Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Тръбен за халки ли, Кубратова? Не си го представям и като търсех не съм виждала, ако е за кукички няма проблеми, да.
Не, не е за халки - точно за кукички е и улеят позволява движение на завесите през мястото на закрепване на държача. А вторият, който искам да сменя след година, е с халки - харесвам го визуално, халките са класически елемент, който обичам, но не вървят през държача, да му се не види Simple Smile
Миналата година търсих да взема същия (с улей) и се обадих първоначално в магазина, от който купих преди време, но казаха, че са спрели вноса, а същия модел другаде не намерих. Ще снимам и двата за илюстрация.
Допълвам снимки:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 451
На икеа корнизът с облия ъгъл VIDGA би могъл да свърши добра работа тук.

# 452
Благодаря ти,обаче на стената между двата прозореца ще е климатика.
Потърсих,ето такъв принцип ще е добре з идеята ми.Само трябва да потърся размер и цвят,който да ми хареса.Представям си го с визията на ковано желязо.
https://www.bol.com/nl/nl/p/gordijnstang-binnenrail-2-loops-van- … 0047&gad_source=1

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 22:17 от red soul

# 453
  • София
Това ще се наложи да е със среден държач.

# 454
  • Пловдив
С тръбни двойни Икейски корнизи сме ,въпреки че навсякъде сме с по едно перде/завеса .Когато ги слагахме си мислех ,че може да сложа и плътно и тънко перде ,но при къща с озеленен двор си е направо грехота да скрия цялата тази зеленина навън и чувството на простор от големите прозорци .Имат среден държач и на всички прозорци ,които са като този със запитването ,завесата е разделена на 2 .При отворена врата или я дърпам пред вратата ,към средата на прозореца ,  или зад вратата .Супер доволна съм от икейския перделик ,който се нанизва в тръбния корниз без халкички .

Връщам отново разискванено за зеления диван и дискутирания цвят на стените .Освен от точната тоналност на зеленото много зависи и  от обемите и допълнителните акценти .
Аз си падам по ярките контрасти ,защото не си представям  съчетанието на едни топли бежови стени и ярко зелената трева навън през огромните прозорци на всяка стая .
Боядисах дългият шкаф под ТВ зелен в цвят old school и това е най-доброто решение ,което съм в взимала в съчетание с бели стени ,черни и цветни детайли .

# 455
Без облегалки високите американски столчета са неудобни...

# 456
Здравейте,
Съществува ли такова животно като дървена, плъзгаща се врата (интериорна), която да може да шумоизолира?

Заради недобре преценени разстояния в бъдещата ни къща, смятаме че ще е най-практично всекидневната да е отделена от остатъка от къщата с плъзгаща се врата.
Притеснява ме обаче, че при чистене, гледане на филм, музика и тнт, този тип врата ще е проблем.

Ще се радам на съвети и мнения. Hug

# 457
Не съм виждала.Ние имаме към дрешника такава, но не шумоизолира.

# 458
  • София
При всички случаи е добре да има врата.
Аз много държах всички стаи да имат врати. В предното жилище хола беше отворен и това много ме дразнеше. От външната врата - в кухнята и хола.

# 459
И аз ще имам поне една плъзгаща се врата.
https://www.dogrami.bg/interiorni-plazgashti-se-vrati-sas-shumoizolaciya/

# 460
Ние в цялата къща ще сме с 3 плъзгащи се врати, но другите 2 са към дрешника и към кухнята и нямат такова значение откъм шумоизолация.

В момемта в апартамента имаме много сходно разположение на това, което ще е в къщата и най-голямата ми драма е именно с шумовете.

# 461
Правихме една плъзгаща врата за една малка баня, не шумоизолира.
Евентуално ще е шумоизолираща, ако ѝ се направи куфар от гипсокартон и да излиза и влиза е него.

# 462
Имаш предвид плъзгаща се врата с рамка?

# 463
Не, да излиза и влиза в куфар- между две платна картон.

# 464
Не, да излиза и влиза в куфар- между две платна картон.
точно така.

Ред, има го в последната снимка на твоя линк, само че двустранно.

Общи условия

Активация на акаунт