Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 078
  • 825
  •   1
Отговори
# 105
Аз бях с бронхит в 8-ми месец, но пих някакъв друг антибиотик. Нямаше последствия за бебето. Пробиотик се приема най-малко 2 часа след антибиотика.

Интересно защо ми каза 72часа.след последнотоо хапче
Ще лекувам стрептококи
Но аз мисля все пак да ги взимам на 2ч

# 106
Мами здравейте
На някоя друга изписвали ли са и Аугментин в през 7я месец
Понеже се установи че имам бактерия и се налага да пия, като АГ ми каза 72ч.след последното хапче да започна пробиотик. А по-принцип знам че пробиотика се пие около 1-2 ч. След или преди антибиотика
И като цяло вреден ли е много Аугментина

Аугментинът е напълно безопасен при бременност. Смисълът от пробиотика е именно след като свърши лечението с антибиотик, защото дори и двете хапчета да се взимат отделно, антибиотикът ще унищожи и пробиотичните бактерии. Затова пробиотик се взима оптимално и по време на курса на лечение, и задължително поне 30 дни след приключването му.

# 107
Здравейте!
В пети месец съм.
Имам леки болежки в краката - нагоре към бедрата, забелязах и разширена вена. С какво мога да облекча положението?

# 108
Здравейте. Случвало ли се е подобно нещо на някоя мама? Последен цикъл на 20 юли трябва да съм в 6 седмица. Вчера бях на преглед, с коремен ехограф нищо не се видя, с вагинален се видя плоден сак, не го е мерил АГ, но каза да дойда след 10 дни отново за да видим дали расте. Аз много се притеснявам за извънматочна, но той каза че плодния сак е в матката. Каза също че ако се появят болки или кръвотечение да отида ако не чак след 10 дни. Много ме е страх, защото преди раждането на сина ми имам тежък мисед в 5 месец. Прикачвам снимка от прегледа с вагинален ехограф.

# 109
Всичко ще е наред. Няма как да се види плоден сак в 6 г.с. с коремен ехограф. Щом лекарят е видял плоден сак с вагинален ехограф значи няма нищо притеснително.

# 110
Абсолютно нормално е да не се види нищо с коремен ехограф все още. Не се тревожете. Пожелавам ви успех и лека бременност!

# 111
Вероятно овулацията ви е била малко по-късно, не се притеснявайте

# 112
Здравейте, имам въпрос относно анулиран болничен лист уж, защото ЛЛ не можел повече от 40 дни да издава (намалихме дните болничен), но след справка с ТРЗ се оказа, че имам още дни до 40, затова ще го оставим в първоначалния вариант. В този случай ЛЛ какво следва да направи, след като вече е анулиран стария и издаден нов?

# 113
Здравейте в 14 г.с ,съм към края ,но от две три седмици не всеки ден ,но ми се появява парене ,щипане гледаха ме взимаха ми урина и няма нищо но гениколога ми изписа
Ломексин една таблетка и Döderlein Med това незнам дали го има в България, та въпроса ми е реално като нямам проблем според тях ,защо се изписват,гледам пе масово ломексил е за гъбички а аз нямам реално не се знае от какво е това парене
и щипане

# 114
Здравейте
С всяка изминала седмица страхът от раждането се засилва, понеже ми е първо раждане.
Аг ми обясни че може да се постави епидурална упойка, но задължително ще трябва да се консултирам с анестезиолог понеже имам лека сколиоза в горната част, не е видима, но е диагностицирана, и ми казаха че може да се постави на 4 см разкритие.
Но като цяло се притеснявам след като имам някаква дори и лека форма на гръбначно изкривяване дали няма да имам някакви последствия след това.
Има ли и друга дама
Раждала с епидурална при наличие на гръбначно изкривяване.
Въпреки че може би искам да е и без упойка, но се притеснявам от самото раждане.т.е излизането на бебето.

# 115
Излизането на бебето не боли, болят контракциите до разктритието 10см. Аз имам 1 раждане без упойка и повече това не бих си го причинила, но ми обясниха, че накрая, към 8-9см разкритие и когато започват напъните спират упойката, за да може за усещаш кога да напъваш. Та болките накая явно няма да си ги спестя.
За другото не мога да дам съвет.
Здравейте
С всяка изминала седмица страхът от раждането се засилва, понеже ми е първо раждане.
Аг ми обясни че може да се постави епидурална упойка, но задължително ще трябва да се консултирам с анестезиолог понеже имам лека сколиоза в горната част, не е видима, но е диагностицирана, и ми казаха че може да се постави на 4 см разкритие.
Но като цяло се притеснявам след като имам някаква дори и лека форма на гръбначно изкривяване дали няма да имам някакви последствия след това.
Има ли и друга дама
Въпреки че може би искам да е и без упойка, но се притеснявам от самото раждане.т.е излизането на бебето.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 11:30 от Madness88

# 116
Здравейте
Има ли и друга дама

Аз имам друга гледна точка и възможна ситуация. На мен ми сложиха два пъти епидурална упойка, която така и не ме хвана и родих без нея. Боли доста, усещаш всичко, но това е положението. Опитаха се да ме облекчат, но нямам идея защо така се получи тогава. Божа работа. Важното е да сте здрави с бебето накрая🍀

# 117
Здравейте!
В пети месец съм.
Имам леки болежки в краката - нагоре към бедрата, забелязах и разширена вена. С какво мога да облекча положението?

Пиеш ли магнезий под някаква форма? Обикновено от 5-ти месец нататък имаме нужда от повече магнезий. Обикновено изписват Магнерот.
Хапвай и повече храни, богати на калций.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 23:29 от dreamer-97

# 118
Мамита ,здравейте ! Откакто влезнах в деветия месец постоянно ми се повръща ,направо не знам вече какво да правя през два дни повръщам. Не знам това дете как ще расте направо се притеснявам . На някоя от вас случвало ли ви се е в такъв късен етап от бременността ? Отделно имам и гастрит 😔

# 119
Пия комбинирани витамини, в тях има малко магнезий. А от няколко дни Шуслерови соли 7 има ефект, спряха крампите.

Общи условия

Активация на акаунт