Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 869
  • 825
  •   1
Отговори
# 390
В 9 г.с. би трябвало вече да сте чули пулс, а ако са двечки-два пулса. Ако имате отлепяне ви съветвам известно време почивка, лежане, вероятно и хапчета да ви изписани.🍀

# 391
КПП, вземи си хубав пробиотик за стомаха и чревния тракт.

Аз също пих коринфар - почнах да качвам кръвно в 35-36г.с и той ми повлия добре и контракциите. Аз го пиех с магнезиев диспорал. Шийката ми я следиха постоянно, защото беше къса. Щом твойта е 4см е супер. То се гледа не само дължина, но и тенденция - как се държи във времето - стои ли същата или прогресивно намалява, омеква, прави фуния и т.н.
Почивай си повече и мисли позитивно, всичко ще е наред.

Бих какви ли не пробиотици, още повече ми дразнят и раздуват.
А ти къде си се следила?
Може би тогава да ограничиш въглехидрати или поне бързите, че те също надуват и задържат вода.
Щом не става с хранителни добавки, пробвай с храна. Пък ако не стане - още няколко месеца и после ще се нормализират нещата.

В Щерев бях аз, при Коновалова. Там ходех и на кардиолог.

# 392
Относно кръвното моята АГ ми е казвала, че независимо дали е ниско или високо компот или айрян го нормализират

# 393
Да, сега започвам един режим хранителен, тъкмо и да не качвам излишни кг.

И аз от темата за Щерев си харесах Коновалова за раждане, обаче се чудя дали още сега да не се прехвърля при нея, че моята нещо само ми прави финалните и за други неща, ако не съм прочела или не съм се поинтересувала, от нея не мога да очаквам да ми каже.
Коновалова прави ли фетална, предполагам мога в Щерев да си правя?

# 394
КРР, аз имах проблем с шийката. Някъде около 22-25 г.с. се получи рязко скъсяване, но за щастие нямаше фунелизация. Въпреки това, беше 22 мм, много рисково, но слава Богу с хапчета и непрекъснато лежане стигна 25 мм. Заради това я следих из късо на 2 седмици. 

Аз съм лежала в Тина Киркова, но не за раждане. Не препоръчвам. Тамошен лекар, при когото се следях, оплеска зверски нещата с моята бременност. Приятелка, раждала там, казва, че бебето ти го дават веднага и е непрекъснато при теб, като никой не ти показва дори как да го държиш (ако ти е първо дете), съответно акушерките са киселяци.

# 395
Green Arrow, в Щерев ли прави феталните морфологии? Понеже и аз съм с рязко скъсила се шийка, си мисля дали да не запиша час за последната ФМ при Чавеева.

# 396
КРР, аз имах проблем с шийката. Някъде около 22-25 г.с. се получи рязко скъсяване, но за щастие нямаше фунелизация. Въпреки това, беше 22 мм, много рисково, но слава Богу с хапчета и непрекъснато лежане стигна 25 мм. Заради това я следих из късо на 2 седмици. 

Аз съм лежала в Тина Киркова, но не за раждане. Не препоръчвам. Тамошен лекар, при когото се следях, оплеска зверски нещата с моята бременност. Приятелка, раждала там, казва, че бебето ти го дават веднага и е непрекъснато при теб, като никой не ти показва дори как да го държиш (ако ти е първо дете), съответно акушерките са киселяци.

На мен на 22 ММ ми сложиха песар. Лежа, нямам търпение да видя другата седмица дали има подобрение. Ти до коя седмица изкара с тази шийка?

# 397
Да, сега започвам един режим хранителен, тъкмо и да не качвам излишни кг.

И аз от темата за Щерев си харесах Коновалова за раждане, обаче се чудя дали още сега да не се прехвърля при нея, че моята нещо само ми прави финалните и за други неща, ако не съм прочела или не съм се поинтересувала, от нея не мога да очаквам да ми каже.
Коновалова прави ли фетална, предполагам мога в Щерев да си правя?

Коновалова е АГ, не фетален специалист. Аз се следях при нея. Разбира се, че прави базисни замервания на плода, но това не е фетална морфология. На мен тя ми запазваше час при Искилиева-фетален специалист (пак в Щерев). Доволна съм от нея, прегледа е подробен, мила е, дава ти снимки. За Чавеева знам, че часовете са доста напред и тя преглежда по-сериозните случаи.

За шийката. Много е добре 40 мм, но моята беше 39 мм и за една седмица рязко падна на 29 мм, та минах на Утрогестан. Бактериална вагиноза беше причината. Излекувахме я и задържахме шийката.

Хубаво е, ако избереш Коновалова за раждане, да си се следиш при нея. То който и да избереш, смятам че е добре да познава състоянието ти. Имай предвид, че Коновалова държи на естествено раждане.

# 398
Аз правя феталните в МЦ Фемина, при д-р Славкова. Харесвам я, добър специалист е, винаги отговаря по Viber, но сякаш, не влиза в дълбочина с всяка нейна пациентка. Реално аз сега за контракциите на преглед ходих при друг АГ в клиниката. При предишни проблеми пак при други специалисти в клиниката ходих, при нея нямаше часове, а а не пое инициатива да ме извика, например, въпреки че няма час в момента. Общо взето, дори и не ме помни от преглед на преглед. Някак, нямаме лично отношение, което моите познати имат със следящите АГ. Те си създават връзка, ако има проблем, веднага ги викат и се грижат за тях, а аз досега само си проучвам - ето за контракциите, за шийката сега се чудя - трябва ли да ходя да следя, не трябва ли: тя изобщо не е запозната, нито поема инициатива да ми каже да отида да я видим еди кога си. Добре, че е форумът и мои приятелки, иначе ако трябва да разчитам на нея, доста неща ще изпусна и може и да имам и рискове. Например, пия Натаспин - аз сама си следя кога да го спра, няма да ме подсети тя. Също и - имам херпес вирус, сама трябва да се сетя да правя изследвания за активна инфекция, преди да родя, на нея някак не мога да разчитам. Общо взето, тя си ми прави феталните и извън това нямаме отношения, нямам на кой да разчитам.
Та, иска ми се да съм при АГ, с което имаме отношения, помни ме, има записани спецификите при мен и той/тя да инициира какво да правя, ако имам някакъв проблем, а не аз да се чудя какво трябва да правя. Предполагам, разбирате какво имам предвид.

При д-р Коновалова дали е така? Как е комуникацията с нея и какво е поведението и, ако например имам проблем (като сега), пиша и. Дали ще ме извика за преглед и после ще следи състоянието ми или пак ще трябва да се оправям сама? Ако е от този тип следящи АГ, на които мога да разчитам, направо си записвам час и започвам да се следя при нея. Аз съм 21 г.с., дали ще има проблем, така като не е от началото? Ще си изискам документацията от Фемина. Също и - дали работи по ЗК, бих се вэзползвала.

Благодаря много , момичета за съдействието!

# 399
Щерев, съответно и Коновалова не работят със ЗК. Както и с фонд. Издават фактура и чрез възстановяване на разходи действаш. Това, ако имаш ДЗО.
Аз лично рядко съм притеснявала Коновалова. Например, когато имах два пъти кървене. Първия път й звъннах и тя каза, че трябва да ме прегледа, но не е в болницата и да отида на спешен кабинет. Няма заради теб да зареже личните си ангажименти и да отиде в болницата да те прегледа при положение, че има дежурен лекар. И аз съм ок с това. Разбирам я. Няма как за всяка бременна да търчи до болницата. Втория път като прокървих директно отидох на спешен кабинет. На регистратурата само попитах дали е на работа, защото все пак тогава може да ме прегледа тя, но си беше тръгнала. При извънредни прегледи знам, че се информират за състоянието на пациентите си. Единия път тя ми беше звъннала след такъв преглед. Като ми пуска микробиологии, аз си следя кога е готов резултата и й звъня за лечение, ако има находка. Тя ми обяснява по телефона и ми пуска електронна рецепта. Свързването става като позвъня на кол центъра в болницата. Те й предават и тя ми връща обаждане. Имала съм й телефона, но никога не съм я притеснявала. Реално един път само й бях изпратила кръвните си резултати по Вайбър, защото искаше да ги види по-скоро. След което ми звънна тя. Другите пъти съм ги носила при следващ преглед. Ако правиш изследванията в тяхната лаборатория, по-скоро ще се информира за резулатите, но на мен ми беше неудобно като локация и ги правих в близката лаборатория. На следващия преглед ги давах на регистратурата да ми ги прикачат към досието, а на нея й ги носих на хартия да ги прегледа. Имам показатели, които сама съм си назначавала, но главно тя ми казваше какво да пусна. Не съм следяла до кога са ми изписаните терапии. Почти до края си бях на Утрогестан и Магнерот. Винаги тя ми запазваше час за следващия преглед. Заради шийката това беше на 2-3 седмици макс. По принцип часовете се спазват, но е имало случаи, в които тя е била в операция и е закъснявала. Не съм усещала да ме претупва, въпреки че е закъсняла с часовете. След секциото ми, няколко пъти идваше в стаята да ме види как съм. Като цяло има отношение към пациента, но пък и не очаквай да се държи все едно сте първи приятелки.
Мен ме притеснява, че казваш, че следящата те АГ ти прави феталните? Тя фетален специалист ли е? Обикновено феталните специалисти не водят бременности и раждания, а се занимават само с това. Моите фетални са продължавали по 30-40 минути като прави множество снимки и замервания. Сигурна ли си, че това са били фетални морфологии? Както казах и в предното мнение, аз съм ги правила при друг специалист. Първата струва 150 лв, втората и третата бяха 180 лв. Като при втората трябваше след 2 седмици да отида пак и този преглед не ми го таксува. Прегледа при Коновалова е 80 лв, тоновете са 35 лв.

# 400
Кога и как се проверява шийката на матката? На мен досега не са ми казвали нищо за нея?

# 401
Кога и как се проверява шийката на матката? На мен досега не са ми казвали нищо за нея?

Вагинално с ехографа е най точно. Коя седмица си

# 402
21ва седмица. Винаги е било с коремен ехо, включително и феталната морфология. Не съм имала никакви оплаквания до сега. Дали за това не са гледали? Или и на коремния се е виждало, че е ок? Всеки ден научавам за някакъв нов "риск"... Хем не е хубаво, хем се чудя как да ги избегна предварително...

# 403
21ва седмица. Винаги е било с коремен ехо, включително и феталната морфология. Не съм имала никакви оплаквания до сега. Дали за това не са гледали? Или и на коремния се е виждало, че е ок? Всеки ден научавам за някакъв нов "риск"... Хем не е хубаво, хем се чудя как да ги избегна предварително...

На феталната би трябвало да са я измерили. Погледни си в листа. И с коремен я мерят

# 404
С коремен не е коректно замерването. Трябва да е с вагинален. Шийката не боли. То за това е рисково, защото нямаме индикации дали намаля. Контракциите могат да я накарат да се смали. За това се изписва в повечето случаи магнезий, за да се намалят контракциите, ако има такива.

Общи условия

Активация на акаунт