АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 083
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Чисто битови ангажименти доведоха до пауза в гледането на к-сериали в нета. А пък сторито отрязаха сериала в 22.30, а с ТГ нещо не ни се получава. И първия път ми беше много скучно до момента когато бяха в полицията и всеки се върна в тялото си и сега пак ми е скучно и заспах и двете вечери. Оказа се, че и за младежа сериала е много скучен, а главната го дразни повече от Дали-то и снощи и той е заспал. А досега не се е случвало и ме заплаши, че ако и тази вечер заспя ще се откаже и няма да дава шанс до серията в която на мен ми е станало интересно.
Затова пък си слушам ютуб музика и ви нося нещичко от любимия ми квинтет
https://youtu.be/DyFTleRCy3A?si=_EIvmHnVsI5ipyhL
https://youtu.be/NWkS9S8QWm8?si=rRxFV7Fax_waK9BJ

# 496
Рори, радвам се, че се появи. Липсваш.
Щом с ТГ не ви се е получило и първия път надали изведнъж ще ви стане интересно. Иначе различните очи различно виждат. На мен ми е сред любимите к-сериали. Освен главните харесах и втората двойка, и музиката, и свежия хумор.

Ау, суитшърта на Ким Го Ън не бил толкова обикновен колкото ми изглежда 😱 Баш за агрофитнес е подходящ  tooth

# 497
  • Варненска клюкарка
Рори и аз много се радвам да те видя!

Марги и аз така - много хумор и готини сцени, единствените 20 серии към които нямам критика и които с всяка ставаха по интересни, обратното на масовия случай когато от един момент нататък забиват и ме оспиват. Помня като дойде и каза че това е най доброто което си гледала до момента - и при мен беше така, впечатлих се дори когато бях под въздействето на АС, който след изгледаните други сериали отдавна ми е просто първи сблъсък с Азия.

Проф, разсмя ме с блузката. А после се чудите като минават с последен писък моди по летищата, то там ако не се покажа да ги видят всички още с първите новини... 🤪 Аз кат' ви казвам к'о значи модата и рекламата за сектора, че дори да не ви интересува, нещата са нераззривно свързани. особено при младите актьори. Та ето на и във фермите ще разхождат Шанелите и ще копаят с Диорите tooth  доходите им и кариерите им са пряко свързани с това, че май от сериали най малко получават, а и видът им на едно или друго място често не зависи от тях, а от решенията на агенциите им. Пък иначе клюкарите не пречи да се възмущават по мрежите, тъкмо им правят безплатна реклама и на шоуто и на замесените лица  tooth

Бел, щях да кажа, че са пропуснали Сокчето сред 10-те с най-голям брой последователи в Инстаграм, ама не са...  Той минава на 11-то място с 11,3 млн. 🤪

Марги, ако ти попадне пак вторат част от 11-я метни да ги видим. Преди Сокчовите цифри има и други с по високи от него, но са и с повече стаж като главни,  гледат се и едни специфични неща, примерно от каква стъпка се е вдигнал рязко резултата, за колко време е нараснал и т.н. Примерно Хе Ин е с 13М ама го е вдигнал от 9-10 , а Сокчо е подскочил от 3,5М на  над 11М. Чудех се аз какво им сравняват с Ча и как изобщо им е хрумнало такова нещо, че то онова по цифри няма стигане🤪 но коментират че и двамата са натрупали нови по 8 М последователи за 4-6-8 месеца, сходните им реклами на полуфабрикати, сладоледи, кафета, козметики, електроника, мода от ниския и високия ценови клас и... концерти (последното ме изуми😳) Знаем концертите на Ча, ама преди няколко дни ми попадна равносметката за Сокчовите 2 в Токиио от 28 и 29.09.- за 2 вечери е събрал без малко 25 000 посетители. По 30 долара да е билета прави повече от половин милион долара, по-точно 650 000, повече от 2 пъти хонорара му за сериала... newsm09  А той за 4 месеца има към 20 фен среци или повече, защото има седмици и с по 2 концерта, онзи ден пак замина нанякъде... Ако имаше и собствени песни, а той пее от сериала и нечии чужди. ТА затова така го налазват брандовете и пишат че в края на годината ще мери място с Ча в някаква класация- може рекламните му договори да са за 3 млн. долара, но от концерти печели още толкова.
Посмях се и на една реклама тези дни - паста за зъби и продукти за устна хигиена, ама текста не примерно УСок ухае на тази и тази свежест, а обратното - една мацка вдъхва възхитена аромата, показват физиономията на любимото селебрит и казват че "Свежестта ухае на УСок" 😂 малка разлика в словореда, но инфото което дава звучи доста различно....Joy А под постера с рекламата в супермаркерите текста гласеше "Почувствай дъха на УСок с (името на продукта)"
Видеото с цифхрата 24,928 от двата концерта в Токио имаше и с инфо на английски в ИГ и опашките на чакащите да влязат, но от там още не знам как да го донеса
https://www.youtube.com/shorts/2WHcW5VDXFE

За пръстите и знаците в Печалбата направо се задавих от смях, защото се сетих колко много си падат по разни сърца и куп други неща изразяващи любов и през ум не ми беше минало че ще покажат такъв контраст Joy

Какви интересни френски макарони
https://www.youtube.com/shorts/0UJqacEHXVg

Звездю също рекламира грим
https://www.youtube.com/shorts/XjeyzrOurcY

Ча с избрани моменти от бекстейджа за Вог
https://www.youtube.com/shorts/0z08OI42pMI

Рудуду беше носила кадър от това видео с Ча физиономията на жената и се чудеше заради хубостта, или заради ума му го гледа така. Ама е разбираемо щом и онова малкото му адашче едва излязло от бебешка възрастму се върза на чара
https://www.youtube.com/shorts/H1tR9XbXSj0

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 20:38 от Беллора

# 498
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано!
-----------------------------------
Видео от инстаграм се носи, като копираш адреса му и го плясваш тук (с десен бутон на мишката върху самото видео, ако си на комп). Ако не можеш на самото видео, то поне примъкваш адреса на поста в инстаграм, в който е видеото. Ако и това не можеш, то поне примъкваш името на акаунта в инстаграм, който е публикувал поста с видеото.
Горното важи за постове в инстаграм, а не за публикации в сторито. Не че е и до тях не мога да се добера, преди да са изтекли 24-те им часа, ама не си заслужава ровенето и загубата на време.

Рори, и аз се радвам, че си успяла да наминеш. Ако с тийна не ви е интересен ТГ, намерете си нещо друго за гледане. Профилите в плейтюб и на тримата преводачи са пълни с филми и сериали.
-----------------------------------------

Нещо забавно. Компанията HYBE, към която са и BTS, има две много популярни момичешки групи. Едната е  LESSERAFIM. Излезе видео, в което Юнджин от LESSERAFIM се опитва да влезе в зона в сградата на HYBE, в която се допускат само служители в компанията, в т.ч. и айдълите ѝ. Други две момичета от групата, Сакура и Казуха, вече са влезли в зоната и се превиват от смях на случващото се. А то е, че системата за лицево разпознаване се е бъгнала и в момента не ще да разпознае Юнджин. Тя крачи наоколо, объркана какво да прави, докато продължава да опитва. В т.ч. обмисля прескачането на портала и дори тества границите на сигурността с ръката си. След минути неуспешни опити, тя най-накрая влиза. Ето видеото - https://x.com/i/status/1843652885952991734
Значиии ...1.нямам шансове да вляза там Mr. Green, 2.как ли се справят като носят толкова грим, че стават неузнаваеми, и 3.ами като си пипнат пластично (по стара корейска традиция Wink) нещо по лицата? Joy

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 21:43 от profi_1

# 499
  • Варненска клюкарка
Проф, става дума за носене от телефона, вече си описах неволите на компа с Иг и не мога изобщо да вляза дори с парола, камо ли да копирам  каквото и да е. Ни рефрешване, нито друго сработва да ми отвори сайта. В мобилните версии по принцип има само една опция за пренос. Пробвах с една от иконите, която ми заприлича да е за копиране, триъгълниче някакво  но не се получи. Едва от няколко дни го имам на телефона и не съм имала време да поразгледам... Както и да е, рядко влизам там, то отделно разцъкване на звук, превода  веднъж го има, друг път не, просто минавах  набързо, когато ми попаднаха кадрите с опашките пред залата и цифрите, които е пуснала агенцията.

# 500
Бел, аз също от телефона наглеждам (без регистрация и без да ми е свалено приложението), но предполагам и през приложението изгледа не е по-различен
Скрит текст:
От трите точки горе вдясно

Сокчо действително е с 11,3 млн. последователи в Инстаграм, но това за 11-тото място беше шега. Не съм попадала на друга класация ☺️

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 22:22 от Margarita N.

# 501
  • Русе
В момента и аз съм на вълна У Сокчо и Ким Мин-Дже в "Flower Crew: Joseon Matchmaking Maneuver Agency"/ Цветочная команда: Брачное агентство Чосона. След 2-та дълги китайски сериала направо ми е като песен, че корейския хумор май по ми допада. Simple Smile

# 502
От сериалите, които се очакват през октомври Family by Choice го споменахте неведнъж и аз все не му обръщах внимание.😁 Не се поинтересувах нито от сюжет, нито от актьори, но започна днес и явно затова съм залята в Туитър (т.е. Х) с всякакви кадри. Видях едни хубави младежи 😝😍
Като го загледате моля да споделите впечатления.

От пресконференцията

# 503
  • пак на Рив Гош
Марги, току-що изгледах първия му епизод. Сюжетът засега следва доста плътно китайския първообраз, но корейската версия е някак си по-ведра. В китайската имаше доста мелодрама, която се надявам тук да ни я поспестят. Пък и сериалът е само 16 серии (вместо китайските 46, та сигурно ще върви по-стегнато.
На китайската версия дадох 7*, което ми е стандартната оценка за китайски сериал. Повече не можах, именно заради мелодрамата. Да видим как ще се справят корейците, засега оставам на клона.

# 504
Марги, единият "младеж" е опонентът на Ча от Истинска красота, а другият е участвал в Болничния плейлист, Our Blues, Extraordinary You...

# 505
  • Русе
И 3-те деца от "Семейство по избор" са ни познати от други сериали, гледани и вече харесани, а и споделяни в темата. До големите още не съм стигнала. Simple Smile

# 506
Знам си аз, че все някой тук ще гледа, а вие три сте се наредили на клона. 😎
Йопи го познах, другите двама - не. Срещнах негово изказване, че всеки път когато играе в ученическа униформа, винаги я носи мислейки, че е за последен път 😂 На 33 е все пак... Но пък щом външния вид не го издава и му позволява да се "напъха" в такава роля...

# 507
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да сложа трейлър за Семейство по избор.

Ким Йонг Де разказва малко за себе си. Не бил популярен в университета. Joy

Ча в нова реклама на LG - https://www.youtube.com/shorts/P48NslJMfrs
И да ни се покланя малко през годините - https://www.youtube.com/shorts/dhB8QjAdy6Y

Едни много сладки малчовци.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 17:06 от profi_1

# 508
  • Варненска клюкарка
Ако ви попадне заглавието с което превеждат рускините Family by Choice моля да го споделите, че знам как  понякога ползват работните заглавия, които нямат нищо общо с актуалните.

Влязох в IMbD но не открих името на сценариста, явно някъде го пропуснах сред всичките срички от имена, нямам и време да се връщам пак да търся, затова пък нося красивия кадър от ревютона сериала.

Така както говорят корейците според едни негови изказвания от преди около 2 години, че той е единият отказал ролята на Бегача, по причина че ще му излезе име на вечния ученик, така май по кадрите виждам че пак гимназист ще го играе. Или да е от моментите в които повечето млади герои рано или късно ги показват в ретроспекции от училищния им живот....
На мен главните си ми харесаха още като ги видях, момичето също, та бях решила да погледна като преведат първите 2-4 серии.Хуанг Ин Йоп съм го гледала в Истинска красота, там феновете на сериала заради него не могат да се разберат как да разделят главната на две, че да има и за единия и за другия, а другото момче се канех да го видя в Extraordinary you но така и не стигнах до него.

Бел, аз също от телефона наглеждам (без регистрация и без да ми е свалено приложението), но предполагам и през приложението изгледа не е по-различен
Скрит текст:
От трите точки горе вдясно

Сокчо действително е с 11,3 млн. последователи в Инстаграм, но това за 11-тото място беше шега. Не съм попадала на друга класация ☺️
Марги, благодаря за онагледяването, ако вляза тези дни ще пробвам. Аз правих опит с онова триъгълниче в бялото поле под снимките, помиклих го за някаква стилизирана стрелка, реших че трябва да е видима на екрана както е в Шортс. А регистрацията я ползвах на компа смятах че с нея ще мога да вляза в сайта но не. После синът ми ми изтегли приложението и сега съм с него на телефона. Свикнала съм с по-лекото ползване на ЮТ и Шортс и на ИГ в момента всичмко ме дразни като изглед, явно много съм му набрала тези дни Joy

Шегата явно не съм я схванала, но така или иначе щях да донеса данните които ми попаднаха и в Шортс, макар и не толкова напоителни, както бяха на английски в ИГ. Попаднах и на двете му фотосесии за Прада, всъщност с дамските чанти SS 2025 стават 3. Явно като останалата реклама съм очаквала да я видя в ЮТ или на тв, но това е скъпа реклама и е предназначена само за модните списания....

Чудя се какво точно рекламира Ча, изглежда ми като трейлър на филм, а не на някаква електроника. Забелязвам че корейските електронни гиганти разпределят рекламата на отделни продукти на отделни лица, т.е. няма един за всичко и всичко за един.

# 509
  • Русе
Белл, "Семья по выбору ". На автопревод е още, но се разбира.
Само не ми стана ясно как ще продължат, като за 1 ден пуснаха 2 епизода, а днес дали ще има...
Двата епизода бяха интересни и изобщо не усетих кога мина времето. Не знам китайското съдържание, но има няколко сюжетни линии (за всеки един ГГ) и не искам предварително да ги пиша, да не се пренавивам излишно.
Вчера е бил ДЕН НА КОРЕЙСКАТА ПИСМЕНОСТ
"В света има няколко хиляди езика, около триста от които са писмени.
Традиционно на 9 октомври (датата на публикуване на указа на крал Седжон) Южна Корея отбелязва Деня на корейската писменост „Деня на хангъл“.
От 2012 г. празникът е е превърнат в почивен ден."
Та сериозно се замислям да си довърша отдавна започнатия сериал "Дърво с дълбоки корени".

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 11:32 от winona

Общи условия

Активация на акаунт