Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 265
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Каролин, няколко различни дървесни шарки в едно помещение рядко изглеждат добре, особено ако са големи участъци като под, кухня, врати, и ако не ги разделя нещо друго, например боядисана стена.
Ако са "подобни"  с малка разлика в нюанса пак може да те дразни, и да се окаже по-добра комбинацията светло с тъмно.
С малко парче е трудно да се прецени как ще изглежда цялата стая, аз бих взела един пакет ламинат и с него при майстора на шкафове. Вероятно плоскостите са вече при него налични, подреждаш и преценяваш.

# 46
  • София
Според мен пода е твърде шарен и на голяма площ ще те подлудява. По - добре е по - едноцветен под, независимо по - светъл или по - тъмен. Аз винаги ходя с мострите от кухнята и ги налагам на ламината и то те да са прави до стената както ще е в кухнята, а ламината легнал, за да се прецени как ще са заедно в кухнята иначе осветлението лъже и на живо изглеждат различно ако си ги гледала всички легнали едно до друго.

# 47
Аз освен с парчета ламинат, гранитогрес, мдф, пдч и материал от вратите, вече бръмча и с парчета ГК навапцани с латекса от хола и спалните😂
Майсторът ми се въодушеви, защото му повтарях, че не е обикновен бояджия, а художник, магьосник и т.н. и ми направи супер яки заоблени мостри като за шоурум, да нсЪ излагам като ги вадя😂

# 48
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Идвам с въпрос точно за съчетаване на дървесина. Взехме си нова маса в кухнята и тъй като ще правим ремонт на терасата към нея. Ще използвам момента да освежавам, защото няма да успеем да направим големия ремонт, който искам. Ще вземем бели столове, ще изциклим и лакираме пода с по-светъл цвят. Въпросът е, че от вчера се опитвам да намеря подходящо фолио, с което да оправя гардероба и по-тъмните шкафове в дъното, което се виждат малко. Не успявам да нацеля нюанса, видно е Simple Smile Мисля, че ще ме дразни разликата между масата и останалото. Търся съвет Simple Smile

Ето малко снимки. На последната се виждат трите дървени цветове.
Скрит текст:

# 49
Боядисайте гардероба едноцветен. Три дървесни шарки в една стая са много. Има тема за преправяне на стари мебели, там има много добри резултати и полезни съвети.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1645947

# 50
  • Варна
И в цвета на стената 😉 Идеален е за това.
Както и може да омаслите / лакирате пода в нюанс Бял дъб. Показвам снимки. При повечето инстаграмски интериори в чужбина, които следвам подът е бял дъб.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 08:12 от Lady April

# 51
Мда, първата ми мисъл бе да направя шкафовете и гардероба в бяло. ММ ще каже, че правя упражнение за малоумни Simple Smile Шкафовете преди мнооого години им сложих фолио, а бяха бели - онези стари стабилни шкафове от соца, които са вече на 47 Simple Smile

# 52
Miriel, не може ли първо да изчакате да се изцикли пода? Заради нюанса. Със сигурност ще е много, много по-светъл, но какъв точно зависи малко и от самата дървесина.
Скрит текст:
Аз не бих ви посъветвала да омаслявате пода. Изисква много подръжка. Особено първите години омасляването е желателно да се прави всяка година докато маслото се наслои в дъските.
Лакът ще му придаде приятен матов финиш (ако искате мат). И с времето лекичко подът ще започне да променя цвета си. Първоначално обаче ще стане толкова светъл, че моят съвет е да подберете цвят за гардероба след като видите цвета на пода.

И аз иначе се присъединявам към едноцветен гардероб без дървесни шарки. Само да питам защо трябва да е фолио? Да, искате да е бюджетно, разбирам, но не може ли само вратичките да си смените?

# 53
Зачудих се и аз за смяна на вратите, даже в Хоуммакс го предложиха. Всъщност бюджетно, защото трябваше само да оправим кухненската тераса - дограма, изравняване на пода, шкафове за вграждане, горни шкафове. Търсейки вградени контакти се оказахме с нова маса Simple Smile Оттам с нови столове. След това ме издразни пода и накрая се включиха шкафовете и гардероба. Ще имаме доста разходи и покрай новата студентка.

# 54
  • София
Ако искаш самозалепващо фолио, да се върже с масата гледай за дъб сонома.
Ако го боядисаш бял, аз бих сменила дръжките с дълги дървени.
Например
А може и изобщо да не е бяло а да се превърне в цветен акцент.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:07 от Angel_Dust

# 55
  • Пловдив
Боядисването ще е минимум 50лв - боя , грунд , валяк .
Вратички от бяло ПДЧ ,в Пловдив ,биха стрували около 120 лв ,ако излезнат от цяла плоскост .Ако вратичките са широки по 50 см (не мога да преценя от снимката) , ще се вместят в половин плоскост и ще са ориентировъчно  около 75-80 лв .

# 56
Каролин, няколко различни дървесни шарки в едно помещение рядко изглеждат добре, особено ако са големи участъци като под, кухня, врати, и ако не ги разделя нещо друго, например боядисана стена.
Ако са "подобни"  с малка разлика в нюанса пак може да те дразни, и да се окаже по-добра комбинацията светло с тъмно.
С малко парче е трудно да се прецени как ще изглежда цялата стая, аз бих взела един пакет ламинат и с него при майстора на шкафове. Вероятно плоскостите са вече при него налични, подреждаш и преценяваш.
Парчето е голямо. На снимката не се вижда, цяла летва е.
Намерих много сходен цвят ламинат, обаче не  е това, което първоначално исках.
Представях си друго, по-тъмно.
Притеснявам се как ще изглежда обаче с този точно, защото цветово нямат нищо общо.
Не искам твърде светъл под, а по-тъмен.
Реално няма как да намеря същия цвят.
Но намерих много сходен в Практикер.
Ето затова толкова се ядосвам, че не направихме всичко гранитогрес в тая стая и сега да не го мисля, а ламинат само в другите стаи да си сложа какъвто си искам.
Вратите са ми бели навсякъде.
А това дървесното е само на средните шкафове, никъде другаде няма да го има.
Плот и гръб са друг цвят.
Не знам, ще го мислим, но скоро трябва да го реша.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:16 от Caroline_Bingley

# 57
Ако искаш самозалепващо фолио, да се върже с масата гледай за дъб сонома.
Ако го боядисаш бял, аз бих сменила дръжките с дълги дървени.
Например
А може и изобщо да не е бяло а да се превърне в цветен акцент.

Гледахме Сонома, но идва тъмен. Масата е такава -
Скрит текст:

Гардеробът е с четири врати - 2 по 160/50 см. и 2 по 72/50 см. На шкафа са 2 по 90/50 см.

Наясно съм, че не мога съвсем да "мина метър", обаче в какво приключение се вкарах заради едни вградени контакти, които даже не намерихме Simple Smile

# 58
  • Пловдив
Гардеробът + шкафът ще излезнат от една плоскост  .Миналата седмица поръчвах един разкрой на шкафчета  и плоскостта бе 88 лв .Ценоразписът не е пред мен ,но за рязане и кантиране (подчертавам в Пловдив) тези детайли ще добавят още около 50 лв .
  Ето Ви метражите на кантове и детайли  ,за да се ориентирате .

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:34 от nelina_london

# 59
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт