Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 276
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
Ако въпросът е само в тези 30см и гардеробът е стабилен, здрав и ви харесва на вид, според мен, не си струва да платите тройно за поръчков.
З0 см е достатъчно за да избършете спокойно праха. Дали ще го наблъскате отгоре с багаж, зависи от вас и доколко ще понесете гледката. Аз не бих.
Имам плитък гардероб в коридора, който е по поръчка и не е до тавана, защото е висящ и нямаше да е добре визуално. Бърша си го редовно и е съвсем лесно.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 19:50 от Чи лу

# 16
  • Варна
Този прах няма всеки ден да се катериш да го чистиш. Ако мислиш, че гардероб до тавана ще ти улесни тройно ежедневието, плати тройната цена. Но и за мен не си струва, защото лично аз веднъж годишно ще се сетя да го почистя и бих се зарадвала повече със спестените пари по друг начин.
Вече ако просто искаш визуално да е до тавана и ако не е, ще ти вади очите всеки божи ден, аз бих платила, ако имам такъв проблем.

# 17
  • на последния етаж
Благодаря ви много за мненията, не ме дразнят тези см. Да, може би щеше да е добре да се приберат някакви куфари вътре (или нещо друго, което се ползва рядко) ако беше до тавана, но цената много ме разколебава.

# 18
  • София
При 30см ше си бършеш спокойно. Или ще си сложиш куфарите... Или ще си направиш по поръчка само една надстройка. Или ще затворите с едно чело само.

# 19
Какво осветление препоръчвате за коридор?
Местата за лампи са две. Чудя се дали да са спотове, висящи ли, какви.
Съобразявате ли се с всички лампи в дома, да са сходни като стил?

# 20
  • София
Ние предпочетохме вградени в тавана... Колкото до единството.... На единият етаж вс са еднакви, освен банята, на другия... Още не вс са поставени, но там в коридора е без ключ със сензор само и е разлипна, по спалните и в кабинета, всеки ще си слага по вкус и нужда, в нашата понеже ще закачаме и проектор, вероятно също ще е яградена в тавана, да не пречи... На детето - каквото си избере, но със спалните като цяло сме на етап легло и нощни шкафчета, няма нищо др та лампите са ми последна грижа.
В холокухнята имаме и допълнителни осветителни... В спалните  нощни... 🤷‍♀️ Няма как вс да са еднакви.

# 21
Да, няма как да са еднакви.
В дневната ще слагам спот и над масата висяща, ще имам и настолна в един ъгъл покрай дивана.
В спалнята ще е лед, кръгла, и аплици над нощните шкафчета.
В банята са вградени, лед. Купени са вече.
В детската ще е каквато иска детето.
За коридора сякаш искам от тези с лед осветление и дистанционно, или висящи.
Тези вградените лунички, ленти и подобни не ми допадат хич.

# 22
Дори и да има как да са еднакви, според мен по-добре да не са.

Може да се следва някаква линия на материала например. Примерно актуалното сега златно, черен метал, бяло. Но чак еднакви като модел... не е нужно. Най-малкото някой модел може да изглежда чудесно над маса за хранене и нелепо в спалня и обратно.

# 23
Ние имаме от тези в коридора https://www.lampite.bg/tavanna-lampa-oak-1xe27-60w-230v-o-37-cm/
Дифузна светлина, много добре осветява дори и тъмната част (с тъмен цвят латекс) на коридора. Може да се подменят самите крушки като брой и мощност, за да се напаснат максимално в зависимост от условията.

Съобразили сме да има светло дърво и бял/светъл цвят, за да се впишат с останалия интериор и осветителни тела, но в никакъв случай не са еднакви по стаите.

# 24
Sis, покажи някакво ъгълче от коридора, за да взаимствам някоя идейка. И ние сме с тъмен цвят на стените. В същото време колкото повече го гледам толкова повече започвам да свиквам с него. Въпреки, че в коридор все пак е по-тъмно. Обратно в хола и трапезарията ни, където помещението е и светло, и голямо (44 кв.), същият цвят ме дразни и ще го сменям май.

# 25
Ние си направихме гардероб до тавана, като идеята е в горната част да има рафт (като тези на ИКЕА) и там да държим неща, които рядко се ползват. Имаме и странична врата - тази част от гардероба се оказа доста практична поне за мен.
Скрит текст:

# 26
Защо реши да е странична вратата, има ли някакво предимство?

# 27
Защо ме търсиш?, Ще снимам утре, че с телефона на тази светлина няма да изглежда добре. Нашият коридор е наполовина готов и още обмислям какво да добавя - някакъв шкаф или гардероб за обувките или просто закачалки и един хубав часовник и толкова. Друго, за което се чудя е да нарисувам нещо със светлия тон от коридора (бежово) и/или с малко жълто като акцент. Но още чакам вдъхновението да ме връхлети 😁
Цветът в голямата ви стая сигурно изглежда доста различно от този в коридора - изложение, светлина много променят нещата. Хубавото е, че с малко усилия, ще го префасонираш като не ти харесва 🙂

Страничният шкаф е много добра идея, а и разчупва малко дизайна!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 23:02 от Sis22

# 28
  • Пловдив
Защо реши да е странична вратата, има ли някакво предимство?

Вероятно ,защото си е направила плитка част с рафтове ,в която да нарежда .За мен е гениална идея !

nellytan ,радвам се ,че вече обзавеждате ! Hug

# 29
Да, сега и аз видях че страничната част е по-плитка. Наистина е много удобно с плитки рафтове.

Общи условия

Активация на акаунт