да  мисля за евентуалното раждане. Чух че ако имаш гръбначно изкривяване не винаги слагат епидурална упойка и може би ще се налага да раждАм нормално БЕЗ упойка и съм силно притеснена как протича раждането- много ли е болезнено без епидурална

# 509
  • София
Здравейте момиче, дали може да ми препоръчате лекар които следи ЖК по здравна каса.

Общи условия

Активация на акаунт