Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 831
  • 825
  •   1
Отговори
# 435
С шийка 25 мм без песар избутах до 36 г.с., когато се наложи секцио по други причини.
Морфологията я правих при д-р Михова в Надежда.
КРР, избери място с добра неонатология щом си с отрицателен резус фактор. Напълно те разбирам за търсенето на лекар, с когото да се чувстваш в сигурни ръце и да си вайбвате.

На мен на 25 Мм ми сложиха песар в 18 седмица. На легло съм и се моля да избутам до 28. В коя седмица ти беше 25ММ?

# 436
През първата си успешна бременност бях с гестационен диабет. Кръвната ми захар реално беше 5.2-4, нищо кой знае колко фрапиращо. Бях на нисковъглехидратен режим, без крайности и без излишна захар. Със сегашната ми бременност ми взимат кръв всеки месец кръвната ми захар е била и 4.2 и 5.2, но гинекологът ми не препоръчва по-ранно обременяване. Имам още 2 седмици и ще вляза в диапазона за обременяване. Ужасно е тежко за организма това изследване и аз не бих го правила в ранна бременност, особено при 5.2. Да беше над 6 да има причина, но е малко рано според мен. Следете я по-редовно и ограничете по-тежки храни и всичко ще е наред до изследването. 🍀

Чак пък да е ужасно тежко... Не е кой знае какво, честно казано, аз го правих и изобщо не беше тежко

Както става ясно от написаното и аз съм го правила. За организма е тежко (както е тежко да закусваш и 3 парчета торта) и не се препоръчва повече от веднъж на 6 месеца. Ако си направи в 10-та седмица и в 24та я накарат отново? Все пак си има причини да се назначава обременяване с глюкоза и те със сигурност не са еднократна кръвна захар на гладно 5.19.

# 437
За мен беше тежко, 2 пъти съм го правила и двата пъти ми стана лошо, хем единия път не бях бременна.

# 438
На мен нон стоп ми става лошо, докато съм бременна. Не е приятно да не може да се яде, но не е нещо страшно. Не бих го нарекла тежко.

Важно е ако има проблем, да се разбере навреме

# 439
Не е въпроса в неяденето, а че се изпива глюкозата (много неприятна и изключително сладка за моя вкус) и рязко се вдига кръвната захар, затова се получава замайване и прилошаване.
Обаче има хора на които не им става лошо и даже им харесва глюкозата на вкус.

# 440
  • Пловдив
Аз точно по препоръка на ендокринолог също правих обременяване по-рано(в 18 седмица). Правила съм и преди, само веднъж ми е ставало лошо и то беше защото не можеха да ми нацелят третия път вената и беше едно дълбаене и търсене.
В същото време АГ се ядоса, че съм послушала ендо и иска пак да правя обременяване. Тя знаела най-добре 🧐

# 441
Не смятам, че имам нужда от друго, най-малкото не съм запозната и не съм експерт в областта, не искам и да бъда. Не искам и приятелско отношение. Искам обаче да ме следят и да знам, че съм в сигурни ръце, без да се притеснявам, че нещо може да изпуснем (като например отрицателното ми RH или да се скъси шийката, но АГ да не се е сетила, че трябва да я мери, въпреки, че съм с болки, контракции, зацапване). Не е моя работа да мисля тези неща, нито да ги знам, а сега се чувствам така сякаш, че ако аз не ги помня и не напомням, че трябва, ще стане някоя беля.

Ще отида при д-р Коновалова, може би и д-р Леков, защото и за него съм чувала добри отзиви и ще видим.

Няма да съжаляваш за Леков плюс той изражда, имат добра неонатология и болницата е една от най добрите. За мен е най добре там където се следиш да раждаш.
Д-р Ненад Леков ли е?

# 442
Не смятам, че имам нужда от друго, най-малкото не съм запозната и не съм експерт в областта, не искам и да бъда. Не искам и приятелско отношение. Искам обаче да ме следят и да знам, че съм в сигурни ръце, без да се притеснявам, че нещо може да изпуснем (като например отрицателното ми RH или да се скъси шийката, но АГ да не се е сетила, че трябва да я мери, въпреки, че съм с болки, контракции, зацапване). Не е моя работа да мисля тези неща, нито да ги знам, а сега се чувствам така сякаш, че ако аз не ги помня и не напомням, че трябва, ще стане някоя беля.

Ще отида при д-р Коновалова, може би и д-р Леков, защото и за него съм чувала добри отзиви и ще видим.

Няма да съжаляваш за Леков плюс той изражда, имат добра неонатология и болницата е една от най добрите. За мен е най добре там където се следиш да раждаш.
Д-р Ненад Леков ли е?

Дааа. Той е.

# 443
Запазвам час и при него и направо след това по усещане избирам при кой да продължа. За Токуда съм ок, именно защото са едни от най-добрите. В началото започнах там, при Добрева, но нещо взе много да ми назначава излишни изследвания и терапии и да ми точи картата с допълнително здравно, наплаши ме доста и то излишно и затова се отказах. Иначе братовчед ми е лекар в Токуда и направо ще говоря ш с него за мнение. В Токуда правят ли фетална и имат ли пакети?

# 444
Запазвам час и при него и направо след това по усещане избирам при кой да продължа. За Токуда съм ок, именно защото са едни от най-добрите. В началото започнах там, при Добрева, но нещо взе много да ми назначава излишни изследвания и терапии и да ми точи картата с допълнително здравно, наплаши ме доста и то излишно и затова се отказах. Иначе братовчед ми е лекар в Токуда и направо ще говоря ш с него за мнение. В Токуда правят ли фетална и имат ли пакети?

Мисля че правят, но мен доктора ме изпрати при доктор Стратиева в Оскар клиник. Пращам пакетите

# 445
Правят фетална 2ма-3ма доктори, но и моята АГ ми даде списък с няколко клиники да си избера. Отидох в Марковс при д-р Димитрова и съм очарована от нея.

# 446
Стратиева и на мен ми я препоръчаха.
На мен ми остават 2 фетални. Аз съм 21 г.с., направо може да ги направя при нея, тъкмо и второ мнение.
Момичета, а вие с пакетите ли сте или плащате на преглед?

# 447
Здравейте момичета, трябва ми насока - от петък вечер имам болки ниско долу вдясно,които започнаха рязко, но утихнаха. В събота през деня по-леки и периодични, но сега пак се събуждам с по-силни. Приемах но-шпа единствено, тъй като бяхме в Малта и се прибрахме късно следобед в събота. Не ми се е налагало да ходя до спешен кабинет отдавна и се чудя дали казуса ми е за там, също към коя болница бихте отишли? Нямам връзка с АГ, в 15+3 гс съм

# 448
Благодаря на всички, които обърнаха внимание на въпросите ми.
Когато правих изследването не бях гладувала 12 часа и мисля, че това също може да в повлияло. Определено ще спазвам режим и ще пусна отново кръвна захар както трябва и след това евентуално ще правя обременяване. Иначе нямам наднормено тегло /51 кг съм/, качила съм 2 кг за тези 10 седмици. Преди бременността съм изследвана за захар, инсулин, хома индекс и всичко беше наред и затова според мен е много рано това обременяване. Благодаря отново!

# 449
Аз не съм с пакет и плащам по 140лв на преглед. Отделно по съвет на моята АГ се следя и по здравна каса при друга АГ, за да ми минават безплатно всички изследвания, които й препращам.
Стратиева и на мен ми я препоръчаха.
На мен ми остават 2 фетални. Аз съм 21 г.с., направо може да ги направя при нея, тъкмо и второ мнение.
Момичета, а вие с пакетите ли сте или плащате на преглед?

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:18 от Madness88

Общи условия

Активация на акаунт