Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 678
  • 559
  •   1
Отговори
# 360
При нас 60 месечно поддръжката, 2 години.
Но съм си платила всички дъги, всичко 2100.

# 361
  • SF
Може да опитате с алайнери, ако вашият случай позволява лечение с алайнери. За брикетите е добре ортодонтът, който ще провежда лечението да си наблюдава кое накъде "тръгва" и ако се налагат корекции в хода на лечението, да си ги следи.
С тях понякога стават гафове. Брекет се отлепва, може да е фатално, може да не е. Добавят се ластици, прави се стрипинг на определен, често непредвидим етап от лечението.
Ако нямате възможност да пътувате често, проведете лечението там, където ще живеете. Цените са изравнени, единствено различните клиники предлагат опция за разсрочено или след определен период, да кажем след година и половина, започвате да плащате за посещенията си, паднал брекет се презалепва еднократно, след това всеки паднал е с някаква цена за презалепване и т.н. Но и в България, и в чужбина ще намерите разлики в начина, по който се изготвя лечебният план и плащането му. Има ортодонти, които работят с банки, но голяма част от тях не. Все пак те си прекалкуират труда, вдигат си цените и ако не сте платили цялата услуга, може да очаквате и някакви промени във финансовия план.

# 362
На самолет не съм се качвала ,страх ме е така че не е опция да пътувам всеки месец ,а с автобус по 25 часа в посока ще ми дойде нанагорно. Лечението е кръстосана захапка заради която челюстната става от дясно ми се изважда . И има болка. Нямам проблем и в Нидерландия да го напрявя,просто не знам дали ще се справим отностно езиковата бариера, но май това е единственият ни вариант.  Благодаря за съветите

# 363
Е, хайде сега.
Има преводачи на телефона.
Аз не бих се разхождала, нагоре-надолу.

# 364
Момичета, единия брекет е почернял. Като казвам черно , напълно черно. От два дни е така. Нищо с цвят на въглен не е ядено. Самия брекет и около него е така.Зъбите се мият редовно а електрическа и с малките четки. Това нещо няма махане, нито имам идея какво е. Ортодонтът ни е в друг град, в края на месеца ще се ходи. Някакви идеи?

# 365
Полина@ - Няма ли служебен телефон, на който да му звъннеш или такъв в клиниката където да ти се отговори на въпросът?

Когато имах притеснения относно един зъб и държах да си задам въпросът просто звъннах на даденият ми телефон от визитката, видгна ми екипът, обясних си тревогите, ясно. Изслушаха ме, зададоха въъпроси, дообясних се. Казаха, че това в моят случай е нормално.
Та няма ли на кой да звъннеш и да попиташ? Все пак да даде съвет? Миналата седмица когато ми се отлепи брекета, ми го залепи сестрата от екипа, а не ортодонта.
За някои неща не е нужно неговото присъствие Simple Smile

# 366
  • Mediterraneo

С тях понякога стават гафове. Брекет се отлепва, може да е фатално, може да не е.

Хващам се за това да споделя за дебелата кратуна на моята щерка. То не, че дебела кратуна, ами празна. Два дни след слагането на долните брекети, си купува в училище Такис и още с първата хапка троши брекет. Казва, че изобщо не се е сетила, че няма да може да ги яде. Понеже е петък, нямаше как да я погледнат. Ортодонтката работи само вторниците при това. В понеделник се отлепи и някаква дъга, абе имала чувството, че всичко ще се откачи и падне. Вчера ходи, сменили й дъгата( ох, не говоря с термини, да знаете, хем че тук и на испански са нещата, хем че не им знам съответствията на бг), затегнали каквото трябва, но не са й сложили брекет на мястото на счупения. Не било спешно, можело да изчака времето за поддръжка след 3 седмици.

# 367
“Кратуна” вика 🤣
Моята е прилежна, нищо не сме пасирали, нищо не сме рязали на малки кубчета. Само моркови вече не яде. Преди седмица като заръбала една ябълка, ама цяла и си я дояжда. Скарах се. Нищо нямало да стане, тя внимавала …. Божкеее … На нас ни дадоха от медицинския восък и казаха, ако се случи (а то може да се случи) лепим и чакаме да дойде работен ден. Не ни го представиха като нещо драматично.

# 368
Аа, по- голяма кратуна от моята, н-я-м-а!
Аз затова влязох в предната тема.
Сложих й саморегулиращи. 3 месеца мъкаааа... ден през ден в кабинета( нашия поне е там всеки ден!).
 То, счупени дъги.
То, отлепени брекети.
То, дъгата се завъртяла, и й се забила във венеца- беше неделя вечер, след 8, тичам за специална нокторезачка до китайския, за да я изрежа тая дъга...
Така стана, че сестра й сложи  нормални, с ластик.
Като ревна магарето- сменям ги, или няма и да нося никакви Rage
Та, накрая платих наново, втори комплект .
И всичко, защото дъвче като камила- върти  челюсти.

# 369
  • Mediterraneo
Камила вика Simple Smile Simple Smile

# 370
В София има ли брекети за 5000 лв, или са вече по- високи цените станали? Някой има ли оферта от тази година?

# 371
  • пустинята Гоби
Някой има ли опит със смъкване на ретинирал зъб при дете, да сподели за лечението? Оказа се, че кучешният зъб на моето дете не пада, защото постоянният му зъб няма къде да се смъкне и доста се стресирах какво му предстои. Прилагам снимка.
Скрит текст:

# 372
  • София
Без да имам точно този опит с ретиниран кучешки, бих ви успокоила, че не е толкова страшно. Може би ще извадят кучешкия, ако не падне сам и ще сложат пружинка, за да се направи място за постоянния. Ако постоянния кучешки слезе малко надолу, ще му сложат мини брекетче (бутон), с който ще го вържат към дъгата, за да го изтеглят надолу. Ако не слезе и не се подаде поне малко, ще се наложи интервенция, за да го разкрият минимално, така че да му закачат бутона.

# 373
  • Mediterraneo
Още един брекет й падна отдолу, сега от другата страна, външен. Този път нищо не е направила тя, закусва с мъфин и мляко с какао! Нещо не е както трябва май... Или защото има извадени 2 зъба и има големи дупки там. Казва и че не усеща абсолютно никакво напрежение или болка отдолу. Пак на извадените зъби го отдавам, ама ще видим

# 374
  • София
Някой има ли опит със смъкване на ретинирал зъб при дете, да сподели за лечението? Оказа се, че кучешният зъб на моето дете не пада, защото постоянният му зъб няма къде да се смъкне и доста се стресирах какво му предстои. Прилагам снимка.
Скрит текст:
В ортодонията най-важното е зъбът да има място.

На една приятелка, нейното дете бе подобен случай. Беше в процес на смяна на временни с постоянни зъби и с помощта на апаратчета успя да се разшири горната челюст и да се създаде достатъчно пространство. И при него зъбът автоматично както беше наклонен, се изправи и сам проби. Разбира се детето беше доста сериозно в носенето на апаратчетата - трябва си дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт