Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 34 749
  • 702
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, бихте ли ми препоръчали ортодонт, който работи с керамични или сапфирени брекети + бели дъги за град София. Мерси предварително!

# 691
  • София
На мен ортодонтката ми каза, че бели дъги може да се слагат първите месеци, когато дъгите са по-меки и тънки (2-3-4 месеца, не помня колко каза). Белите просто са с някакво покритие. Когато станат дебели, могат да са само сиви.
Аз носих само първия месец бяла дъга и според мен стоеше мега нелепо. Уж по-невидима, а супер се открояваше на фона на неособено белите ми зъби. Сивата дъга си е топ.

# 692
Мамка му май ми се счупи един от крайните зъби, под брекета, отгоре!
Като барам с пръст се движи. С огледала не мога да видя ясно, но се побърках. Добре, че ортодонта ми работи утре, но гледам да не се паникьосвам.
Днес по-рано гризнах един бонбон за гърло без да искам, може би от там е тръгнало и одеве като си измих зъбите усетих счупването. (може и да съм имала предишна пломба на този зъб и затова да е поддал по-лесно не знам вече)...

На някой случвало му се е?

# 693
  • Варна
Здравейте, имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 15 и носи брекети от доста време, понеже се дърпа кучешки зъб от доста лоша позиция, но с това сме на финала, имаше и захапка клас 2. Това се коригира, обаче долната й челюст в профил си е назад/ като не особено добре развита брадичка/. Не знам какво може да се направи -четох за системата myobrace, мисля и за остеопатия. Идеи?

# 694
Здравейте, имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 15 и носи брекети от доста време, понеже се дърпа кучешки зъб от доста лоша позиция, но с това сме на финала, имаше и захапка клас 2. Това се коригира, обаче долната й челюст в профил си е назад/ като не особено добре развита брадичка/. Не знам какво може да се направи -четох за системата myobrace, мисля и за остеопатия. Идеи?

Не мисля, че разбрах точно въпроса? Лечение след сваляне на еднити брекети или по време на носене да се започне друго, да се оправи още един проблем, който си го има?

Няма да спра да хваля Др Хунджев от Пловдив!
Това е един от последните му постове, които сподели. Момчето е било с 5 проблема наведнъж:
1. Клас III скелетна и зъбна връзка
2. Обратна фронтална захапка
3. Едностранна кръстосана захапка
4. Едностранна ръбцова захапка
5. Естетичен и функционален дисбаланс

И това е крайният резултат! Не мога да повярвам какво прави наистина.
*при него се лекувам

https://www.facebook.com/breketi.plovdiv?locale=bg_BG

*за постът ми по-горе се оказа, че толкова съм блъскала толкова силно с четката, че съм поотлепила леко брекета от крайният си зъб...

# 695
  • Варна
Не съм компетентна дали може да се извърши още докато носи брекетите или трябва после. Това трябва да каже специалист вероятно или някой, който е минал през това. Реално брекетите си свършиха работата, още малко трябва да се понамести кучешкият. Брадичката, която е назад трябва да се коригира за да се постихне добра лицева симетрия.

# 696

Не съм много сигурна, но ортодонти по системата Алекзандър ползват някакъв апарат за през нощта за корекция позицията на долната челюст. Така, че моя съвет е да потърсите повече за апарата и да го обсъдете с вашия ортодонт дали в тази възраст ще има резултат.

Иначе специално Томов Дентал Клиник в София имат публикувани 2 такива случаи на ФБ страницата си с много добър резултат.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:47 от raduni

# 697
По соца имаше още апарати за разширяване.
На сина горната челюст ще разширяват.

# 698
  • Варна
Не става въпрос за разширяване на горна челюст,а за прогнатия в някаква степен, при все,че дълбоката захапка вече е коригирана.

# 699
Здравейте. Някой слагал брекети в КоДент в Младост 1? Доволни ли сте?
Препоръка за ортодонт в Младост/Дружба?
Препоръка за хирург в същите райони за изваждане на долни мъдреци?
Благодаря!

# 700
  • София
За такива важни неща не гледайте квартала и локацията или дори града.

# 701
За такива важни неща не гледайте квартала и локацията или дори града.

Мерси за съвета!

# 702
Здравейте. Някой слагал брекети в КоДент в Младост 1? Доволни ли сте?
Препоръка за ортодонт в Младост/Дружба?
Препоръка за хирург в същите райони за изваждане на долни мъдреци?
Благодаря!
Даниела Петкова Младост 3 до Аванти
Преди 2 седмици сложи на дъщеря ми брекети
Преди 10г синът ми беше при нея, носеше шини тогава

Общи условия

Активация на акаунт