Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 764
  • 559
  •   1
Отговори
# 345
  • Mediterraneo
Аз вероятно бих търсила друго мнение, ако ми предлагат вадене на толкова много зъби.
На моята вчера й извадиха 2, но при нея няма зародиши на постоянни зъби. Вече е с монтирани брекети и на долната челюст, трябваше да й ги ложат миналия месец, но положението с горната не беше се променило достатъчно и отложиха с месец.

# 346
  • пустинята Гоби
Колкото по-назад е един зъб, толкова по-трудно се почиства. Ако някой зъболекар твърди обратното, значи не е в час.

# 347
И аз не бих извадила друг зъб, а да оставя мъдрец. В Германия например директно ги вадят (масово) - може да са здрави и добре - вадене (не казвам, че е правилно). Пречели да се чисти съседния зъб и съседния се разваля заради тях, а те така или иначе се разваляли …
Моята зъболекарка сега ме убеждава да извадя и трите едновременно, защото имат кариеси и не могат да се правят. Един ден можело да ме заболят и тогава трябвало да ходя да ми вадят един по един… преди да ме заболял някой да съм ги извадела. Това вече 3ти зъболекар ми го потвърди. Аз отказах. Няма да си вадя мъдреци под упойка защото някой можело някой път да ме заболи. Сори за отклонението.

# 348
  • пустинята Гоби
В България повечето зъболекари съветват мъдреците да си седят, стига да не създават проблеми (под проблем нямам предвид кариес). Аз си ги държа и четирите въпреки, че са с пломби.

# 349
  • SF
Няма да останат много дълго в устата, което не е проблем.
Задните зъби са многокоренови и трудно се придвижват, но се придвижват. Четвъртите зъби са по-лесни за работа с алайнери или брекети. Олртодонтът трябва да прецени къде и колко място му трябва.

# 350
Здравейте.
Интересувам се ако си сложа брекети в бг ,когато замина в чужбина мога ли да ходя на поддръжка там или се ходи само при ортодонта ,който ги е сложил

# 351
Доколкото знам, и в Бг, и в чужбина, се процедира по един и същ начин- плащаш си пълната цена на комплект брекети, дъги, ластици...поддръжката може и да е включена, или пък не.
Т.е. като ти ги сложат, ще си си платила всички елементи - ако искаш поддръжката да ти се извъшва от друг зъболекат, ще трябва да ги плащаш наново.Ако намериш такъв зъболекар, де.

# 352
Здравейте.
Интересувам се ако си сложа брекети в бг ,когато замина в чужбина мога ли да ходя на поддръжка там или се ходи само при ортодонта ,който ги е сложил
За коя чужбина? В Германия със сигурност няма да продължат лечение, което не са започнали. Отказват.  Ако обаче там го направите ще струва много повече.

# 353
И аз доколкото съм запозната масово отказват ортодонтите да продължават лечение започнато на друго място.

# 354
Е, ако е към касата в Германия , няма ли някакви отстъпки/върнати пари?

# 355
Ако лечението се поема от касата (което за възрастен не е масово) то искат те да го започнат. Вариант би бил ортодонтът в България да даде план за лечение, да се преведе и пак не вярвам.

# 356
Ако лечението се поема от касата (което за възрастен не е масово) то искат те да го започнат.
Да, да, имах предвид забележката за цената.
План от Бг...не знам кой специалист , ще иска да работи по чужд план!

# 357
Става въпрос за Нидерландия, ще бъде платено в кеш и в бг и в чужбина,защото нямам осигоровки в бг ,имам в чехия

# 358
Попитайте в холандската тема, може да знаят. Ако системата им е близка до немската трябва да се запишете като частен пациент, но те как да знаят какво да правят? За мен е трудна задача

# 359
  • Mediterraneo
Доколкото знам, и в Бг, и в чужбина, се процедира по един и същ начин- плащаш си пълната цена на комплект брекети, дъги, ластици...поддръжката може и да е включена, или пък не.
Т.е. като ти ги сложат, ще си си платила всички елементи - ако искаш поддръжката да ти се извъшва от друг зъболекат, ще трябва да ги плащаш наново.Ако намериш такъв зъболекар, де.

Аз не съм платила пълен комплект. Плащам по плана. Извършена процедура- платено. Оня ден платихме вадене на два зъба+ монтиране на долна челюст. Сега 2 години имам да плащам поддръжка 80 евро месечно. И с голямата беше така. Не знам обаче, ако сега реша да сменя ортодонта, как и какво би следвало...

Общи условия

Активация на акаунт