Могат ли да ми вземат детето

• 5 823
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте отново! Как се доказва системен психически тормоз? За физически е ясно, но за психически не мк е ясно.
Напоследък много се спекулира и знам, че е много трудно.

# 31
  • София
Обикновено със свидетелства на близки и познати. Евентуално клипове, записи...

# 32
Здравейте отново! Как се доказва системен психически тормоз? За физически е ясно, но за психически не мк е ясно.
Напоследък много се спекулира и знам, че е много трудно.
Николова, нали сте се срещнали с адвокат? Той най-добре ще Ви обясни спрямо кокнкретния случай.

По принцип всяко твърдение в съда се доказва с различни методи, (това са само насоки какви въпроси да задавате на адвоката си):
- свидетели - най-добре да са видели лично, ако не трябва многократно да сте се оплаквали.
- писмени обиди и заплахи. Тук е много важно адвокат да обясни какво е заплаха и какво не.
- записи с телефон - тук не е много сигурно дали съдът ще ги приеме по делото. Но пък могат да се пуснат в местните групи в социалните мрежи и да имат ефект.

# 33
По-добре е някак - ако е възможно - да се разберете и разделите по взаимно съгласие. Просто нервите, които ще отидат в доказването на вина, може да се отразят много тежко. Помислете възможно ли е по взаимно съгласие.

# 34
Не смятам, че е възможно развод по взаимно съгласие. Бабата много е настървила положението. Дори ми отправя лични заплахи, че ще напусне работата си, за да гледа детето.Държи ми много грозен език.

# 35
Защо стоиш още там?
Сакчето, децата и при мама.

# 36
С бабата не разговаряй по никакъв повод. Тя е без никакво значение и няма смисъл да се тормозиш. Игнор - пълен.

Ако си вземе сакчето и децата и иде при мама, може да се тълкува като напускане на семейния дом - неин минус е в съда, мисля. Трябва адвокат, а не необмислени постъпки.

# 37
Просто имат възможности и връзки и се страхувам…

# 38
  • Бургас
Дори ми отправя лични заплахи, че ще напусне работата си, за да гледа детето.
И кой съдия ще присъди попечителсво на безработен? Плаши и блъфира, не му се връзвай!

# 39
  • Далечният изток
Дори ми отправя лични заплахи, че ще напусне работата си, за да гледа детето.
И кой съдия ще присъди попечителсво на безработен? Плаши и блъфира, не му се връзвай!
Бабата е това.

# 40
Да, бабата е. Защото бащата е ангажиран и работи по график. А и той сам си казва, че няма как да се грижи сам за малката.

# 41
Баща + безработна баба, мечтаеща да майка на внучето си са кошмарна комбинация. Слушай си адвоката.

# 42
Баща + безработна баба, мечтаеща да майка на внучето си са кошмарна комбинация. Слушай си адвоката.
Дааа, на нея това ѝ е несбъднатата мечта. Обсебва в страшно много. Говори ѝ с един писклив тон, като квачка..От известно време детето не иска да остава само̀ при нея, а да остане с приспиване да не говорим…

# 43
Айде стига глупости, кой ще присъди 2 годишно дете на баба му, при положение, че има двама живи родители.

# 44
  • София
Първо и най-важно - не се поддавай на провокации, колкото и да са грозни. Могат да те запишат как си изтърваш нервите и да го използват.
Второ, трябва да имаш желязно доверие в адвоката си - както вярваш на дясната си ръка, така трябва да вярваш и на него. И да слушаш само него. Ние тук можем да направим и 50 страници лаф, но няма как да знаем цялата картинка и реалната ситуация.
И не се шашкай и самонавивай излишно. Бъди възможно най-хладнокръвна.

Общи условия

Активация на акаунт