Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 253
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Не са голи всички. Срещу спалнята има едни разни-безобразни библиотечки малки и шир потреба постерчета.

По това описание не звучи като минимализъм.

Със споменаването на библиотечки ми хрумна евентуално да се смени нощното шкафче с етажерка-тотем, така че горният ред да закрива канала?

# 721
Плетените декорации са добра идея, но за мен стоят скупчени на едно място в ъгъла и е някак неестествено. Може да е от перспективата на снимката и реално да не стои така, не знам. Аз бих ги разпръснала малко или бих добавила още няколко наоколо. Помисли, ако нямаше проблем с кабелния канал, как щеше да ги подредиш? Следвай тази идея и добави каквото е нужно.

# 722
merilen, много ми харесаха някои. Тя и Angeldust нещо подобно май предлага - да са повече и различни типажи. Само малко ме е страх да не залитна прекалено в етнотото.

Мисля си дали да не взема и това икейско декоративно огледало. Но малко големичко в диаметър - 50 см...

Впрочем бях ги залепила пробно със съвсем малко двойнозалепващо. Като се събудих тази сутрин две от тях бяха паднали. Ааааа ще се борим значи.Laughing

Стаята не е минимализъм. Под 10 квадрата е обаче. За себе си поне съм установила, че малко помещение и съвсем изчистено да го оставиш пак си стои като малко. И чисто бяло да го боядисаш - пак си е кибритена кутийка. Затова е по-добре да има все пак разни неща, които ти радват окото, за да ти е приятно да прекарваш време там. В моя случай аз държа на малките си библиотечки. От другата страна има скрин. Предвиждам да има и малко телевизорче. Затова се въздържам да изпъстря голяма част от стената с тези кръглите работи. Харесвам аскетични визии като на Zara например. Но и аскетизмът си върви повече на малко от малко по-големи помещения. Какво да се прави... мама и татко са гледали да извадят максимума като спалнички и затова са направили 3. Но две от тях ей така мънички. А тази специално е и североизточна.

Харесва ми балдахин, но наистина не е за тези размери на помещението.

Изобщо много ви благодаря за идеите. Досадих малко. Завиждам ви за скрития тръбен канал на климатиците. И аз зная, че е хубаво, но етажът е огромен и спестихме от каквото можем. А даже не сме стигнали до тераси (около 17 метра). Да не говорим, че има и партер за ремонтиране.

# 723
  • София
На тази стена ли да има телевизорче? Ъъъ това не е ли стената, на която се обляга таблата на леглото, къде да има телевизорче? Над възглавниците ли? От къде ще се гледа... Много ме обърка...
Но хубаво, ако на тази стена би имало тв, маркирай го залепяйки една харвия в размер за малко и си направи аранжировката около нея, съобразявайки се... Ако после ти стои пусто, докато дойде телевизорчето на място можеш да запълниш в още някой подходящ шир потреба плакат

# 724
Не, не. Върху скрина ще има телевизорче. Знам, че не било хубаво в спалня tv, но няма нищо по-хубаво от семейния мир без раздори в стил "Аз искам да си гледам мача, омръзнаха ми твойте You tube канали"

# 725
  • София

Малко тъпо с тази лампа от пред, но композиционно няма значение.. Исках да кажа, че в средата може да има един такъв доста едър елемент. От другата страна да останат 2средни, а от твоята тези, които си наредила, може би с лееко разместване да се вържат... Не е нужно, а не е и хубаво да гониш симетрия, но в момента сякаш плахо си почнала нещо, но те е дострашало да го завършиш..

# 726
Разбрах те. Това по-голямкото огледало дето показах по-горе... според теб?

# 727
  • София
За там ли... Пак ще е дребно... Те имат и други огледала такива, може да се комбинират- 2-3 различни, асиметрично разположени с още някоя такава подобна плетена рогозка и би станало... Просто този стил декорации за мен изискват малко повече размах и богатство.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 08:19 от Angel_Dust

# 728
От една страна множеството декорации на същата стена ще дадат логика на сегашната, от друга - щом е толкова малка стаята, ще дадат претрупан и хаотичен вид. С повече на брой малки декорации, особено концентрирани върху една площ, винаги има този риск.
В този ред на мисли не знам дали две тесни огледални високи пана в рамка зад нощните шкафчета/масички няма да послужат по-добре за целта. Има акрилни огледала, може да се измислят и някакви композиции с тях.

# 729
  • SF

Малко тъпо с тази лампа от пред, но композиционно няма значение.. Исках да кажа, че в средата може да има един такъв доста едър елемент. От другата страна да останат 2средни, а от твоята тези, които си наредила, може би с лееко разместване да се вържат... Не е нужно, а не е и хубаво да гониш симетрия, но в момента сякаш плахо си почнала нещо, но те е дострашало да го завършиш..

Уха! Стилно е, но е малко джунглаво.
Не си представям как се поддържат такива плетки, как им се чисти прах и всичко, което може да се набие по тях. Няма ли да почернеят?
Доста растителност като за в спалня.

# 730
  • София
Ам те ги водят бохо, бохото като гледам винаги има много растителност. За чистенето идея нямам, предполагам при редовно чистене на прах и чат пат някое пране на душа издържат, надали векуват, но и не са безкрайно скъпи, ако е ратан, вероятно може и да се подхранва, импрегнира и тн.

Кубратова, да като цяло на мен за това все ме влече към нещо поне едно, доста по-едро над леглото с още само 1-2по-дребни,дали рогозка, дали пано... 🤷‍♀️

# 731
  • София
На мен са ми още голи стените в спалнята. Над таблата хем искам да сложа нещо, хем ме е страх да не падне...

# 732
Много ми се струват тези пари за демонтаж и монтаж на климатика, при нас го сваляха и не помня точната сума, но съвсем не беше такава.
Кубратова, забравих да ти кажа... кога последно си монтирала/демонтирала климатик? 310-330 е цената на тези поне, които ние използваме. Знаеш, че в повечето случаи е по-добре откъдето купуваш климатика, да ти го и монтират. Та тези цифри са на нашите юнаци примерно само стандартните неща. Оттук насетне чарджат за всяко нещо - гориво за идването до града, вкопаване, абе всичко. Брат ми монтира с тях климатици, които обаче беше взел от другаде. Тогава пък каква тесла е нямаш идея. Близо 400 на бройка.

Абе както някой спомена... сами по себе си климатиците са си грозновато нещо. Но за съжаление в България централно отопление само у София.
Гледам руснаците примерно пък с други дертове. При тях хубаво всичко с парно ама там пък се почва високата естетика... сега с подпрозоречно вкопано в земята ли, с друго ли...
Скрит текст:
При тях явно пък като вкарат в пода за да обдухва тъкмо край френски тип прозорци, с времето започва да се пълни с боклучета, трябва периодично да вдигаш тази решетка от пода, да чистиш. Отделно умуват и върху климатици - заради толите месеци. И се почва едно криене зад пердета, по долапи както показвахте тук с решетки. Човек, занимаващ се с климатична техника, в 99% от случаите подскача два метра ако ли речеш да му правиш инсталации пред вътрешното тяло. Та навсякъде си има чудене. Най-хубаво е хич да няма климатик. Наистина са грозновати големи уреди. Нашите са най-високия клас на Mitsubishi heavy. Ми то грозно, грозно... Но пък една 7-чка какво прави не е истина.

# 733
  • София
Ей, аз си смених врътките на парното - красота!
Засега ще карам без климатик.

# 734
Преди 2 години последно сваляхме климатик, наистина сумата не беше значителна. Монтаж за толкова пари може, но това е за цялостна работа, т.е. при монтаж на нов климатик.
Ето какви цени намирам в момента за цялостен монтаж във Вимакс (ние от тях купуваме):
  https://vimax.bg/montaj-na-klimatici?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw … uy2AaAvmUEALw_wcB

Общи условия

Активация на акаунт