Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 645
  • 825
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, нова съм в групата и съм страшно объркана и притеснена . В 20гс +2 дни съм и всеки ден имам ново притеснение. Когато бях в 8ма и 11та седмица бях с обилни кръвоизливи и от там започнах да се побърквам.Страх ме е от всичко за да не навредя на бебето.Не ям месо, колбаси ,сирена ,сосове и т.н. от страх дори и с термична обработка . С козметиката е същото-почти нищо не използвам. От 15 седмица горе-долу забелязвам ,когато съм до тоалетната че изтича обилно количество бял секрет. Микробиология-отрицателна , урина също. Но снощи просто изпаднах в див ужас , когато за пръв път реших да направя пилешко  със сметана. Тръгвам да ям и в едно от парченцата забелязах ,че има част която е по-слузеста и сякаш не е сготвена. Веднага го изплюх , но след това изпаднах в истерия ,че може да съм се заразила с нещо. ММ му е писнало явно от мен и каза,че съм луда и че щом е минало през термична обработка да спра да се филмирам(другото месо си беше бяло, явно аз съм изтеглила къса клечка), а аз просто съм силно притеснена след два кръвоизлива и седмици в болницата. Има ли и други силно притеснени ,като мен?
И дали са основателни притесненията ми с месото?
(писах и в друга тема, но ще се радвам и тук да споделите мнение)❤

# 736
Здравейте, нова съм в групата и съм страшно объркана и притеснена . В 20гс +2 дни съм и всеки ден имам ново притеснение. Когато бях в 8ма и 11та седмица бях с обилни кръвоизливи и от там започнах да се побърквам.Страх ме е от всичко за да не навредя на бебето.Не ям месо, колбаси ,сирена ,сосове и т.н. от страх дори и с термична обработка . С козметиката е същото-почти нищо не използвам. От 15 седмица горе-долу забелязвам ,когато съм до тоалетната че изтича обилно количество бял секрет. Микробиология-отрицателна , урина също. Но снощи просто изпаднах в див ужас , когато за пръв път реших да направя пилешко  със сметана. Тръгвам да ям и в едно от парченцата забелязах ,че има част която е по-слузеста и сякаш не е сготвена. Веднага го изплюх , но след това изпаднах в истерия ,че може да съм се заразила с нещо. ММ му е писнало явно от мен и каза,че съм луда и че щом е минало през термична обработка да спра да се филмирам(другото месо си беше бяло, явно аз съм изтеглила къса клечка), а аз просто съм силно притеснена след два кръвоизлива и седмици в болницата. Има ли и други силно притеснени ,като мен?
И дали са основателни притесненията ми с месото?
(писах и в друга тема, но ще се радвам и тук да споделите мнение)❤

===

За съжаление, всички сме малко или много като в някаква масова психоза с тези храни. Не се притеснявай! И аз го мисля и внимавам, но не и в такава спетен. И мисля, че абсолютно няма никакъв вариант за месо от магазина / те минават 1000 инспекции/ и като е минало термична обработка да има проблем. И според мен си хапвай месо - протеина е важен за бебето.

# 737
posaranka, аз съм, но за съвсем други неща. Храни не съм ограничавала, включително сушени меса. Причината за кръвоизливите трябва да се знае и тя не е в храната със сигурност.
Like_Smoke, нали пък понякога съвсем не се усещат контракциите, а сега - не могат да се сбъркат... А това, че се хващат на преглед е чист "късмет" май. Все пак постоянни няма как да са...

# 738
Posaranka, аз съм си патила много от сурово пилешко от заведение (не бях брем.), не се плаши сега, ти си го сготвила, изплюла.
Много е важно да ядеш месо, яйца, млечни, това набавя протеини на организма ти и бебето расте. Просто пазарувай от хубави магазини (например месо от хубави месарници не от Лидл, Била и Кауфл.), гледай срок на годност на продуктите и се старай да минат добре термична обработка.
Течение и аз имах, спокойно, много бременни имат,  следете микробиология и така. И по-стриктна хигиена, често сменяне на бельо, не се запарвай с ежедневни превр.
А за козметиката, чак толкова не съм се вживявала, използвах си моята.
Важното е, че е минало кървенето, успокой се, вече го карай по-леко.

# 739
КРР, при нас явно си е нещо от стомаха и аз така го усещам... аз август месец бях с гастрит, трябваше ми месец да се оправи уж, доколкото помня и ти имаше... явно е нещо остатъчно, само се надявам да не е бактерия...🍀
Явно да, защото при мен започнаха тези опъвания след вируса. Карам си диетата и това е, друго решение няма...
Ще видим сега на 8ми как ми е шийката, ако няма скъсяване или промяна, значи всичко си е наред и спирам да го мисля.

# 740
В началото и аз не усещах контракциите и не ги различавах. Сега вече са силно отчетливи, като при мен матката (ниско) се стяга на определено място. Това място от своя страна става твърдо като камък и леко изпъкнало. Като бонус усещам и леки менструални болки по време на контракция. При мен трае не повече от минута, понякога няколко секунди. Като цяло контракциите се усещат ниско, където е матката, а не горе при стомаха. Това си е лично моя опит, може при други да се усещат по различен начин. Надявам се съм била полезна. 😊

В коя седмица започнаха да се усещат, че мен от 16та, 17та направо не можах да ги сбъркам, нищо че е първа бременност?

# 741
Чудя се да пия ли желязо, понеже ми го изписа заради хемоглобин 106, но желязото е съвсем нормално. 23та седмица съм.

# 742
Чудя се да пия ли желязо, понеже ми го изписа заради хемоглобин 106, но желязото е съвсем нормално. 23та седмица съм.
Зависи от феритин и ТЖСК. Изследвани ли са? Хемоглобинът и желязото не са показателни, защото показват моментното състояние, а не какви са запасите на организма. Желязото последно ще падне под нормата.

# 743
Хемоглобина преди 1 месец беше 106, сега е същото (104). Общ белтък беше под нормата, желязото е към средата. За белтъка каза да се яде месо, което така или иначе правя, а желязото го изписва без да са изследвани други показатели. Може ли да се натрупа прекалено много?

# 744
И моето желязо беше в норма, но хемоглобина нисък. Пия желязо, фолиева и б12 и ми се вдигна малко хемоглоб.

# 745
Нисък хемоглобин може да има от липса на Б12 и фолева, не само от желязо.

# 746

Привет, съгласна съм, че само нисък хемоглобин не е достатъчна причина, а трябва да се види и феритин, тъй като той показва реалните запази от желязо в организма. Ниският хемоглобин е нормално и очаквано явление през бременността. Обемът на кръвта при бременните жени се увеличава с около 40%, за да може да доставя достатъчно кислород за бебето, както и за растящите нужди на тялото на майката. Тъй като количеството на кръвната плазма се увеличава повече от количеството на червените кръвни телца (които всъщност са хемоглобин), резултатът е по-разредена кръв и по-ниски нива на хемоглобин, което е нормално.

Отделно, опитай се да консумираш храни, богати на желязо (най-вече месо, но също спанак, броколи, сушени кайсии например). Тънкият момент е, че има много храни и напитки, които блокират усвояването на желязото в тялото (включително и от добавки) - ако ти е интересно, мога разкажа повече, да не става прекалено дълъг този коментар Simple Smile

# 747
На мен пък ми намериха белтък и левкоцити в урината. Моята АГ само сийна изследванията, та направих справка с друг познат. Означавало някаква инфекция, за цистит спомена, но аз си пикам (знам какво е цистит и нищо общо не е), нямам болки или парене, а само много
често ходя. Мисля да пусна пак урина само да не би да се е замърсила някак пробата.

# 748
На мен пък ми намериха белтък и левкоцити в урината. Моята АГ само сийна изследванията, та направих справка с друг познат. Означавало някаква инфекция, за цистит спомена, но аз си пикам (знам какво е цистит и нищо общо не е), нямам болки или парене, а само много
често ходя. Мисля да пусна пак урина само да не би да се е замърсила някак пробата.

Пусни пак задължително, след щателно измиване.
При мен 2 пъти се случва и втората проба е ок.
Явно там я замърсяват, защото аз спазвам всички хигиенни норми преди да я дам.

# 749
Римона, от общо химично изследване ли са находките? Задължително пусни нова урина след хубав тоалет (без измивно средство, няколко пъти съм обяснявала как), като пускаш общо химично изследване с количество белтък в урината от прясна урина. Може и да събираш 24-часова урина. Ако левкоцитите са много, дай и стерилна урина.

Общи условия

Активация на акаунт