Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 388
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
То пак си е двустранно, просто са показали под картона как е. Но трябва да има "мегдан" както се казва, ако е до ъгъл вратата, не става.
Аз исках такива врати за дрешник и мокро, за да не заемат място, като се отварят към помещението, ама вече бяха направени тухлените стени и не ми се щеше да стеснявам коридора с ГК и то на две срущуположни стени.
Какви ли не ги обмислях- плъзгащи, чупещи, тапетни, но или заемат място(тези вградените), или са паянтови(само с горен водач), или много скъпи и накрая сложих интериорни, като другите.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 05:29 от Чи лу

# 466
А с колко,примерно,би се стеснило помещението?

# 467
Ми, най-малко 10 см. Профил, картон и ниша поне 5 см, щото по-тънка врата от 4, няма да е врата. Това с тънък профил и единичен картон, върху вече готова стена.
Може да се махне тухлената стена и да се направи нова от картон, тогава няма да се стеснява помещението, но е дълга и широка.

# 468
Благодаря! Ще го мисля и това.

# 469
Нашата е горен водач, не е паянтова.

# 470
От коя фирма е вашата?

# 471
Мм..Сан Исидро, но по онова време монтажът беше гола вода.Сега не знам как са.Иначе са испански.

# 472
Нашата е горен водач, не е паянтова.
Аз тормозих мебелиста и това, което исках, щеше да е афиф😆

# 473
  • София
Вчера сглобихме двете легла, обаче от умора забравих да снимам. Тъй като леглото е 140, а има комин и разстоянието е към 200, ще трябва или да го бутна до стената или до комина...

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 11:02 от Rockstar

# 474
Вчера сглобихме двете легла, обаче от умора забравих да снимам. Тъй като леглото е 140, а има комин и разстоянието е към 200, ще трябва или да го бутна до стената или до комина...
Не виждам сега точното разположение, но може би по-добре до комина, отколкото цялото до стена - така ще имаш все пак свободно пространство и от двете страни - за ставане, за смяна на бельо...

# 475
  • София
Колко залепено, коминът ползва ли се за отопление, защото ако да, не е мн ок да е залепено?

# 476
Хич даже не е ок да е залепено, но кой в днешно време използва комин наистина? В смисъл като да включи камина, печка?
Почти никой. Освен мен. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 477
В софийското ми жилище имам легло до комин, но е единично легло и е залепена само таблата.
Съседите ми отдолу имат действаща камина и зимата я палят. Не е проблем. Стената става топла, но не се нагорещява, даже е приятно. Simple Smile

# 478
  • София
Много вероятно не се ползва. Просто е чупка в стаята. Ще го мисля още като дойдат нощното шкафче и скрина.

# 479
Aко се залепи за стената откъм вратата, зад леглото, с комина по късата страна може да се оформи табла-шкаф-ракла (или както там се нарича). Може и само отгоре да се отваря. За отстрани ако е с издърпване, няма да има достатъчно място, за да има смисъл май. Иначе ако са по 20см от 2те страни на мен ми се вижда много тесничко. Ако е 40см от едната страна ще е по-използваемо сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт