Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 279
  • 825
  •   1
Отговори
# 795
Качвам част от новите изследвания (това отдолу още не е готово). Излиза, че няма белтък и левкоцити. Явно с пробата е имало проблем просто. Сега като взех по описания начин и всичко е ок, доколкото виждам.

# 796
Риммона, радвам се, че новите изследвания са такива хубави! Единичните левкоцити в седимента не са повод за притеснение. Сигурна съм и че белтъкът ще бъде в норма, когато излезе.

# 797
Скрит текст:
Хайде, хайде, чак пък АГ да не те смятат за бременна до края на 3 месец.... много преувеличено и невярно.
Всеки има право на суеверие и на лична преценка кога да каже на хората около себе си. Има такива, които крият до последно. На мен лично ми е странно, но пък сигурно си имат доводите.

За ФМ описаното е много нприятно изживяване. Разбирам натоварванията на големите специалисти, но тогава да не пускат свободни часове в графика си и да се занимават със специфични случаи. Едно е да се случи изключение друг да поеме, но на мен ми се струва, че доста често всъщност друг преглежда, а въпросният я се появи, я не. Не е коректно.

По тази причина не съм се опитвала да записвам ФМ при някое от имената. АГ ми предложи лекар, приех. Всичко беше нормално. Ако имаше проблем, тогава вече щях да търся допълнителна консултация.
Ами мен ме регистрираха като бременна в 12та седмица, т.е. средата на 3ти месец, нищо че от 5та имам положителни тестове и се виждаше всичко.

# 798
Изобщо не е вярно, че само по "нашите ширини" жените не казвали преди 12 гс. Аз живея в САЩ и е нормално да не се казва на всички рано рано, не заради суеверия, а защото няма да е приятно после на всички тези хора да трябва да се обяснява как е имало аборт. На най-близките всеки си решава кога да каже, въпросът е дали искате да споделите с тях, ако нещо се случи. Та въпрос на личен избор.

Интересно ми е да слушам оплакванията за това лекарят как не е на самите фетални морфологии. Тук лекарят лично прави само началните ехографи. Всички останали се правят от ultrasound technician, което си е специална професия, но не е лекар. Лекарят после идва и обяснява, в някои случаи може лично да направи някои замервания, но обикновено не. Това важи и за феталната ехокардиография даже. Просто тези неща отнемат много време и е по-практично някой друг да ги направи, а лекарят после да се изкаже.

# 799
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросът се повтаря. Искам да ви попитам, вие кога казахте на близките си, че сте бременни? При нас ситуацията е по- деликатна, имахме проблем, наложи се инвитро, съответно родителите ни знаят и очакват резултата. Мислехме на тях да кажем в началото, на другите след 3ти месец, ако дай Боже всичко е наред. Вие какво мислите, вярвате ли в "суеверията" за  трите месеца?

Привет, "суеверията" за трите месеца са, защото тогава рискът от спонтанен аборт е най-висок - около 80% от спонтанните аборти се случват през първия триместър. Затова и много хора предпочитат да не разпространяват новината, но това е въпрос на личен избор.

По-скоро когато стигнеш до това да споделиш новината, помисли дали и на кого да кажеш истинския си термин или да дадеш по-късна дата. Често, когато наближи терминът, близки и приятели започват да те бомбардират с въпроси дали вече има бебе и в някои случаи може да стане малко досадно. Особено пък ако си минеш термина Simple Smile

# 800
О, да! За второ дете това е идея! Да излъжа за термина! Толкова ми беше досадно. Най-близките всеки ден ме проверяваха. Знаеха, че ще съм секцио и знаеха, че имам дата и няма да им кажа коя е. И всеки ден: “Добро утро, как си?” 😃 Направо ми беше писнало. Моите приятелки ми казаха, че постоянно са следели кога съм на линия. Но не успяха да ме хванат, защото докато чаках за операцията си разцъквах на телефона, а операцията мина бързо и веднага ме върнаха  на леглото ми. Общо 30 минути не бях на линия 😃 И докато те пусне упойката имаш време да кажеш на всички докато си още в настроение. После не ти е до това 😃 Та, ако сте секцио, не казвайте и това. Ако си мислят, че ще чакате природата, ще ви тормозят повече около термина, а до тогава ще сте родили.

# 801
  • София
Иска ли някой да пусне нова тема? Heart Eyes

# 802
+1 за казването на по-късен термин - един от най-добрите съвети, които съм получавала във връзка с бременността.

# 803
С първите две бременности бях в средата на 20-те години. Беше ми безгрижно и леко и още , като забременях казахме на роднини, приятели. Сега обаче с третата бременност предпочетох да го запазя в тайна известно време. Първо, че съм на 38 г., второ, че вече съм на възраст, в която мисля, че не трябва да информирам целият свят. Те така или иначе ще видят и разберат. Говоря за хората, които не са ми толкова близки. Понеже ни отне 10 месеца да забременея и стана по-бавно решихме и на родителите си да не бързаме да казваме. Първо исках да минат критичните 3 месеца, после и пренаталния тест, за да знам, че всичко е наред. Дори децата знаят от няколко дни, а съм почти в 5-ти месец. Знаят само децата, родителите ни и 2 приятелки. Останалите "приятели", които рядко ни се обаждат съм преценила да не ги информирам този път.

# 804
  • Варна
При мен така се случи, че хората на които най - малко исках да кажа, се наложи да разберат първи - а именно колегите ми. Поради началните проблеми - кървене и отлепване на плодния сак се наложиха чести излизания от работа "ни в клин, ни в ръкав" със съмнителни обяснения и при последния път когато си тръгнах рязко и си взех дълъг болничен, трябваше да изплюя камъчето. Което беше още в 7-8 седмица някъде.
До момента, вече съм в 13+, все още не сме казали на никой друг, защото имаме все някакви притеснения и прочие. На най - близките си планираме да кажем към нова година, като преминем през всички възможни изследвания и сме минали по - голямата част от бременността.
Е знаят и няколко майки приятелки от градината на големия и от парка.
Така че това е въпрос, който е много субективен и зависи от много фактори. Това за трите месеца не мисля че наистина се дължи толкова на суеверия, а по - скоро в избягването на досадни обяснения и съжаление от околните, в случай че нещата не се развият добре.

# 805
След ядене ми се появи болка в стомаха, която премина и се замести от чувство на нещо заседнало в стомаха и тъпа болка в гърба. Не минава вече четири часа след ядене. Киселини ли са това и как да облекча положението?

# 806
Здравейте,
Можете ли да кажете къде в София може да се прегледа бременна жена в неделя, но не за проблеми с бременността, а за бактериална инфекция в гърлото. Пуснах изследвания по моя инициатива в събота, защото тая настинка става все по зле и ми излезе ЦРП 41,5. Чудя се дали да чакам понеделник- вторник, когато ще излезе гърления секрет и съответно тогава да отида до АГ-то. Личната ми е в провинцията и не разчитам на нея.  Зле си се чувствам и се чудя къде да отида. Също искам все пак да ме видят и на ехограф, че усещам напрежение в долната част на корема.Много ме съмнява в спешното при нас да разбират кой медикамент става за бременни и кой не става, пък не е чак толкова спешно, че да ходя в големите болници.

# 807
След ядене ми се появи болка в стомаха, която премина и се замести от чувство на нещо заседнало в стомаха и тъпа болка в гърба. Не минава вече четири часа след ядене. Киселини ли са това и как да облекча положението?

===

И при мен от известно време , ако се нахраня по - обилно и най - вече ако съм седнала ме заболява от дясно под ребрата и преминава отзад зад гърба.

# 808
Здравейте и от мен
Бременна съм в 8месец също
Но от известно време 2-3 дена може би имам постоянни болки или напрежение ниско в корема, при прием на предписана терапия 3 пъти на ден болката изчезва, когато получавам т.н. подготвителни контракции имам само стягания за около 1мин - не придружени с болка, болката се появява предимно без да имам контракции в същия момент. Не мога да определя точната болка - подобна е на менструална, но не точно днес я имам само в седнала позиция, когато съм права не изпитвам това неразположение, бебо е в главично предлежание вече, възможно ли е да притиска нещо и затова да имам такива индикации за болка, последният път на тонове когато бях имах контракции, но също не болезнени и АГ поиска повторен запис след 5дни. На тогавашните записи бях силно притеснена и ядосана възможно ли е това да е причината за контракциите тогава. Също така откакто АГ ми каза да направим повторни записи след 5 дни силно се притесних да не взема да родя преди да съм влезнала в 9 месец и съм изпаднала в някаква параноя постоянно да следя за контракция, болки, стягания и т.н
Също така от време на време имам жълто-зеленикаво течение - лекувах Кандида предния месец - тогава също изпитвах за малко такъв дискомфорт ниско в корема и го отдадох на Кандидата

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 11:05 от mila9111

# 809
Здравейте, знаете ли дали в Токуда ако занеса флашка ще ми запишат фаталната морфология?
ММ ми няма да успее да дойде пък много иска да види

Общи условия

Активация на акаунт