Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 417
  • 558
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да, това е ясно. Покрай ваденето на мъдреци посещавам и такива напоследък, но май повечето освен за вадене на по-трудни зъби, за друго не се интересуват. Вече попитах една жена, която е и преподавател, тя каза, че знае за тази процедура, но отказа, каза че предпочита по-"меки" методи. Може би само този, Ходор Факих има смисъл да попитам, тъй като като той е и ортодонт, и хирург. Виждам навремето колко небрежно е подходено при мен - без операции, без екстракции (даже и мъдреци не ми бяха извадени), директно брекетите и резултатът не е това, което трябва, това място няма откъде да дойде просто.

# 76
Да, това е ясно. Покрай ваденето на мъдреци посещавам и такива напоследък, но май повечето освен за вадене на по-трудни зъби, за друго не се интересуват. Вече попитах една жена, която е и преподавател, тя каза, че знае за тази процедура, но отказа, каза че предпочита по-"меки" методи. Може би само този, Ходор Факих има смисъл да попитам, тъй като като той е и ортодонт, и хирург. Виждам навремето колко небрежно е подходено при мен - без операции, без екстракции (даже и мъдреци не ми бяха извадени), директно брекетите и резултатът не е това, което трябва, това място няма откъде да дойде просто.

Доц. Боян Владимиров е правил такива операции и може да го попитате с кои ортодонти е работил за тях.  Също може да се допитате до Калин Маринов за вашия случай за варианти без операция, а с мини винтове.

Успех!

# 77
Днес най-накрая посетих ортодонт, от това което разглеждах и проучвах последните месец-два избрах Д-р Хунджев Орто Център  в Пловдив най-много привлече вниманието ми. Знам че никогаа не е късно за брекети. Зъбките  ми наистина не са за усмивка. И затова събрах смелост да направя нещо по въпроса. На 34г съм.

След преглед на снимката се оказа, че имам доста за оправяне преди това. Аз знаех, че имам още някой друг кариес, но най-големият проблем е, че съм с дълбока захапка, която цял живот ми прави нещо от сорта на дефект горе, не запомних точно, но при усмивка нищо не се вижда от долните ми зъби.

След като оправя всички неща (при зъболекарката, ще ми сложат брекети първо само отгоре, за да може да се приберат, зъбките, защото ако сложат едновремено и долу, аз просто ще ги съборя/съблека с горната челюст...
Имаше и още няколко доуточнения относно удължението на ортодонтското лечение, но ми каза, че ще продължи не по малко от 2 години, по-скоро към 2 години и няколко месеца.

Имам и един изваден мъдрец, него ще го оправят, след като ми приключи цялото ортодонтско лечение и ми се изправят зъбките.

*Относно цена, Аз затова взех майка ми с мен, за да е "второ ухо" но ... АЗ чух: Цялото ми лечение + брекети (белите или металните) общо 7000лв, ТЯ е чула: общо всичко брекети (белите или металните) + лечение 5000лв .... И двете сме убедени какво сме чули ...

# 78
  • София
AniNe, моят съвет е да си поискате писмена оферта, където е записано колко струва лечението, какво е включено в тази сума и цената на допълнителните процедури, които биха могли да се наложат (вадене на зъби, подмяна на счупен брекет и т.н./. Така ще можете да си планирате разходите и няма да се чудите дали в някакъв момент няма да ви сервират някоя допълнителна сметка.

# 79
Относно самото лечение всичко ме беше обяснено, какво се налага да се прави. Никакви вадения, как протича, колко време протича. През колко време се ходи там, според зависи кой вид брекети избера разбира се, аз избрах най-евтините и на база те ми се обясни цената. Всичко преди лечението си го правя при моята зъболекарка. След това при ортодонта просто ще го попитам пак преди да започне лечението. Така или иначе ще си оправя зъбите при моята зъболекарка, дори и да откажа брекети.
Крайната цена включваше абсолютно всичко, без поставяне на този липстващ зъб, който се слага накрая и избелването, което се прави при мое желание разбира се.
Просто това кой какво чул като крайна цена на всичко това , с майка ми още спорим.

# 80
  • София
Изваден мъдрец няма защо да се възстановява с имплант, да не става въпрос за кътник (молар)?

# 81
Изваден мъдрец няма защо да се възстановява с имплант, да не става въпрос за кътник (молар)?

Ох, може и това да е, щом не е от най-задните да.

# 82
Здравейте, имам въпрос относно лечението ми с брекети. Забелязвам, че дъгата на долната челюст изглежда извита и има наклон, който се е получил. Според вас нормално ли е това и дали зъбите трябва да се изравнят напълно (да се коригира този наклон), преди да се пристъпи към сваляне на брекетите?

Ще се радвам да чуя вашите мнения или ако някой е имал подобен опит.

Благодаря предварително!

Скрит текст:

# 83
Аз също очаквам да споделите мнения за този въпрос, защото ортодонтът ми каза, че имам девиация на долночелюстната става, което води до изместване на срединната линия и до този наклон на челюстта.
пс: Въпросният наклон коригира ли се с брекети и междучелюстни ластици или налага ортогнатна хирургия?
Здравейте, имам въпрос относно лечението ми с брекети. Забелязвам, че дъгата на долната челюст изглежда извита и има наклон, който се е получил. Според вас нормално ли е това и дали зъбите трябва да се изравнят напълно (да се коригира този наклон), преди да се пристъпи към сваляне на брекетите?

Ще се радвам да чуя вашите мнения или ако някой е имал подобен опит.

Благодаря предварително!

Скрит текст:

# 84
А възможно ли е след като извадим мъдреците горе, и започнем лечение с ластици и брекети, което е вариант 1 да се окаже че пак не е достатъчно мястото и трябва да се махнат и премолари ☹️
Имаме и второ мнение от друг ортодонт - премоларите трябва да се извадят за да се освободи място ☹️
Моето непрофесионално мнение е, че за 17 годишен младеж, трябва да се извадят тези мъдреци, а премоларите да се запазят задължително. На 17 години челюстта има шанс да си се разшири и зъбите да се наместят без вадене на премолари. Според мен е идеалния момент да извадите мъдреците. Леко тръгнали да израстват, но без големи корени.
Ластици се носят почти винаги. Не разбирам каква му е драмата на ортодонта с носенето на ластици.
И само да вметна, че аз имам почти същите (ретинирани) мъдреци. Нямам никаква драма с тях. С тях или без тях, място за нареждане на зъбите ми нямаше, така че ми извадиха 4 премолара. Но на 40 години нещата стоят по много по-различен начин отколкото на 17.
Мъдреците ще си стоят, докато не ми създадат проблеми (което може никога да не се случи).
Ако това ви е първата консултация с ортодонт, задължително направете още поне 2, за да се почувствате сигурни в решението си.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 14:54 от MadameD

# 85
  • София
Не виждам някаква сериозна липса на място на снимката, та да се вадят и премолари. Те се вадят при друг тип проблеми и захапки, каквито не виждам тук.

# 86
И саз не виждам липса на място.

# 87
Мили момичета - аз също мисля,че случая ни не е толкова тежък или труден Anguished

Ортодонт 1 - вадене на горни мъдреци сега, ластици на долната челюст за издърпване на захапката,брекети за подреждане на зъбите,ретейнери.
Ортодонт 2 - същото, но с вадене на премолари.

Без да съм специалист виждам че горния ред може лесно да се подреди, колкото време е нужно ще носи брекети.

Но защо е това вадене на зародиши и цели зъби - не мога да разбера Disappointed Relieved
и незнам какво да  предприема Unamused

# 88
  • София
Извадете мъдреците, полза от тях никаква. За захапката вече не мога да коментирам дали е възможно да се коригира само с ластици и брекети, от моя горчив опит не стана така.

# 89
Да, за мъдреците съм по-склонна, и без това са зъби които създават проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт