Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 853
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • Street of Dreams
За мен вратите и первазите трябва да са в един цвят, така се получава завършена обща визия. При мен във всички къщи тези елементи са бели.

Още нещо - разни мазилки, особено лъскави, абсолютно не подхождат на ламинат, особено пък с первази, имитиращи дърво. Те си искат плочки, мрамор или други гладки повърхности. На ламинат стои добре латекс и някои тапети.

# 391
За мен вратите и первазите трябва да са в един цвят, така се получава завършена обща визия. При мен във всички къщи тези елементи са бели.

Още нещо - разни мазилки, особено лъскави, абсолютно не подхождат на ламинат, особено пък с первази, имитиращи дърво. Те си искат плочки, мрамор или други гладки повърхности. На ламинат стои добре латекс и някои тапети.
Мазилка имаме пясъчна,само в коридор.
В другите стаи всичко е латекс и ламинат, само в кухненската част и коридора са плочки. Тоест, там където е мазилката са само плочки.
Никъде нямаме лъскави неща.
Ето как се получи. Решихме да оставим тези первази. На някои от снимките се слива с пода и дори не се виждат.

# 392
бтв нещо за первазите - хубаво е да имат вградени кабелни канали, че да се скрие лан-а и/или оптиката (кой квото има).
Или да сте окабелили предварително, щото се оказа че тъпченето на оптически кабел под  каса на врата не е от събитията, които искам да ми се случат отново!

# 393
бтв нещо за первазите - хубаво е да имат вградени кабелни канали, че да се скрие лан-а и/или оптиката (кой квото има).
Или да сте окабелили предварително, щото се оказа че тъпченето на оптически кабел под  каса на врата не е от събитията, които искам да ми се случат отново!
Те кабелите хубаво вървят в каналите, но до тях как стигат, не се ли виждат?
П.П. Ние предварително сме направили окабеляването, но питам за всеки случай, някъде може да се наложи.

# 394
При нас е нещо подобно и като цвят на ламината, но первазите са една идея по високи като че ли.
Аз не мисля че е лошо, даже хич.

При положение че повечето НС си е окабелено навсякъде, тия работи с первазите вече са отживели леко.

# 395
Скрит текст:
Те кабелите хубаво вървят в каналите, но до тях как стигат, не се ли виждат?
П.П. Ние предварително сме направили окабеляването, но питам за всеки случай, някъде може да се наложи.

При нас вкараха оптиката на нивото на перваза през стената и от там обиколка на половината къща докато стигне до мястото на PON-суича.

Иначе ново строителство с прекарана оптика - браво! Макс което съм виждала е (и то ако ги хванеш навреме лан кабел, макар и не винаги да е от качествения) и все още на места слагат коаксиален....

# 396
При положение че повечето НС си е окабелено навсякъде, тия работи с первазите вече са отживели леко.
За ново строителство определено. То тогава даже и сам по себе си первазът е леко отживелица, но както стана ясно тук далеч нямаме опит с тази тенденция.

Обаче не всички живеят в НС. При старото кабелният канал си е полезен. Но не е кой знае колко добре направен. Щото е практически полезно само в права линия. Там където има ъгли и чупки... всичко свършва. Външните и вътрешните ъгли на евтините (pvc) первази определено не са проектирани да покриват минаващ кабел. Особено пък твърд. Те и без това току си падат.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 08:26 от Защо ме търсиш?

# 397
В НС окабеляването е само в хола. Дневният тракт. В спалните няма..
А си решил да сложиш тв в спалня, ще опъваш кабели.

# 398
Явно от НС до НС има разлика. Щото имам наблюдение над повече от едно място и има във абсолютно всяка стая.

# 399
Явно е различно.
Антената/чинията на терасата също е с кабел до телевизора..

# 400
В НС окабеляването е само в хола. Дневният тракт. В спалните няма..
А си решил да сложиш тв в спалня, ще опъваш кабели.

Ааааа, има си и чалъм без кабели Simple Smile  Ние си купихме едни джаджи, които предават сигнала по електроинсталацията - вкарваме го в контакт до рутера и си го вземаме от контакта до телевизора в спалнята.
Иначе имахме и окабеляване, ама коаксиално, морално остаряло Simple Smile

# 401
Може, не знам.
Аз съм в старо и вече имам 2 дупки зад дивана в хола, отиват към детската- лан кабел за компа на синко, не ще безжично, и със сплитер др.кабел за телевизията...

# 402
  • София
Аз отлагам интернета за последно, ама май ще бера грижи...
Ох, поду ми се главата от мислене.
Поне съм платила кухнята и леглата, та съм наясно с бюджета.
Нещо такова се очертава в хола:

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 12:37 от Rockstar

# 403
  • Street of Dreams
Можем ли да коментираме и предлагаме, или вече е решено?

# 404
  • София
Може. Някои неща вече са поръчани, но има още мегдан за творчество.

Общи условия

Активация на акаунт