Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 649
  • 825
  •   1
Отговори
# 705
По принцип знам, че протеина го препоръчват, ако не наддава бебето. При мен сега го измериха 300гр за 18 седмица, като следящата ме АГ каза, че вървяло по-голямо, а следящата ме по здравна каса каза, че си е точно в нормите, та и аз се обърках вече и май само при едната ще ходя.
Иначе, аз не съм пила с предната и с тази също, все пак си има подсладители и в него и залагах на месо предимно.

# 706
  • Варна
Аз започвам да си мисля, че нямам салмонела или друго, ами чисто и просто съм лепнала някакъв вирус.
Освен стомашните неразположения днес цял ден съм ужасно отпаднала, което от едно повръщане и изхождане в тоалет едва ли ще стане. Цял ден съм на легло, и почти целия ден буквално спя. Събуждам се за кратко, после пак ме унася и така цял ден.
Сега си измерих температура и е 37.2, но може през деня да е била по - висока.

# 707
На мен са ми казвали, че и консумацията на подсладители не е ок по време на бременност, колко е вярно не знам, всичко е в дозата най-вероятно.

# 708
Здравейте
Силно притеснена съм от прегледа ми днес
В 2ра седмица от 8 месец съм и на тоновете имах доста. Контракции и ми дадоха час за тонове пак следващата седмица с евентуално задържане за три дни в болница. Като цяло имам краткотрайни стягания.
Но днес преди прегледа бях силно ядосана и притеснена. Възможно ли е да е от това, АГ каза че задължително иска да ме види пак идната седмица за да не взема да родя по-рано, което ме притеснява предвид факта че съм 8 месец

# 709
Аз си правих обременяване с глюкоза, заради увеличени околоплодни води. Не само стойността на глюкозата е фактор, има си и други показатели, които следят АГ за диабет. Аболютно никакво неразположение не изпитах като изпих глюкозата, така че не е драма.

Назначиха ми протеин ПрегнаКо, защото бебето върви малко, така че сега ще го почвам. Преди това хапвах протеинови барчета, извара, яйца, скир, месо, но не бях стриктна и ми изписа протеин на прах.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:50 от Madness88

# 710
  • България
Като диабетичка от няколко години съм минала през най-различни сладки с подсладители. В началото само това купувах, но когато започнах да чета се оказа, че не се по-малко безвредни от тези в "нормалното" сладко.

Така че ако сте на здравословен режим, опитайте да заместите с плод, ядки, скир. Но си позволявайте по малко - в малки количества не пречи.

Ако четете етикета за 100гр, можете да си сметнете колко да хапнете за 1 хлебна единица (12гр) или наполовина (6гр). Но гледам, че на доста храни вече описват на готово колко е.

И аз в момента съм стигнала до половин шоколадов бонбон като ми се прияде, само защото много обичам. Хубаво е да се ограничаваме за няколко месеца, но и малки награди ще ни правят по-щастливи. Бебето го усеща, сигурна съм. Simple Smile

# 711
А да попитам за контракциите, доколкото разбрах се усещали като втвърдяване на корема, но това втвърдяване колко време продължава - 10 мин, 30, час? И къде точно се усеща - долу на матката, горе при стомаха или навсякъде? От време на време усещам като опъване на корема (все едно ще се пръсне), най-вече горе при стомаха обаче, а уж не ям много, та се зачудих да не е това...понякога обаче продължава дълго време по час-два.

# 712
И аз се присъединявам към последния въпрос. Така и никой не ми обясни за тези стягания ш не мога да разпознавам кога е корем, кога е матка

# 713
Моите контракции се усещаха дифузно по целия корем. Нещо средно между втвърдяване и болка при чревни спазми. Някои бяха само стягане на корема, който на пипане беше твърд. Различна продължителност, но предимно минута-две.
Имайте предвид, че матката расте и това "горе при стомаха" в един момент става всъщност дъното на матката, та и там са контракции.

# 714
Контракциите са стягане на всичко за минути, отпускане и пак. Ако не болят са подготвителни. Като болят са родилни или изискващи медикаменти и почивка, ако сте в ранни г.с.

Другите болчици, аз имам цяла брем. ниско долу, в матка, в ляво, в дясно.. те са от разтягане на матката. Пия магнезий и но шпа при нужда. И почивам повече, сменям позицията на тялото.

Надуване и тежест горе усещам от стомаха. Заради бебето органите се изместват и бебето ми притиска стомаха и диафрагмата също. Усещам го като стягане горе, тежест, задух.
По-леки храни, по-ранна вечеря, избягвам бобови и т.н.

И все пак първо 1 консултация с АГ, защото при един болки и стягания може да минат с 1 но шпа, а при друг да са контракции, да се стигне до скъсяване на шийка, да се наложи хоспитализация за задържане, да се забрани спорт, секс, да трябва само лежане и т.н.

# 715
Точно, както ги е описала *Sweety*.
А тежест горе от притискането на органите от бебето се усещат чак към 7-8-ми месец.
Sehy ти не си ли в началото на втори триместър? Така, че по-скоро е от храна, бебето не стига до горната част на стомаха още. Подготвителните контракции са точно втвърдяване на корема за 1-2 минути и минават, не траят 30 минути или час и не са болезнени.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 21:33 от Bibi85

# 716
18 г.с. съм, бебето върви малко по-голямо.
Много ви благодаря за включванията, ще се следя в следващите дни какво точно е💐🍀💐

# 717
Контракциите са стягане на всичко за минути, отпускане и пак. Ако не болят са подготвителни. Като болят са родилни или изискващи медикаменти и почивка, ако сте в ранни г.с.

Другите болчици, аз имам цяла брем. ниско долу, в матка, в ляво, в дясно.. те са от разтягане на матката. Пия магнезий и но шпа при нужда. И почивам повече, сменям позицията на тялото.

Надуване и тежест горе усещам от стомаха. Заради бебето органите се изместват и бебето ми притиска стомаха и диафрагмата също. Усещам го като стягане горе, тежест, задух.
По-леки храни, по-ранна вечеря, избягвам бобови и т.н.

И все пак първо 1 консултация с АГ, защото при един болки и стягания може да минат с 1 но шпа, а при друг да са контракции, да се стигне до скъсяване на шийка, да се наложи хоспитализация за задържане, да се забрани спорт, секс, да трябва само лежане и т.н.

При мен са краткотрайни стягания и втвърдяване на корема за около минутка
В повечето случаи не са болезнени, само от време на време леко не са силни. Но моята АГ най-вероятно ще ме вкара в болница за няколко дни, което ме притеснява..

# 718
И аз съм почти в 18 г.с. Бебето е малко около 200 гр. Усещам движенията му вече и е много ниско долу. Няма как да притиска стомаха горе. Пробвай с по-лека храна и да вечеряш по-рано.

# 719
Значи моето вярно върви по-голямо, като ви чета, че сте в същата седмица и около 200гр. 😅
Но пък каза и че е с доста дълги крака и  като цяло дълго, което сигурно също има значение.

Общи условия

Активация на акаунт