Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 396
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм за и плътните, и тънките да са по 2. Примерно нещо такова. Но не толкова заради симетрията.
Съвсем наскоро открих, че и само от едната страна плътни завеси стоят хубаво. Изобщо с времето сякаш минава модата на пищно надиплени симетрични завеси. Икейците от години продават едни завески дето са не толкова да се закриеш от външен поглед, колкото просто текстилно оформление.

# 436
Ти все модата, та модата😆
На мен винаги си ми харесват надиплени завеси и тънки пердета разпределени симетрично, хич не ме вълнува модата.

# 437
Е, ти пък. Не може да се отрече - има си тенденции. Отбелязвам просто. Не е указание, че всеки трябва да ги следва.
Ама и виж какъв ѝ е модернистичен прозорецът. Е, целия ли да го увие с пердета като балдахин?

# 438
Ми да, ако и харесва. Аз имам няколко подобни прозореца и ще надиплям яко. В сегашното жилище тънкото ми е × 2 и ми идва малко. В новото × 3 ще сложа. И ги гладя🤪
Ама моето е травма от 15г с римски щори, сега искам дипли, плисета, текстил, много текстил😂

# 439
Не харесвам тежки пердета.

Тя да дипли, ама пита как..че нещо ако е едно цяло, става несиметрично...

# 440
Е,аз харесвам пердета и завеси.На мен тази мода в България с щорите ми е студена и офисна.
Тук съм свикнала с откритите прозорци.Имат завеси,но не винаги се дърпат.Нормално е да се вижда всичко в стаята отвън,но никой не гледа.За холандците е традиция да не закриват прозорците си.В България,обаче,сигурно ще зяпат,не че ми пречи вече..😆 Текстила по прозорците и пода ми навява уют.
Аз и един персийски килим съм планирала да имам😊
намерих снимка-оланирам такива щори,тънко перде и завеси.Сега сме с тези щори и завеси.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 12:05 от red soul

# 441
Всичко зависи колко място има след вратата.Но и да се отваря, просто ще се дърпат пердетата надясно.Аз бих ги направила симетрични по два броя.

# 442
Всеки с вкуса си. Мен пък ще ме побърка на ширина врата към прозорец 1:2 тънкото перде да е от две симетрични части. Дори и никога да не се наложи да отворя тази врата, ще ме дразни всеки път като го погледна, точно защото за мен няма симетрия в тази комбинация.
А на такъв красив прозорец с гледка е най-добре без никакво перде, но и това няма да допадне на всеки.

# 443
То не е само до зяпането, red soul, понякога просто си е до основната функция на завесите, когато слънцето ти блести в очите. Тънките пък омекотяват светлината, без да й пречат. Въпрос на изложение, географска ширина, осветеност и нужди.
И не на последно място - на уют. Аз също обичам завеси с добър набор, нямам и не смятам да имам щори (освен на едно-две места римски, просто няма как да има там завеса), обичам и килими. Въобще, в къща без текстил някак ми е твърде офисно, твърде студено излъчването, даже и едно кънтене се получава, като ехо (това лично изпитах в една квартира с офисни щори и без килими, докато правихме ремонт -  чувствах се ужасно и чак шепнех в първите дни, да не говорим за звуците от отваряне и затваряне на врати, шкафове и чекмеджета, сякаш многократно усилени).

# 444
  • София
Red зад вратата спокойно ще се събират и няма да пречат. Какъв корниз ще слагаш. Ако е тръбен с 3 или цяло няма как, защото ще имаш държач по средата. И или ти трябват 2или 4. Другият вариант е да ги събираш в средата.

# 445
Сега,като чета,везните ми се накланят към една идея,която имах преди тази.
Другата стена също е с прозорец и мислех да дърпам  завесата,която пак ще е от 2 части,в дясно към другия прозорец.

Angel,аз харесвам тръбен,но в моя случай не може да стане,защото няма да е едно перде.

# 446
Red зад вратата спокойно ще се събират и няма да пречат. Какъв корниз ще слагаш. Ако е тръбен с 3 или цяло няма как, защото ще имаш държач по средата. Другият вариант е да ги събираш в средата.
Има едни корнизи, на които държачът не пречи - с улей  са и завесите се движат по цялата дължина без проблем. Дано намери такъв сега, защото миналата година аз търсих, но не открих от предпочитания модел и дизайн, дори и от магазина, от който купувах преди - бяха спрели вноса. Когато купувах първите, не поръчах за всички стаи, защото исках да преценя конкретния модел за последната, ама съм сгрешила. Пак ще търся, че този много ме дразни.

# 447
А,дали можеш да го покажеш,Кубратова?

# 448
А,дали можеш да го покажеш,Кубратова?
Ще се опитам да снимам, ако не намеря стара магазинна снимка.

# 449
  • София
Тръбен за халки ли, Кубратова? Не си го представям и като търсех не съм виждала, ако е за кукички няма проблеми, да.

Общи условия

Активация на акаунт