Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 344
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Убедена съм ,че дори и с шаблон ще е трудно ,защото трябва да е супер точно  и после тази машина трябва да реже МДФ на зигзаг ,спирайки във вътрешен ъгъл .   Thinking
Със CNC фреза се реже супер прецизно и е лесно да се реже по рътрешни ръбове, но там пък има някакви ограничения в дължината на плоскостите. Трябва да се направи и векторен файл за машината, което самò по себе си не е трудно и бих си предложила услугите за начертаването, ако е възможен такъв вариант, а няма кой да го начертае.

# 76
  • Разпиляна във въображението
Аз съм с шкаф и мивка от ИКЕА и съм доволна. Но те са в суха част.

# 77
  • Русе
Рокси, звучиш интересно. Ще чакаме снимки, какво си сътворила.

# 78
  • SF
Бихте ли сложили гранитогрес в хола?
Искам коридор, кухня и хол, също и малка тоалетна в коридора, да бъдат с еднаква настилка. Не искам преходни лайсни.
За хола искам плъзгаща врата.

# 79
Да, аз сложих един гранитогрес в коридора, кухньохолотрапезарията, мокро помещение и гардеробна. Исках без прекъсване на фугата и беше голямо изчисляване и чертане да е центрирано в коридора и да няма малки парчета по видимите участъци в хола. Наложи се да местя сифона в мокрото, ама аз съм експерт по къртенето и въобще не ми беше проблем😆

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:16 от Чи лу

# 80
Конкретно в Англия , стълбищните первази ,изрязани по този начин ,   са от дърво .Със сигурност китосват снадките и всички пролуки и после ги боядисват .
Убедена съм ,че дори и с шаблон ще е трудно ,защото трябва да е супер точно  и после тази машина трябва да реже МДФ на зигзаг ,спирайки във вътрешен ъгъл .   Thinking
Понеже само ще се борим с това стълбище, мислим да сложим първо белия перваз отстрани и дори да не е толкова перфектно отрязан в ъглите, ще го затворим с челото и дървеното стъпало на стълбите... Защото ако трябва да стои отгоре, ще е огромна играчка заради самата извивка на стъпалото, която надстърча.
Barbabeau благодаря за предложението Hug
Rockstar аз след много оферти за кухни, реших да се спра на ИКЕА- първо, че много ми харесва как изглеждат, също ми дадоха оферта с 9к по-евтино от останалите, което си е не малко и не на последно място, ако всичко е налично, кухнята ми ще дойде до 1 седмица Simple Smile За плот все още се чудя дали да си взема термо-плот с дървесна шарка или да продължавам да търся оферти за технически камък (за който също получих доста солидни оферти, едната беше за 9,600 от Стоунцентър, другата за 4,300 от друг склад за камък Astonished)

# 81
silence.thinker, Ние сме с полиуретанови первази, имат предимството, че са усойчиви в по-голяма степен на влага и вода и основно, че могат да се боядисват.
Там, където отваря перваза, се минава с фугопълнител. В тази или предната тема пусках снимка.
Не разбирам защо первазът покрай стъпалото трява да се зарязва. Поне на показаната снимка ми се струва, че няма такова нещо. Стъпалото е подпряно на стената и над него просто е монтиран профил (летва) следвайки идеята на тези декоративни профили нагоре. Самото стъпало може да се фугира пак с този елестичен фугопълнител АКО е необходимо, или съм виждала да слагат летвички, някаде ако има луфт. Доста по-лесно и не изискващо машини тип CNC.
Дървото иначе не се боятисва прахово (Праховата боя се нанася с електростатичен пистолет върху детайлите и се изпича при температура между 180 и 250°C). Само за сведение, да не търсите такава услуга.
Иначе съм попадала на във Фейсбук и във Фирум за мебелиси  на хора, които работят с дърво и на съответната цена ще Ви направят чудесни парапети.

П.П. моите парапети на стълбището аз ги боядисвах. Правиха ни ги по поръчка, но загубих координатите на майстора. Нямат залажки, а станаха на 9 години. Лесно се боядисват щом са нови, просто боята се разнася и се работи с валяче или хубава четка, за да не остават следи, но всеки си преценява възможностите.

Esmee, ние сме с една настилка във всички стаи, само баните не са налепени и може би ще са в същия цвят, но друг размер, че с тези плочки наклонът няма да стане добре. На големи разстояния е добре да има прекъсване (дилатационна/деформационна фуга). На всеки 6 м при отопляеми и 8 м при неотопляеми подове, както и на границата между покрития от различни материали.

# 82
Искам коридор, кухня и хол, също и малка тоалетна в коридора, да бъдат с еднаква настилка. Не искам преходни лайсни.

И в коридора и в кухнята ще сложим еднакъв гранитогрес. Сив, светъл, матов.
И аз не исках лайсна, но няма как, защото кухненската част е по-висока.
Щеше да е цялата стая гранитогрес и сега ме е яд, че вече няма как да стане и затова ще е само в кухненската част.
Остана да се надявам, че ще намерим тънка и добре изглеждаща преходна лайсна.
Снаха ми е със същия тип гранитогрес и каза, че много лесно се поддържа.
Майстора ме посъветва да е един и същ и в кородор и в хол и реших, да го послушам, защото директно от коридора се влиза в кухньо-хола и така всичко ще се връзва като цветове.
В банята също ще имам гранитогрес, но там е дървесен.
Цветове и в баня и в кухня са сходни-сиво,бежово и дърво. И в банята и в коридора и в кухнята са такива цветовете.
Много дълго време го избирах, но сега много си го харесвам.

# 83
  • Пловдив
Drago ,това покрай стълбите е перваз .

Обаче в UK няма кой да го зарязва по начина по който коментираме тук .Там стълбището е направено изцяло от дърво , не от бетон .И предполагам че го слагат (там го коват) още преди да са изработили конструкцията на стълбището .Един вид ,както казваш права лента и бум .
Гледайки нашето стълбище ,ако  тук сложат права лента преди крайното покритие  ,после стъпалата  и челата няма да скрият вътрешния им ъгъл .На всички тези места със снадки с допълнителни квадратчета и кит може да стане .Само да има желаещи да го направят .

# 84
С гранитогрес сме направили кухня, трапезария и дневна (помещението е на 2 нива), коридор и стълби към втория етаж, няма лайсни, един и същ навсякъде. Сега пак мисля така да подходя.

# 85
О, със сигурност това е правено преди стълбището, а за нашите условия бих лепнала просто профил или се лепи МДФ и НАКРАЯ се слагат дървените капаци на стъпалата. Стъпалата така или иначе по стандарт трябва да са еднакви и на вичкото отгоре няма да има чупки да се зарязват, т.е. на лентата от МДФ се изрязва контура на стълбището, залепя се и после се облича стъпалото.

# 86
Еее, Драго, 8м е малко за дилатационна фуга, трябва да я сложа насред стаята. И не само аз, често се срещат по-дълги стаи. В много магазини и заведения подът е гранитогрес на голяма площ и не съм виждала фуга толкова нагъсто.
В предното жилище имах 18м гранитогрес без завои и без прекъсване и нищо не му стана 15г. Не в една стая, но отварях вратите и се учех да карам ролери без препятствия 😆
Преди да ме накълве някой- нямах съседи отдолЕ.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 13:08 от Чи лу

# 87
за каква дилатационна фуга, става въпрос? вътре в помещение?
цялата къща е с един и същ гранитогрес, включително баните
не се отоплява пода, но и при мен няма минусови температури

# 88
Аз понеже проектирам магазини с много голяма площ (молове и подобни), да ви кажа, че по нашия фирмен стандарт слагаме дилатационна фуга на плочките даже на 3,6 м. Демек на всяка шеста плочка, понеже настилката са плочи по 60 см.

# 89
може,ама така,  се води настилка в помещения с високо натоварване
за домашно ползване - изобщо не съм убедена,че е необходимо

Общи условия

Активация на акаунт