Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 281
  • 825
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Скрит текст:
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед. Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
С този дълъг пост целя да ви изразя личното си мнение за това “светило” и да ви предпазя от такива смешни ситуации.
Благодаря за вниманието.

Доста неприятно изживяване, особено пък ако ви е първата фетална, която така или иначе е съпроводена с много нерви…

Ще си позволя да съм малко адвокат на дявола и ще представя и друга гледна точка обаче, тъй като имам сходен опит с друго светило, д-р Чавеева. Бях записала първата морфология при нея, 250лв, прегледът направи д-р Василев обаче, тя влезна в последните 5 минути да погледне бебето също. Хвърчеше между спешни случаи и амниоцентези. Докато чаках да ме приемат, до мен имаше семейство, плачеха и я чакаха, не искам да знам какви новини са получили….В началото и на мен ми стана малко тъпо, че плащам и очаквам един специалист, а ме гледа друг, но после премислих, че тези светила точно като Стратиева и Чавеева преглеждат приоритетно много тежки случаи, този ВИП пациент при вас може също да е бил спешен/тежък случай, тъй че нека се радваме на добрите новини от нашите прегледи и така 🍀🍀

# 781
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед. Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
С този дълъг пост целя да ви изразя личното си мнение за това “светило” и да ви предпазя от такива смешни ситуации.
Благодаря за вниманието.

Аз също правих фетална при нея. Асистентката й ме разпита подробно и т.н докато тя дойде в което не виждам нищо лошо. В крайна сметка те са доста заети и имат спешни ситуации, затова аз не съм недоволствала.

# 782
  • София
Относно казването, на някои хора казахме много рано, на други по някое време, на трети съвсем накрая, на някои даже още не сме Joy Аз си преценявах за моите хора, ММ за неговите. Всеки си има някакви съображения. Например на майка ми не казах за кой ден съм планирана, защото знаех, че ще се тревожи, а и мен ще напрегне. Та общо взето, както го чувствате. Първите три месеца са най-рискови, дори не те броят за бременна реално, затова и "суеверието". Просто шансът нещо да се обърка е голям, и после на колкото хора сте казали, на толкова ще трябва да съобщавате и другите новини.

# 783
  • Варна
Не мисля, че това че са заети е оправдание. Затова се записват часове и човек иска преглед от конкретния лекар. Отивайки при тях, няма как да знаем дали ние не сме следващия спешен случай.......доста хора отиват при тези "светила" с определени притеснения и искат именно тяхното мнение.

# 784
Благодаря за вниманието.

Аз също правих фетална при нея. Асистентката й ме разпита подробно и т.н докато тя дойде в което не виждам нищо лошо. В крайна сметка те са доста заети и имат спешни ситуации, затова аз не съм недоволствала.
Относно ВИП пациента, със сигурност не беше спешен случай, тъй като седяха до мен и не изглеждаха по никакъв начин притеснени. Това не ми е първата фетална морфология. Принципно се следя в Благоевград, от където моята си докторка ме праща при тази Стратиева. Иначе със сигурност нямаше да отида сама при нея.
Относно разпитването, то хубаво нали да си съберат информация, ама след това 20 мин да седим просто и да се гледаме нещо ми говори на лоша организация. Както казах и в предния пост това си е лично мое мнение за моето преживяване. Опитвам да спестя на някой друг нещо подобно.

# 785
ParaSiempre,
Аз по тази причина не съм настоявала за преглед при Чавеева. Следях се в Щерев и оставих АГ да прецени при кой техен специалист да ме запише за ФМ. Знам, че тези светила са наистина претоварени и не исках да отнемам времето на някой, който наистина има нужда. Разчитах, че ако АГ и феталния специалист видят нещо притеснително, ще повикат и Чавеева за мнение.
От друга страна всяка майка иска да знае от наистина добър специалист, че всичко е наред, за да продължи спокойно бременността си. За това и се плаща съответно по-високата сума. Особено, ако говорим за първата фетална, която е и най-важна.
За това, че винаги монетата има две страни. Разбирам и потребителката защо е била ядосана.

# 786
  • София
Да и аз я разбирам напълно. Аз си направих изводите и повече фетални при Чавеева не съм записвала 🙂

# 787
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед.
Скрит текст:
Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
Благодаря за вниманието.
По едно време и аз гледах за тази прехвалена лекарка за ФМ, но впоследствие пак си запазих час за д-р Мирчева, защото е адски мила, внимателна и е такъв лекар, който много рядко ще срещнеш. Добре, че не си причиних това, което Вие сте преживели, понеже и моето следящо АГ ми каза да ходя в Оскар.
Занапред Ви препоръчвам с десет ръце Мирчева, ще останете много доволна. С предната бременност бях при нея и сега с втората пак. Много обяснява, всичко подробно, пита за въпроси, изобщо по-добро отношение не съм срещала никога.

# 788
Момичета, здравейте. Мина моята фетална при д-р Стратиева в Оскар. Искам да изкажа силното си възмущение от цялата организация на клиника Оскар, както и от отношението на самата докторка. Вчера, часа ми беше от 11 сутринта, като по нейния график това е първия й час за деня. Аз разбира се съм там 10 мин по-рано, защото винаги отивам малко по-рано за преглед.
Скрит текст:
Самата докторка беше уведомена за присъствието ми, при което реши да извика друга дама за морфология, която очевидно беше от ВИП пациентите. Както и да е, реших че ще почакам още малко и да не отдавам такова значение на тези неща. Да, обаче, към 12 без нещо една сестра решава да ме извика в един от кабинетите, в който да ми вземат данните. Съответно аз влизам в този кабинет, данните са взети, и минават още едни 20 мин в чакане и гледане между мен и сестрата да влезе съответната прехвалена докторка. Към 12 и 20 влиза една съвсем различна докторка от тази, за която аз плащам за преглед и казва, че тя ще започне морфологията, докато дойде д-р Стратиева. Съответно тя прави всички замервания на бебето и почти цялата морфология. Накрая на тази пародия на преглед решава да се появи “светилото” - д-р Стратиева, за да довърши морфологията. Да, обаче то вече всички замервания са направени, следователно самата докторка решава да вземе ехографа от другата и да ме натиска с всичка сила по корема, за да “довърши” започнатото. Аз съм сменила толкова лекари и никога до сега не са ми натискали корема до болка. Прегледа ме д-р Стратиева за не повече от 5 мин и си тръгна. Единственото, което каза е “много хубаво детенце. Представяте ли си, че аз плащам 210лв за преглед при тази докторка, тя ме преглежда за 5 мин, супер грубо и болезнено, и единственото, което констатира е “много хубаво детенце”. Ако не беше мъжа ми с мен сигурно никой нямаше да ми повярва на какъв абсурд съм се натъкнала.
Благодаря за вниманието.
По едно време и аз гледах за тази прехвалена лекарка за ФМ, но впоследствие пак си запазих час за д-р Мирчева, защото е адски мила, внимателна и е такъв лекар, който много рядко ще срещнеш. Добре, че не си причиних това, което Вие сте преживели, понеже и моето следящо АГ ми каза да ходя в Оскар.
Занапред Ви препоръчвам с десет ръце Мирчева, ще останете много доволна. С предната бременност бях при нея и сега с втората пак. Много обяснява, всичко подробно, пита за въпроси, изобщо по-добро отношение не съм срещала никога.

Аз пък не съм доволна от Мирчева. На първата фетална не ми измери маточната шийка Simple Smile така че и от нея има недоволни

# 789
Аз не съм казвала, че няма недоволни. Щом работиш с хора, няма как всички да те харесат.
Просто моето впечатление за нея е изключително добро, както като отношение, така и като професионализъм.

# 790
  • Варна
Сега си проверих дали е готов резултата от фекалната проба и не мога да разбера резултата, нито дали е завършено изследването. Моля ако някой разбира да ми каже, звънях в лабораторията, но явно вече са приключили за днес и никой не вдига.

Уж на номер 1 са изредени и накрая пише -отр, но защо отгоре пише вид материал - шигели, салмонела и т.н.....и отстрани има антибиограма. Ако не се изолира нищо, не би трябвало да има антибиограма.
И защо има още номерца 2,3,4,5, а срещу тях не пише нищо.

# 791
На мен ми прилича като на отр. резултат, но не съм сигурна де...
Иначе и аз бях ядосаха след ранната фетална в 12 г.с., но така се получи, че и на втората в 17 г.с. ходих при същата докторка и тогава пък останах много доволна. Определено 1 път ме претупа, поне така го усетих, но може би в 12 г.с. няма и какво толкова да види. За д-р Стратиева иначе и аз съм чела може би няколко подобни мнения.

# 792
Не мисля, че в 12 г.с. няма какво да се види. Точно първата фетална е най-важна, за да може да се предприемат следващи мерки и допълнителни прегледи при евентуален проблем. На втората, не помня кога беше тя, но нещо от рода на 18-20 седмица, ако тогава се установи проблем, вече ще трябва да е раждане (ако искате да прекъснете бременността), а не аборт.

За резултата и аз съм объркана. Може би Кандида само е отрицателна, но пък защо не са я написали на отделен ред по номерцата… Дали за всичко не означава това (-отр)? В Антибиограмата още няма нищо. Дали се очаква там да попълнят резултати след като излезе към какво е чувствителна бактерията… Не знам, нека някой по-запознат също да коментира.

# 793
Пробата е отрицателна за всички гадинки, описани в точка едно. Няма антибиограма, има зареден шаблон за антибиограма. Ако все пак сте притеснена, до ден-два пак вижте пробата, евентуално да не добавят нещо, но ме съмнява.

# 794
Хайде, хайде, чак пък АГ да не те смятат за бременна до края на 3 месец.... много преувеличено и невярно.
Всеки има право на суеверие и на лична преценка кога да каже на хората около себе си. Има такива, които крият до последно. На мен лично ми е странно, но пък сигурно си имат доводите.

За ФМ описаното е много нприятно изживяване. Разбирам натоварванията на големите специалисти, но тогава да не пускат свободни часове в графика си и да се занимават със специфични случаи. Едно е да се случи изключение друг да поеме, но на мен ми се струва, че доста често всъщност друг преглежда, а въпросният я се появи, я не. Не е коректно.

По тази причина не съм се опитвала да записвам ФМ при някое от имената. АГ ми предложи лекар, приех. Всичко беше нормално. Ако имаше проблем, тогава вече щях да търся допълнителна консултация.

Общи условия

Активация на акаунт