Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 286
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Ееее, не така. Аз поне не така. Скромен в положителния смисъл - без претенции за скъпо, мега качество, оригиналност, дизайн и пр. Т.е домът на нормалния средностатистически човек.
Но да, твоите предложения за думи са може би по-подходящи.

"Другата Олга" да не е Алла Кролл?

# 691
Ето я другата Олга:
https://www.olgakondratova.com/
Аз се замислих, че май и миналия път (преди доста време сякаш беше) ти си писала за Качанова, пък аз съм имала предвид Кондратова Simple Smile

# 692
Твоята си е дизайнер наистина. Май обича стъклените интериорни врати дето с две крила. Като гледам има особен афинитет към тях. На мен са ми много елегантни. Един такъв френски привкус ми носят сякаш.

Моята е обикновена жена дето снима домовете на обикновени хора. Много рядко има намесен дизайнер. Кой каквото свари прави, показва. Често я гледам за разтуха.

# 693
Твоята си е дизайнер наистина. Май обича стъклените интериорни врати дето с две крила. Като гледам има особен афинитет към тях. На мен са ми много елегантни. Един такъв френски привкус ми носят сякаш.

Моята е обикновена жена дето снима домовете на обикновени хора. Много рядко има намесен дизайнер. Кой каквото свари прави, показва. Често я гледам за разтуха.
И аз много ги обичам тези врати. В единия ни апартамент (не живеем в него в момента) има такава врата между дневна и трапезария - хем са красиви, хем са удобни и стаите могат да се обособяват и сливат според нуждата.
И французи, и англичани ги ползват много и има защо.

# 694
Аз с малко снимки нещо да покажа.
Като ни монтираха климатиците в две от стаите за да не къртим и после отново мазилка, решихме да бъдат отведени с кабелен канал. Монтажниците заради датчика за движение и не знам си още какво отказваха да прилепят вътрешното тяло максимално до завесите. И така се появи един супер гаден бял кабелен канал, пластмасов.
Първоначално мислех да боядисаме само съответните стени в бяло. После размислих и сложих тапети на тези стени с идеята, че тапет уж може и да се боядисва с латекс. Облякоха с тапет и кабелния канал. Обаче пак ме дразнеше. Въобще човек и добре да живее един ден все ще се сблъска с майстори. Всеки път като погледна нагоре ми се реве.

Накрая взех едни евтинки икейски декорациийки. Та днес ги сложих.
Чудя се свършиха ли работа. Идеята ми беше да създам лек акцент и да скрия лекичко без да превръщам цялата стена в съвсем акцентна.
Та се чудя свършиха ли работа или да търся пак някакво друго решение. Толкова ме дразни тоя канал, че въобще не се радвам даже на нова спалня или матрак.
Скрит текст:

# 695
  • Варна
Моето мнение е, че с тази или каквато и да е друга декорация единствено насочвате вниманието на погледа точно в тази зона, която ви дразни. Не е естествено на такова място да има декорация и това говори, че е сложена именно за да скрие нещо.
Няма нищо нечувано в кабелния канал за тръбата на климатика и не бих го крила. Достатъчно приемливо ми е да е в цвета на стената.

# 696
Аз съм 50/50. Имаш ли снимка без декорациите?

# 697
  • Somewhere far away
аз пък имам кабел защото контактът е  по -ниско. ама съм му свикнала и не ме дразни. с климатиците е така - освен ако не почваш всичко отначало, от нулата и трябва да развалиш всичко, което досега е било- но и тогава няма гаранция. или ще има кабел или каналче, няма друг начин.

# 698
Кабелът може да се пусне и от външното тяло, през дупка долу ниско в стената, до пода...

# 699
Грешно се изразявам може би. Наричам го кабелен канал, но всъщност не захранващия кабел минава там, а тръбите на климатика. Свързващият с тока кабел наистина минава през малка дупчица долу, близко до пода.

# 700
  • Somewhere far away
е дори и да се пусне нали трябва да се включи в контакт и пак ще е визуално грозно.  няма как  да скриеш и контакта Grinning 

# 701
В контакта се включва така както казвате - влиза отвън навътре посредством малка дупчица в стената. Тръбите, тръбите минават през гадното нещо. Няма пък да го оставя да се гледа това чудо, дразни ме. На всичкото отгоре върви с някакъв наклон.
Като сложих тези икейските работи мъжът ми се завъртя и каза, че даже много му харесвали. Мъже! Безкритични са много често.

# 702
Значи, ако няма някаква техническа пречка (че не виждаме цялата стена, включително без декорацията) и ако много ти се занимава, може да сложиш на цялата стена някакво пано (т.е. като втора стена) с дебелината на канала и да я боядисаш с цвета на стените или да сложиш тапет, според общия ти замисъл.   

# 703
Да, това теоретично е чудесна идея, Кубратова. Но спалнята е много мъничка и подобна стена би изяла 6-7 см. Каналът е към 5 и самата облицовка отгоре... става много. И аз го мислих това. Би скрило всичко завинаги. Но е маса работа и пари (демонтаж и наново монтаж на климатик са ти само от тук към 700-800 лева, плюс декоративните панели, + работа. По груби сметки ще се качи на около 2 хил.). Но остави това,  при 2,9 дължина на помещението... са ми ценни такива сантиметри. А и  предварително съм ги "изяла" с тапицираната спалня (табла, страници... дебели са).
Аз съм си котва, това е. Как не мога да съм като мъжа ми... На него всичко му е хубаво, с всичко е ок.

# 704
за да не къртим и после отново мазилка, решихме да бъдат отведени с кабелен канал.
Ето тук сте сбъркали. Аз бих се върнала на тази стъпка.
Всякакви опити за "камуфлаж" ми се виждат далеч по-неудачни.

Общи условия

Активация на акаунт