Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 271
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Чудна е декорацията. Особено за спалня.

# 706
е дори и да се пусне нали трябва да се включи в контакт и пак ще е визуално грозно.  няма как  да скриеш и контакта Grinning 

Ако е зад мебел контакта, не се вижда нищо. При нас в детската е зад скрина.

Иначе и аз съм да се вкопае. Всичко друго е компромис и за нечувствителни особи / които няма да ги дразни/ Simple Smile

# 707
  • София
За мен декорацията скрива, но е малко странно петно декоративни елементи на цяла гола стена, а вероятно и другите са ти такива голи... Та бих добавила над цялата табла на леглото още разни и разнообразни в този стил и задължително някой други елементи също да са по - изпъкнали. Или някакво плетено пано... Аз бих скрила и климатика зад някоя красива дървена решетка.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 21:38 от Angel_Dust

# 708
Не е лоша декорацията, но проблемът с прикриването е че баш този, когото го дразни, знае, че под нея е онова, дето го дразни.....Stuck Out Tongue Winking Eye

# 709
За мен декорацията скрива, но е малко странно петно декоративни елементи на цяла гола стена, а вероятно и другите са ти такива голи... Та бих добавила над цялата табла на леглото още разни и разнообразни в този стил и задължително някой други елементи също да са по - изпъкнали.
Не са голи всички. Срещу спалнята има едни разни-безобразни библиотечки малки и шир потреба постерчета.
Имаш предвид и някое от долните да го направя някак да е изпъкнало ли?

Тета, да, така е. И да се е скрило то човек като си го знае и Учото му все там. Освен пък ако нещо с времето не свикна и го забравя.

Barbabeau, права си. Но вече не мога да върна времето назад, а и имахме огромни разходи с всичко и в един момент...

# 710
Нещо което бях видяла (основно японци) - криене на климатици в шкафове:

Та може и в тая посока да се помисли като вариант

# 711
  • София
За мен декорацията скрива, но е малко странно петно декоративни елементи на цяла гола стена, а вероятно и другите са ти такива голи... Та бих добавила над цялата табла на леглото още разни и разнообразни в този стил и задължително някой други елементи също да са по - изпъкнали.
Не са голи всички. Срещу спалнята има едни разни-безобразни библиотечки малки и шир потреба постерчета.
Имаш предвид и някое от долните да го направя някак да е изпъкнало ли?

Тета, да, така е. И да се е скрило то човек като си го знае и Учото му все там. Освен пък ако нещо с времето не свикна и го забравя.

Barbabeau, права си. Но вече не мога да върна времето назад, а и имахме огромни разходи с всичко и в един момент...
Имам предвид да се добавят още, различни, не същите и да някои да стърчат пред други, защото покриващото кабела мисе вижда, че стърчи и не върви никое друго да не надстърча... Някой слагат и шапки и ветрола и панери и плетени, поразгледай, но така или иначе, ако не искаш да седи като кръпка трябва да се допълни и да стане композиция

medeamona ъочно нещо такова под решетка имах предвид, както се крият и радиатори, тръби, външни тела на климатици и тн, хем и захранването или каквото е там ще покрият, за мен самият климатик е доста по-грозотия, отколкото кабела му... Не само този, по принцип имам предвид.

# 712
По този начин се затормозява работата на климатика и се намалява ефективността! Може да ви откажат рекламация в гаранционният срок ако има някакъв проблем!

# 713
  • Варна
Да се изработи и монтира такова нещо сигурно ще струва повече от вкопаване на тръбата в стената.

# 714
Та се чудя свършиха ли работа или да търся пак някакво друго решение. Толкова ме дразни тоя канал, че въобще не се радвам даже на нова спалня или матрак.
Скрит текст:

Аз съм дизайнер и ми харесва - добро компромисно решение, декорацията кореспондира по стил и форма на нощното шкафче като композиция.
Но като цяло спалнята е скандинавски тип, малко гола и хладна. Бих внесла топлина и уют с подобен тип небрежен балдахин на вратопрозореца, който и ще скрие тръбата и кабела.

# 715
  • София
Ехааа къде да го сложи това в ниската, малка стаичка, в която се бори за вс см... 🤷‍♀️ 😂

# 716
При нас е скрит каналът в стената, аз затова и предложих втора декоративна, ако е възможно. Но щом стаята не позволява "изяждане" на още площ, в конкретния случай не е удачно решение, да.
Много ми се струват тези пари за демонтаж и монтаж на климатика, при нас го сваляха и не помня точната сума, но съвсем не беше такава. Бих подходила по-радикално и аз, като Барбабо.
Мъжете са по друг начин устроени, с някои изключения - нещата, които нас ни изкарват извън кожа, те дори не забелязват. И така трябва да е, не си представям две истерични кокошки да се кокорят в едно перде, което шивачката изкривила с 2 см в дължината Simple Smile

# 717
Ако има игра и претрупване на цветове и материи, подобен балдахин би затворил погледа и стеснил обема. Но тук имаме минимализъм, подобен небрежен прозрачен воал без разнотоние със стената не е никакъв проблем да се вмести, напротив - ще стопли и омекоти повърхностите.

# 718
А ако се сложи висящо (на кука от тавана
например) или високо и тънко растение до (зад) нощната масичка? Ако е симетрично от 2те страни на леглото, ще изяде малко място, но пък ще добави цвят и свежест.

# 719
Скриването с кръглите пана е идейна хрумка Simple Smile
Аз бих махнала долните 3 пана, бих купила още няkoлко от същите или подобни и бих направила някаква композиция по цялата стена над спалнята, която да започва с двете пана към климатика. В момента само в тази част на стената композицията не е балансирана и седи като кръпка в края.
Ето идеи от pinterest
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт