Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 386
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Тъй като спалнята вече има голяма тапицирана табла, идеята отпада. На практика, до комина са 60 см, а до стената още 40. Та по-добре да остане метър поне от едната страна.

# 481
Легло долепено до стена имаме сега след разместване в стаята на едното дете. Ужасно неудобно е за мен, всяка седмица си мрънкам, че е лошо решение, когато тръгна да сменям спалното бельо. Понеже ни предстои и на нас обзавеждане и преместване вече дори детето се шегува с мен, че пак така го иска и в новата си стая, за да ме провокира за дежурната реплика, че е глупаво решение (за мен) и че така няма да подредя мебели никога повече, ако имам избор. Аз бих оставила 60 см /не са толкова малко/ от едната страна и от другата долепено до комина.

Аз имам чуденка за бюро пред френски прозорец в бъдещата стая на същото дете. Задължително трябва да е позиционирано там. Чудя се дали да е сравнително плътно до прозореца или да мисля в посока на някакво такова решение, например:
Скрит текст:

Стената е около 345см, прозореца 210см и от едната му страна вдясно ще има вграден гардероб. Отваряемата част на прозореца също е в дясно, където е и гардероба. Другата половина остава за бюрото и след прозореца са 80см стена, която също ще е застъпена до някъде от бюрото.
Пф, не знам дали се разбра нещо от тези обяснения. Чуденката ми е на какво отстояние от стената/прозореца да лепна бюрото. Назад ще има около 250 см до леглото.

# 482
Дойдоха вратите 😊 даже са монтирани, а аз не знаех и много им се зарадвах като ги видях. Даже ме хвана яд, че не поръчай и бяла интериорна, а антрацит.
Много ми харесаха.
Сега остава да монтират входната и рамките на вратите.
Ех, че не ги снимах, отидох много късно вчера и беше тъмно. Нищо особено не са, бели, с лек фриз и черни дръжки. Но на живо много ми харесаха.
Купихме всички уреди за кухнята, само сушилня и миляна не, но ще ги вземем в близките дни, че ги нямаше налични.
Всичко е черно.
Майстора с кухнята само се бави и сега каза, че след три дни ще звънне и ще я монтира.
Вече не му вярвам, много ни забави тоя човек.
Моля, за идеи какви нощни шкафчета и въобще какъв цвят мебели да сложа на такава спалня?
Ще я поръчваме тези дни, но ще вземем само скрин,легло и гардероб. Не искам да ми е еднакво всичко като мебели и се чудя дали мога да комбинирам с бяло.🤔Понеже вратите са бели, дограмата също.

# 483
Легло до стена, но с достъп от три страни не е проблем. Но голямо легло в ъгъл (до две стени) вече е неприятно.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 13:36 от Черна станция

# 484
  • София
Ако таблата е до стена да, но когато едната страна е стена на по-голямо от 1персон легло е гадно като сменяш чаршафи.

# 485
и на един персон е гадно
за бюрото- фронтално срещу френските прозорци не ми харесва , но и леко изнесено както е показано- също не!
защото, ако е правилна  илюстрацията, светлината идва от дясно
фронтално светлина, особено, ако се ползва компютър, също дразни- в едната тийн стая го играхме този мач

# 486
Чак пък гадно - единия ъгъл отсам, другия ъгъл оттам и после фронтално се опъва всичко.

# 487
  • София
За единият ъгъл се катериш на леглото надиш, тикаш не е мн удобно и приятно. Ако не е хубаво сложен после се измъква лесно...

# 488
За единият ъгъл се катериш на леглото надиш, тикаш не е мн удобно и приятно. Ако не е хубаво сложен после се измъква лесно...

Май не говорим едно и също, катериш се, ако леглото е в ъгъл. Но ако е просто допряно до стена и с достъп от три страни няма нужда.

# 489
е, то стандартно е допряно с таблата
ако е просто странично допряно- почти същото е, съгласна съм
но, обикновено не е заради опция избрано това, а заради липса на място, което изключва достъпа от три страни

# 490
  • София
Именно, стандартно се допират с табла, за да каже някой, че е допряно до стена, вече се има предвид в ъгъл. Никой не отчита таблата. Въпросът тръгна от до комин и да останат 2малки пътеки от двете страни или до стена и да има по-ширпока пътека само от едната страна на леглото и така зададен, не говорим за таблата, нали, явно за дългите страни идва реч, съответно в ъгъл или не.

# 491
В едната детска стая при мен леглото е 140/200 на две стени. Вече не ми е трудно смяната на спалното бельо, щото съм оставила тази задача на детето Grinning

# 492
Има вариант да е до стена и да не е опряно, с малка табла, имахме такова детско.И ЧС е права- достъп от 3 страни.
Бюрото пред френския е много хубаво.Про всички случаи ще е с отстояние от прозореца.

# 493
  • София
😂 😂 😂 Разговорът тръгна от конкретно питане за конкретно легло, нали? Ако има табла и да не е опряно с нея, то пак тя ще прави ъгъл ако е висока... Ако говорим за легло без табли - да... Може... Ама не говорим за такова. За това и споделените проблеми са такива, от хора с легла подобно ситуирани-демек в ъгъл. Ясно, че някои хора нямат подобни драми... То леглото принципно може и по средата на стаята да е, нито една страна да не се опира в стена и проблем да си смениш чаршафите съвсем нямаш.

# 494
Винаги е тегаво ако нямашhttps:// достъп отвсякъде.В стаята на сина ми обмислям как да го сложа, че да може да се минава от двете страни.Много е кофти на ъгъл.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 16:48 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт