Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 586
  • 559
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте, мнения за д-р Стефанова във Варна. Ходихме при нея за поставяне на брекети и дълбока захапка ни иска 10000 лв. Струва ми се прекалено:rolling_eyes:

# 91
Ужасно много даже.Синът ми проведе такова лечение преди години-не беше сложен случай.

# 92
  • Варна
Здравейте, мнения за д-р Стефанова във Варна. Ходихме при нея за поставяне на брекети и дълбока захапка ни иска 10000 лв. Струва ми се прекалено:rolling_eyes:
Преди година на нас ни предложи оферта за метални брекети за дъщеря ни, за цена 6500лв. и 7500 с естетични. Също коригираме захапка, отворена, с овърджет, а зъбите са с треми и диастема. С две думи сложен случай се води. То наистина зависи от случаят, но явно има актуализация на цените.
Ние имахме консултация и с Парушева и Титева и в крайна сметка избрахме Титева.

# 93
То във Варна по-скъпо от София.

# 94
  • София
Че то за тези пари човек ще си извади всички зъби и ще ги смени с импланти. Ама че кожодери

# 95
  • София
Виждам на страницата на д-р Рами Фармауи във фейсбук някакъв интересен уред за разширяване на челюстта, но не знам дали при дете или възрастен е сложен, по-вероятно при възрастен, ако съдя от описанието. Не е типичният експандер, който се върти в средата с ключ и който не е много ефективен при възрастни, а някаква съвсем проста тел, която обаче е закачена към пръстените на брекетите от вътрешната страна и се тегли от тяхната дъга, много интересно. Някой носил ли е такова нещо? Винаги съм скептична към такива експанзии при възрастни без хирургия, но тук изглежда напълно реално. Доколко е трайно и устойчиво във времето това разширение, не зная. Изглежда и доста по-комфортно за небцето и езика от другите експандери, защото използва силата на теглене на брекетната дъга, тоест работи отвън навътре, а не отвътре навън и дъгата служи едновременно и за подреждане, и за разширяване - с един куршум, два заека. Не виждам и дупка между предните два зъба, каквато се получава при SARPE експанзия (с операция). Аз самата съм с тясна горна челюст и високо небце и постоянно чета и търси начини за корекция, но искам реален и траен във времето резултат.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 00:42 от Lizzy_Crow

# 96
Да, синът(тогава на 14-15 год.) ми носеше такъв разширител. Първо сложиха него, после добавиха и брекетите. Трябваше да го носи 6 месеца, но времето се удължи. Сега е само с брекети.
Нямам идея по каква причина при него беше този вид, а при близко дете този, който ежедневно се навива с ключе. То, и ортодонтите са различни, но най- вероятно зависи и от индивидуалните особености.

# 97
  • София
При децата общо взето всичко става. Но при възрастните не е така. Сега чета за метода MARPE, където експандерът се монтира на небцето с мини винтове. При жени дава около 90% успеваемост, при мъже около 60%.

# 98
Не съм чувала при възрастни да става нещо без операция. Небцето се сцепва и тогава се слага експандер.

# 99
  • София
При MARPE има доста успешни случаи, особено при жени, и се образува това специфично разстояние между зъбите отпред, което говори за реално разширение. Тук се предлага в поне една клиника в София, днес позвъних и ми дадоха час за консултация през януари. Самият експандер е малко по-различен от традиционните и се "заковава" към небцето с мини винтове, даже някои модели не се захващат за зъбите изобщо, а само за небцето - това също говори, че разширява, а не просто да мести и избутва кътници. Бих искала да пробвам с този метод първо. Тук в темата ме насочи една дама, за което съм благодарна. Ето така изглежда един от вариантите, снимката е от профила на д-р Калин Маринов във Фб:

# 100
В нашия случай - Минахме преглед при хирург за вадене на мъдреците :Sad но тъй като се води операция и не се поема от НЗОК ваденете на един зародиш струва 485 лв.

Поисках от ортодонтката да започне с ластиците , но тя казва че не дава гаранция за подредбата , защото растящите мъдреци щели да разбутват зъбите No Mouth Отново намеква за вадене на премолари Relieved

В крайна сметка имаме 2 варианта - 1- остава си така до израстване на мъдреците, ваденето им и тогава брекети.
2 - започване на лечението , пък каквото стане за следващите 2 години,може и само да хвърлим пари на вятъра Unamused

Благодарна съм на съвети и насоки, Желая на всички Здраве Flowers Four Leaf Clover

# 101
  • София
Да, такива са вече цените за вадене на мъдреци почти навсякъде. Наскоро извадих два, горен и долен, долният беше полуретиниран, горният изцяло във венеца, но излезе за секунди. Но и за двата платих по 550 лв. Следващата стъпка е поставяне на експандер за възрастни от италианската лаборатория. Този път действам бавно, с малки стъпки.
Не бих чакала да израснат мъдреците, за да ги махна. Ако не са много навътре в костта, бих ги махнала, защото наистина могат да разместят зъбите и не е сигурно, че след отстраняването им зъбите ще се подредят от само себе си, веднъж изкривени. При някои хора става, при други не и може пак да се наложи ортодонтско лечение. Единият от моите не се виждаше изобщо да е поникнал, но на рентгеновата снимка се видя, че е заседнал горе във венеца, растящ накриво в корена на 7мия зъб, защото няма достатъчно място за него. Ако бях чакала още да се покаже, вероятно това нямаше да се случи, но щеше междувременно да е увредил съседния зъб и изкривил и останалите - беше огромна буца.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 21:02 от Lizzy_Crow

# 102
  • В.Търново
Имам алергия към никел, ако сложа никелови брекети ще има ли последствия и алергична реакция?

# 103
Имам алергия към никел, ако сложа никелови брекети ще има ли последствия и алергична реакция?

Защо не пробваш с алайнери ?

# 104
  • София
Напълно е възможно. Аз съм виждала подути хора след поставяне на брекети заради алергия към никел, която не са подозирали.
Не зная дали може дъгата да не е никел. Ако може, сапфирените и керамичните също са вариант.

Общи условия

Активация на акаунт