Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 276
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, дами. С въодушевление отрих темата и ще се върна да чета назад. С две думи, строим къща, груб строеж още, вчера ходих на обекта да уточняваме къде ще има контакти и осветление, защото сега ще се полага ел. инсталацията.
От старата къща, която беше, мъжът ми желаеше да се запази камъка. И така помещението, в което ще са кухня и трапезария, стените са реден камък. Това малко ме плаши, не желая ефект “механа” и сега съм в търсене на идеи. Категорично светли, пастелни цветове, защото самото изложение и възможността за прозорци правят помещението по-тъмно като осветяване. Ще покажа снимки с моите размишления по темата в следващ пост, да прочета малко назад, дали няма коментиран подобен случай Simple Smile

# 61
  • София
Направете само една стена камък, за ефект.

Хайде идвам и аз тук с моите мъки. Имам вече стандартна панелна гарсониера - хол и кухня, която вече е спалня. Хол и спалня. Кухнята ще е в хола. Ще живея със сина ми тийнеджър. И сега, голямата чуденка ми е коя стая за кого ще е.
Май ще го оставя него в холо-кухнята, пък ще си направя спалнята за мен.

# 62
като си помисля за реден камък, се сещам за тоскански къщи с реден камък  Heart
по-долу снимките не са само тоскански, разбира се, но заради идеята...
според мен, ако имате височина, и ако е избелен- става прекрасен акцент
Скрит текст:

# 63
  • Русе
Рокстар, то зависи и от сина тийнейджър. Моят син тийнейджър например спи по цял ден и будува по цяла нощ. Ако искам да готвя, да пия кафе, да си поканя приятелки на гости, дневната с кухня ще е заета и няма да мога. Не е ли по-добре да е наобратно. Спалничката да е за него, той едва ли се напъва да готви.

# 64
  • София
Мисля, че според режима ни, ще е по-добре той да е в хола.
В края на краищата, мисля да взема две спални по 120 см, едната в спалнята, другата в хола и може да се разменяме.

# 65
Аз освен с парчета ламинат, гранитогрес, мдф, пдч и материал от вратите, вече бръмча и с парчета ГК навапцани с латекса от хола и спалните😂
Майсторът ми се въодушеви, защото му повтарях, че не е обикновен бояджия, а художник, магьосник и т.н. и ми направи супер яки заоблени мостри като за шоурум, да нсЪ излагам като ги вадя😂
JoyJoyJoyJoy хахах искрено се забавлявах като си те представих JoyJoy

Изключително много ми харесва стилът на Нелина и Лейди Ейприл Heartbeat Точно такъв съм замислила и за къщата, за която скоро исках мнения за кухнята. Дъщо благодарности за сайта за килими- големи красоти има Heart Eyes
По ваши препоръки взехме боя на Бенджамин Муур и сме страшно доволни от резултата Heartpulse Пак из прочетеното тук решихме да боядисаме стени и таван в един цвят и се получи разкошно! Наредихме и ламината- навсякъде е ламинат без баните, мокрото помещение и котелното. Сега идва ред на стълбището. Понеже много държа на дървено стълбище- ще приложа снимка на това което се опитвам да постигна, поръчахме стъпалата от масивна дървесина- дъб. За чела ще сложим бяла плоскост. Питането ми е за парапета- къде да намеря красив и качествен дървен парапет (Пловдив и околността)? Искам да е бял. Намираме разни заготовки в големите строителни магазини, но ще трябва и да търся къде да ми ги боядисат прахово, за да не ги прецакам с ръчно боядисване Simple Smile На снимката е примерен за това което искам:

Също който има опит- много искам МДФ первази, но ми казват, че може да има неравносто по стените,  които МДФ первазите не обират Frowning1 От ПВЦ-тата си харесах едни компромисни, но ми се иска да са си МДФ. Някой с мнения?

# 66
Малка тайна - и пвц первазите не обират кой знае колко.
Обаче имам каси МДФ и первази ПВЦ, на первазите дунавските ми вълни за стени не си личат толкова много колкото на МДФ-а (там го крих с акрилен пълнител, щот всичко бяло и не си личи отдалеч че е "фугирано")
Та зависи колко голяма е неравноста спрямо дължината/височината

# 67
Направете само една стена камък, за ефект.

Хайде идвам и аз тук с моите мъки. Имам вече стандартна панелна гарсониера - хол и кухня, която вече е спалня. Хол и спалня. Кухнята ще е в хола. Ще живея със сина ми тийнеджър. И сега, голямата чуденка ми е коя стая за кого ще е.
Май ще го оставя него в холо-кухнята, пък ще си направя спалнята за мен.

Бих отдели за детето спалнята, за да има самостоятелност.
Постоянно да му се влиза в стаята , не е уединение. Той денем пак може да стои и в хола, но е добре да си има свое, собствено, отделно, пространство.

Виждам че си решила вече, но все пак има въпрос и отговарям.

# 68
Рокстар, детето бих сложила в малката стая, бивша кухня. Аз бих взела холо- кухнята. Така ми се струва много по- удобно.

# 69
  • Пловдив
silence.thinker  ,едва ли ще съм особено полезна ,но точно с дървен парапет за стълбището и ние ударихме греда .
Много майстори поразпитам , но никой не гарантираше че дървото няма да се избегне, нацепи и т.н. ,затова ,колкото и да ми бе болно ,преминах на друг вариант -бял метал .Не че ми харесва ,но вече спрях да забелязвам какво съм искала и какво е станало .
 Ако държите на дърво , препоръчвам да е от друга държава с превозвач  .Понеже съм била в UK и харесвах качеството на парапетите  там , ето първия  сайт ,на който попадам по задание  .Може и да си потърсите с търсачката .Вероятно и в по-близки държави има хубави неща .
https://www.stairbox.com/products?categories=White+Primed

И допълвам ,че исках на стълбището същия перваз като показания от вас .Доста е труден за изработка ,защото трябва да се зарязва за всяко стъпало и да е много точен .Съответно и той отпадна .Иначе сме с МДФ первази навсякъде ,но стените ни са прави .

# 70
Рок, и аз съм на мнение стаята да е за детето, а за теб холокухнята.

# 71
  • София
Скоро ще отидем на място двамата и ще разгледаме и ще решим. Като цяло апартаментът е ремонтиран в сиво и бяло, много красиво и ми е като платно, на което ще творя. Наумила съм си розови/пепел от рози/ акценти  -  диван, завеси.
За голям мой яд, кухнята трябва да се сложи на дългата стена.

# 72
Нелина благодаря, как не се сетихме да търсим извън България, много съм зле.... Хем зълва ми са в Англия и знам, че там са само с такива парапети, но съм се фокусирала да намеря нещо на удобно и бързо като решение Sweat Smile Благодаря ти и за сайта, ще разпитам и нея.
Нашите стени също са прави, все пак е нова къща, майстора с турбозола си свърши много добре работата, шпакловката също. Ъбеждаваха ме специално заради ъглите, че нямало идеални ъгли и за това съм щяла да се белосвам с тези МДФ первази...
Иначе первазите за стълбището съм измислила как да ги направим- пак ще взема плоскост-бяла обработена, ще направя шаблон от картон и ще го наложа после върху плоскостта за да се изреже с точни размери спрямо всяко стъпало. Дано ми се получи- видях го този номер в инстаграм от един майстор Joy

Още един въпрос- някой има ли мебели за баня от Икеа? Харесах мнооого тези https://www.ikea.bg/products/tannforsen-orrsjon-shkaf-za-mivka-c … 7RphoC-JgQAvD_BwE шкафове, единствено ме притеснява, че всички разправят МДФ в банята-категорично НЕ. Аз имам прозорец в банята, вентилатор и на мократа част ще има параван с врата, т.е. пряк достъп с вода тези шкафчета няма имат.... Други опции като магазини за подобен стил мебели за баня?

# 73
  • София
Икеа си отговарят на качеството - демек са издържливи.
Аз, ако майстора за кухнята ми се мота, съм си харесала една готова кухня от Икеа.

# 74
  • Пловдив
Конкретно в Англия , стълбищните первази ,изрязани по този начин ,   са от дърво .Със сигурност китосват снадките и всички пролуки и после ги боядисват .
Убедена съм ,че дори и с шаблон ще е трудно ,защото трябва да е супер точно  и после тази машина трябва да реже МДФ на зигзаг ,спирайки във вътрешен ъгъл .   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт