Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 665
  • 825
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Някоя от вас да е летяла преди 12 гс? Имам кратък полет и много се чудя.

# 481
  • UK
Здравейте! Някоя от вас да е летяла преди 12 гс? Имам кратък полет и много се чудя.

Да, какъв е проблемът да се лети? Летяла съм многократно в началото, средата и в 8мия месец, както и много други бременни.

# 482
Да, аз летях до Дубай преди 12 г.с. Не съм имала проблеми, вече съм в 8 месец и става тежко дори пътуване с кола за повече от час. Пътувайте спокойко

# 483

Аз летях 12 часа в 10 гс. Не е проблем, ако всичко е наред, лекарят само ме предупреди да ставам да се разхождам на всеки час заради риска от тромби. Иначе самото пътуване беше трудно заради гаденето и умората, но беше планирано отдавна.

Аз гледах за запазване на стволови клетки и стигнах до извода, че е скъпо упражнение със съмнителна полза освен в някои редки случаи. Исках да даря моите стволови клетки, но в болницата, в която ще съм, нямат такава опция

# 484
Момичета ,здравейте ! Някоя от вас случайно да е имала или има микро аденом на хипофизата и можете ли да кажете дали раждането е задължително в такъв случай да бъде секцио ?😞

# 485

Да, аз летях доста и преди, и след 12 г.с. Малко по-изморителни ми бяха полетите, но нищо чрезвичайно. Все пак зависи и от това в какво състояние сте, бих консултирала със следващия АГ.

# 486
Имах отлепяне в 7 гс, сега съм почти 12гс, но нямах кървене. Та преди полета ще отида на преглед, за да видя Аг какво ще каже

# 487
Смятам, че Токуда е страхотен избор откъм неонатология, грижи, удобства, специалисти, апаратура и т.н. Дано си допаднете с д-р Апостолова и тя да е Вашия човек!

Добра неонатология в България има общо взето в Токуда и Майчин дом. Ако нещо се случи при раждането, независимо дали бремеността е била нормална и не е имало проблеми, винаги има риск, в Св Лазар и там, където са Зебрите, нямат нужното ниво на неонатологията и в крайна сметка транспортират бебето в Токуда или Майчин дом. Само че, понякога нещата се свеждат до минути и ако не може да се реагира веднага, може да е фатално.
Да не говорим и че четох доста разкази и истории за раждане със Зебрите и Олга, които честно казано ми показаха, че нещата са си малко аматьорски. Не сме стигнали още до това ниво в България. Затова, при условие, че имаме достъп до болниците с най-голяма сигурност, е добре да се възползваме и да сме в ръцете на професионалисти.
От проучванията ми за д-р Апостолова, конкретно, няма от стандартните притискания за секцио, предизвикано раждане, напротив - тя изчаква нещата да се случат с темпото на бебето и майката и ако се наложи, вече се прилагат другите методи. Прави се кожа в кожа и отложено клампиране.
Та, от всичко , което чета последните месеци (лични истории), прецених че няма да ми е спокойно да съм в ръцете на Олга, Зебрите и т.н , особено за първо раждане, когато не знам какво да очаквам. А и щом има такива прекрасни специалисти, като д-р Апостолова в болница като Токуда, залагам на сигурното, не ми се рискува за единия експеримент Simple Smile

Момичета, ние се замисляме за запазване на стволови клетки. Дали в тази тема някой има опит?

# 488
Мислех, че Св. Лазар не се различава особено от други болници, освен че се съобразяват много повече с желанията на пациентките. Иначе аз се насочих към Плевен така или иначе...

# 489
Аз исках да замразя стволови клетки към Националната банка за стволови клетки. След обширно разискване на въпроса с имунолози, разбрах, че този тип стволови клетки са последна линия на избор в случай на нужда и нещата са по-скоро много скъп маркетингов трик. Затова и исках да ги даря там. Но поради други причини не се случи.

# 490
Момичета, Утрогестанът можеше да се поставя и ректално нали и пак се усвояваше ?

# 491
Аз исках да замразя стволови клетки към Националната банка за стволови клетки. След обширно разискване на въпроса с имунолози, разбрах, че този тип стволови клетки са последна линия на избор в случай на нужда и нещата са по-скоро много скъп маркетингов трик. Затова и исках да ги даря там. Но поради други причини не се случи.
Към Александровска ли?

# 492
Да. Най-добре се усвоява вагинално. След това ректално и на последно място е оралният прием.

Момичета, Утрогестанът можеше да се поставя и ректално нали и пак се усвояваше ?

# 493
Да. Най-добре се усвоява вагинално. След това ректално и на последно място е оралният прием.

Утрогестан НЕ МОЖЕ ректално. Бъркате. Циклогест може. Утрогестан само вагинално или през устата

# 494
  • София
Всъщност по лекарска преценка може.

Общи условия

Активация на акаунт