Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 644
  • 825
  •   1
Отговори
# 720
Колко по-голямо е твоето? Не знам моето точно колко е, погледнах ориентировъчно за моите седмици в Premom? Колкото и голямо да върви и дълги  крака да има твоето бебе не стига в горната част на стомаха, ниско долу е все още.

# 721
Аз онзи ден бях пак на фетална, измериха го 270 гр., но и моето върви по-голямо, все пак казаха, че си е в нормите де❤️ Иначе на прегледа макс до пъпа стигаше и ме гледаше, затова реших, че и бебето е до там, и че по-нагоре е нещо друго.

# 722
При подготвителните контракции ти се втвърнява корема, става на камък. При мен даже рязко ми се допишква, даже ми е дискомфортно да се движа, защото коремът ми е схванат. Траят 30-40секунди, минута. Но не повече. Трудно ще ги сбъркате, той корема ти се деформира направо като те стегне...

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 22:08 от Madness88

# 723
Колко по-голямо е твоето? Не знам моето точно колко е, погледнах ориентировъчно за моите седмици в Premom? Колкото и голямо да върви и дълги  крака да има твоето бебе не стига в горната част на стомаха, ниско долу е все още.
300гр е.

# 724
А да попитам за контракциите, доколкото разбрах се усещали като втвърдяване на корема, но това втвърдяване колко време продължава - 10 мин, 30, час? И къде точно се усеща - долу на матката, горе при стомаха или навсякъде? От време на време усещам като опъване на корема (все едно ще се пръсне), най-вече горе при стомаха обаче, а уж не ям много, та се зачудих да не е това...понякога обаче продължава дълго време по час-два.
В началото и аз не усещах контракциите и не ги различавах. Сега вече са силно отчетливи, като при мен матката (ниско) се стяга на определено място. Това място от своя страна става твърдо като камък и леко изпъкнало. Като бонус усещам и леки менструални болки по време на контракция. При мен трае не повече от минута, понякога няколко секунди. Като цяло контракциите се усещат ниско, където е матката, а не горе при стомаха. Това си е лично моя опит, може при други да се усещат по различен начин. Надявам се съм била полезна. 😊

# 725
Така, както го опитвате, май не ми се е втвърдявал чак коремът на камък или да е променял формата си. По-скоро при мен е като се нахраня и ми е раздразнен нещо стомахът и направо имам усещане, че е толкова подут и опънат, че ще се пръсне. И това опъване продължава с часове, но често е придружено и с позиви за пишкане. Напоследък, когато стоя повече време права, особено вечер, като приготвям вечеря и започвам да усещам като напрежение ниско долу, точно при срамната кост. Не знам контракции ли са или просто от тежестта на корема се получава натиск. Защото, преди като не бях бременна, понякога като съм имала подуване на корема, пак съм усещала такова напрежение от натиска.
Като цяло, притеснявам се да не излезе, че имам редовни контракции и аз да не го усещам и разпознавам, да мисля, например,че е от стомаха и червата и да вземе да стане някоя беля - скъсена шийка, разкритие и т.н. Има ли някакви симптоми, с които можем да разпознаем или е само с преглед?
Аз вече съм в 22 +4 г.с., скоро влизам в 6ти месец и сега при предишното АГ ходех само веднъж в седмица, за феталната или за скрининга. Дали вече не е време да ходя 2 пъти в месеца, за да следим именно такива рискове? Вие през колко време ходите на преглед?

# 726
Така, както го опитвате, май не ми се е втвърдявал чак коремът на камък или да е променял формата си. По-скоро при мен е като се нахраня и ми е раздразнен нещо стомахът и направо имам усещане, че е толкова подут и опънат, че ще се пръсне. И това опъване продължава с часове, но често е придружено и с позиви за пишкане. Напоследък, когато стоя повече време права, особено вечер, като приготвям вечеря и започвам да усещам като напрежение ниско долу, точно при срамната кост. Не знам контракции ли са или просто от тежестта на корема се получава натиск. Защото, преди като не бях бременна, понякога като съм имала подуване на корема, пак съм усещала такова напрежение от натиска.
Като цяло, притеснявам се да не излезе, че имам редовни контракции и аз да не го усещам и разпознавам, да мисля, например,че е от стомаха и червата и да вземе да стане някоя беля - скъсена шийка, разкритие и т.н. Има ли някакви симптоми, с които можем да разпознаем или е само с преглед?
Аз вече съм в 22 +4 г.с., скоро влизам в 6ти месец и сега при предишното АГ ходех само веднъж в седмица, за феталната или за скрининга. Дали вече не е време да ходя 2 пъти в месеца, за да следим именно такива рискове? Вие през колко време ходите на преглед?
На мен АГ-то ми ги хвана на един преглед тези контракции, още не ги усещах тогава. Според мен ако е видяла нещо притеснително е щяла да ти каже. Мен ме прати в болница за 6 дни след като ми ги установи и точно в болницата започнах и да ги усещам. Много по-различно е от просто тежест, няма как да се объркат според мен. И аз имам придърпвания, пристягания и бодежи, но нямат нищо общо с контракциите.

# 727
  • Пловдив
Моите контракции се изразяват в неприятно стягане на корема, малко под пъпа и самият корем изпъква, става много твърд и тогава не усещам бебетата. Болезнено не е , но за мен си е неприятно усещане. Самата форма на корема също се променя. Става по-четвъртит. Тези дни се получава по-често, утре съм на преглед и ще говоря с АГ. Надявам се и шийката да е добре.

# 728
Моите се усещат като гъдел един вид

# 729
Аз, докато имам това стягане, опъване, бебето си мърда. Реално, ако е контракция, по-скоро няма да може да мърда или греша?

# 730
Бракстън хикс контракциите няма да ги сбъркате с тежест. И аз се чудех по едно време дали са контракции, повярвайте ми, щом се появят, ще сте наясно. Стягане и втвърдяване на корема за няколко секунди, не са регулярни, при смяна на позицията преминават.

КПП, веднъж в месеца е достатъчно по това време на бремеността. Ако има нещо притеснително, ще ти каже АГ. Трудно ще изпусне нещо наистина притеснително.
Нормално е да има някои дискомфорти, бременността все пак е биологичен процес, в който тялото създава ново тяло. Бъди спокойна и не се вторачвай във всяко нещо.

# 731
Защо втвърдяване? При менструация, особено когато е по-тежка, нали са пак контракции. Аз и на червата съм имала много жестоки, но втвърдяване?! Или само за бременността е характерно това "втвърдяване"?

# 732
КРР, при нас явно си е нещо от стомаха и аз така го усещам... аз август месец бях с гастрит, трябваше ми месец да се оправи уж, доколкото помня и ти имаше... явно е нещо остатъчно, само се надявам да не е бактерия...🍀

# 733
Lili325 не сравнявай болките при цикъл с контракции при бременност. Различни са и да само за бременност е характерно втвърдяването на корема, както при подготвителните , така и при родилните контракции го има.

# 734
Без бременност матката е в малкия таз. Дори при крампи и стягания, не могат да се усетят както когато е с увеличен размер при бременност.

Няма да сбъркате нито БХ контракциите, нито родилните. И аз се чудех дали ще разбера, ако започнат родилните - о, да, и още как.

Общи условия

Активация на акаунт