В последните месеци, както може да предположите, нещата ескалират и психически, и физически. Вече дори не мога да изразя мнение, различно от неговото. Веднага започва със заплахите и агресията и съответно мълчанието с дни. Това беше ясно, че ще се случи, че и по-зле ще стане. Аз стъпка по стъпка действам. Започнах по-добре платена работа, ще мога да се справя. Говорих с адвокат. Насочи ме и ми даде съвети..
Единственото нещо, с което най-много ме заплашва е, че ще ми вземе детето. Знам, че трябва да не съм добре психически, да съм пияница и наркоманка, за да се случи. Но ми се е загнездил в съзнанието един случай…живеем в малък град и всичко се знае. Преди време една позната загуби делото и мъжа ѝ получи родителскитв права. Тя има режим на свиждане. Бащата на детето явно си е платил някъде на по-високо ниво, защото той от едно време си е тр*воман и изобщо не е с всичкия си. Жената тогава работеше в банка, сега работи към една община. Напълно нормална и адекватна. Не е нито лека жена, нито има зависимости. Но ѝ взеха детето. Което за мен е позорно и ужасно несправедливо.
Познавате ли и Вие такива случаи? Адвокатът ми казва, че това няма как да се случи. Но всеки може да си хване добър такъв, нали? Пояснявам, че въпросбият индивид изкарва доста добри пари месечно, които съм сигурна, че ако му скимне, ще ги вложи, за да действа в тази посока.