Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 617
  • 559
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Конкретно при хора, които имат алергия към никел, най-доброто и да не кажа единствено решение е провеждане на ортодонтско лечение с алайнери.

Дъгите, които се използват са изработени от никел – титан, или кобалт – никел, т.е. и в двата случая съдържат този материал.

Брекетите дори сапфирени или керамични, с естетични дъги – също са изработени от този материал. При тях просто покритието е бяло, за да изглеждат по-незабележими.

# 106
  • София
Аз имам алергия към никел, ако нося бижута с такъв метал, или копчета на дънки и т. н. Носила съм и брекети някога, не са ми създавали проблеми.

# 107
  • В.Търново
Имам алергия към никел, ако сложа никелови брекети ще има ли последствия и алергична реакция?

Защо не пробваш с алайнери ?
Искат ми космическа сума.
Аз също , докато сложа тенекиени обеци, колани или дрънкулки по ръцете още на същия ден се зачервявам и почва сърбеж, ужасен. Веднъж от една мартеничка на сутринта се беше отпечатала с кожен обрив с формата на сърчицето от мартеничката. Grinning Като дамгосана бях. Ортодонтката ме посъветва също тогава да не слагам брекети. За алайнери ми искат много висока цена.
Проблема при мен е, че за последните 3-4 години ми се завъртат предните горни два зъба, а през последните месеци долните 2-3 зъба са си изменили позициите.
Имам братовчедка, която от прави предни зъби в момента за няколко години и се обърнаха настрани горните два зъба. Грозно е. не искам и аз така да стана. Какъв вариант имам?
Имам приателка, която носи нещо подобно на алайнери, но по-твърдо, прозрачно е и й струваше 300лв. Записах си час при същата ортодонка, при която е ходила. Чакам датата.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 02:13 от Русалка_1

# 108
Имам алергия към никел, ако сложа никелови брекети ще има ли последствия и алергична реакция?

Защо не пробваш с алайнери ?
Искат ми космическа сума.
Аз също , докато сложа тенекиени обеци, колани или дрънкулки по ръцете още на същия ден се зачервявам и почва сърбеж, ужасен. Веднъж от една мартеничка на сутринта се беше отпечатала с кожен обрив с формата на сърчицето от мартеничката. Grinning Като дамгосана бях. Ортодонтката ме посъветва също тогава да не слагам брекети. За алайнери ми искат много висока цена.
Проблема при мен е, че за последните 3-4 години ми се завъртат предните горни два зъба, а през последните месеци долните 2-3 зъба са си изменили позициите.
Имам братовчедка, която от прави предни зъби в момента за няколко години и се обърнаха настрани горните два зъба. Грозно е. не искам и аз така да стана. Какъв вариант имам?
Имам приателка, която носи нещо подобно на алайнери, но по-твърдо, прозрачно е и й струваше 300лв. Записах си час при същата ортодонка, при която е ходила. Чакам датата.

Един въпрос - опита ли в Факултета по Стоматология - там се плащат само материалите и сигурно алайнерите ще са на търпима цена ? Моделите и самите конструкции се изработват от външни фирми не от студенти и самия процес се надзирава във всички случаи от асистент или доцент

# 109
  • София
А каква е причината да се въртят така зъбите? Да не е нещо заради мъдреците, извадени ли са?
За алайнери четох, че има някакви френски, които са по-евтини от американските, може и български да има.

# 110
  • В.Търново
Аз съм от В.Търново и въобще не съм чувала за факуртета по Стоматология, че може и там да се отиде.

Зъбите се завъртат един път, защото липсват мъдреците и второ, защото костта изтънява и загубва плътност с годините и кара зъбите не са вече здраво в костта и започват да се движат. Така ми обясниха.

# 111
В крайна сметка решихме за алайнери при д-р Вехова /София/.
На три консултации различни ортодонти ни казаха, че крайният резултат ще е един и същ и предпочетохме да не слагаме брекети.

# 112
Аз съм от В.Търново и въобще не съм чувала за факуртета по Стоматология, че може и там да се отиде.

Зъбите се завъртат един път, защото липсват мъдреците и второ, защото костта изтънява и загубва плътност с годините и кара зъбите не са вече здраво в костта и започват да се движат. Така ми обясниха.

Няма проблеми да се отиде - последно преди месец там изработиха план за лечение с ластици и брекети на познато дете  - платиха само материалите. Нещата се контролират от преподавател от факултета, самите брекети се изработват от външен доставчик.

# 113
  • Самоков
Бихте ли могли да ми кажеге,  при вече поставени брекети колко често се налага посещение при ортодонт?

# 114
  • София
Веднъж в месеца, месец и половина макс.

# 115
  • София
1 път в месеца ходи дъщеря ми.

# 116
Бихте ли могли да ми кажеге,  при вече поставени брекети колко често се налага посещение при ортодонт?
Рутинни прегледи на всеки 5-6 седмици за детето. Останалите са когато се наложи. До сега (пу пу) не се е налагало.

# 117
  • София
Д-р Балабанов смята, че на моята възраст (38 г) няма да получа разширение на челюстта с метода MARPE с мини винтове и не го препоръчва на хора над 30 години. От други ортодонти чувам противоположни мнения, че и при 65 годишни жени се получава.

# 118
Lizzy_Crow консултирай се и другаде. Има много добри ортодонти, да не кажа по-добри от него. Разбира се , ако става въпрос за Трайко Балабанов.
Лично мое мнение е, че Балабанов използва някакъв вид ПР да го хвалят зъболекари, но същевременно не оправдава високите си цени по никакъв начин. Не бих казала, че е големия специалист. Ако беше такъв щеше да има вълна от отзиви от доволни пациенти, а не само "реклама" от зъболекари. Не останах впечатлена и го смених. Говоря за ортодонско лечение, като гнаталог нямам идея как се представя.

# 119
  • София
Да, за него става въпрос. Не съм го посещавала, дотук само по мейл обсъждаме възможностите. Реших да се допитам до него за второ мнение. Иначе по въпроса за MARPE си действам с друга ортодонтка, която ще го поръча от Италия. Въпросът е по-скоро ортогнатски, да.

Общи условия

Активация на акаунт