Могат ли да ми вземат детето

• 5 813
  • 67
  •   1
Отговори
Здравейте, преди време бях пускала теми за покупка на имот на името на малолетно дете и проблемни взаимоотношения.
В последните месеци, както може да предположите, нещата ескалират и психически, и физически. Вече дори не мога да изразя мнение, различно от неговото. Веднага започва със заплахите и агресията и съответно мълчанието с дни. Това беше ясно, че ще се случи, че и по-зле ще стане. Аз стъпка по стъпка действам. Започнах по-добре платена работа, ще мога да се справя. Говорих с адвокат. Насочи ме и ми даде съвети..
Единственото нещо, с което най-много ме заплашва е, че ще ми вземе детето. Знам, че трябва да не съм добре психически, да съм пияница и наркоманка, за да се случи. Но ми се е загнездил в съзнанието един случай…живеем в малък град и всичко се знае. Преди време една позната загуби делото и мъжа ѝ получи родителскитв права. Тя има режим на свиждане. Бащата на детето явно си е платил някъде на по-високо ниво, защото той от едно време си е тр*воман и изобщо не е с всичкия си. Жената тогава работеше в банка, сега работи към една община. Напълно нормална и адекватна. Не е нито лека жена, нито има зависимости. Но ѝ взеха детето. Което за мен е позорно и ужасно несправедливо.
Познавате ли и Вие такива случаи? Адвокатът ми казва, че това няма как да се случи. Но всеки може да си хване добър такъв, нали? Пояснявам, че въпросбият индивид изкарва доста добри пари месечно, които съм сигурна, че ако му скимне, ще ги вложи, за да действа в тази посока.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 08:35 от nikolova9859

# 1
  • София
Адвокатът ми казва, че това няма как да се случи.
Адвокатът ти е прав, послушай го. Не се хващай на евтини манипулации.

# 2
Естествено, че не може да се случи. На тая жена кои са "те", които са ѝ взели детето?

# 3
Естествено, че не може да се случи. На тая жена кои са "те", които са ѝ взели детето?
Редактирах 😊 Бащата спечели делото.

# 4
  • Далечният изток
Всеки случай е различен и съдът точно така го разглежда, с неговите си особености. Не може да се обобщава, че всички жени печелят делата или всички мъже са неспособни да си гледат децата. Зависи какво и как ще се докаже, кой има по-добър родителски капацитет, по-добри условия и т.н. Обследва се най-добрия интерес на детето.
Никой тук не може да каже как ще се развие вашето дело, колкото и случаи и дела да познаваме.

# 5
  • София
Трудно, но не е невъзможно.

# 6
  • Пловдив
Знам, че трябва да не съм добре психически, да съм пияница и наркоманка, за да се случи.
Къде го пише това? Откъде го знаеш?

# 7
Всичко зависи от съдията, който ще гледа делото. Като цяло рядко се присъждат родителски права на бащите, особено за малко дете, но има всякакви случаи. Колкото и примери да привеждаме, няма да ти помогнат.

# 8
Разбира се, че може да се случи. Не знам с каква категоричност обяснявате на жената, че са евтини манипулации. Може.

Особено при дете над 10 години. Питат и самото дете - където то каже, там и ще иде. Но и при по-малки деца с добър адвокат вече е напълно възможно родителските права да се дадат на бащата. Като майката няма никакви проблеми реално - но по закон може и се случва.

Важно е на колко години е детето и колко добри са двамата адвокати. Това е.

# 9
  • София
Детето никой няма да ти вземе, би взел родителските права.
Събирай доказателства, прави записи, изнеси се на момента.

И задействай развод, ако сте семейни.

# 10
Колко е голямо детето?

# 11
Колко е голямо детето?
На 2г и половина.
Именно…как живее една майка далеч от детето си, сродителски права, присъдени на бащата и режим на свиждане.. Не мога да си го представя, хора! Наистина…

# 12
Шансовте са големи, че ще дадат родителските права на вас - тоест на майката.

# 13
  • София
Тия, дето много плашат, накрая абдикират и от отреденото им право на виждане. Все се е емнал да гледа двугодишно...

# 14
Ако има баба в картинката, и един ден няма да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт