Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 32 261
  • 676
  •   1
Отговори
# 615
Как сте се разбрали за плащането  и фактурата накрая?
Дребнаво ми се струва на мен, така както го извъртате.
Значи, ако не разбира много- много  от счетоводство човек,  така е по- лесно да издаде финалният документ- след като е получил всичките междинни плащания.
А междувременно,  вие си пазите бележката като доказателство,  че сте платили, за да не ви ги искат пак, тия 50 лв.

# 616
  • София
Преди 2.5г във Валор ми казаха 7-8000 за метални обикновени, в iSmile и ЕО Дент бяха около 4 000+. Не знам защо имаше такава фрапираща разлика.
В крайна сметка - 4 700 тотал за самолигиращи и нито лев повече.

# 617
Какви са тези 50лв на преглед? Моите метални, горна + долна челюст, 5000лв, включва посещение, прегледи и всичко когато си поискам и има време разбира се. Утре за пример смятам да скокна набързо да ми изреже/извие една крайна част от новата дъга, която страшно много ме боде и драска. Казал ми е - има ли нещо "идвай/звънкай"
Много съм доволна от него, професионалист.
(сложиха ми долните бреките в Понеделник и тогава не усетих нищо боцкащо до следващият ден)

# 618
  • пустинята Гоби
Може ли някой да сподели как се процедира след слагане на брекетите, ако се окаже, че някой зъб е образувал кариес, може ли да се лекува?

# 619
Зависи къде е кариесът. На моята дъщеря се случи, отидохме при ортодонтката да махне дъгата, оправиха кариеса и после се върнахме да сложи отново дъгата. За някои случаи може би няма нужда да се маха дъгата. Най-добре зъболекарят, който ще прави зъба да прецени и да каже. Вече, ако е точно до някой брекет може да се наложи да се махне и той, но е строго индивидуално.

# 620
Аз имах малък кариес, но доста неприятен под брекетите.
Проблемът се реши без дъгата да се реже, а просто да се повдигне. *за този случай конкретно не бях при моят доктор, а при другият ми зъболекар, който стриктно слуша каквото каже докторът ми. Казал му е в краен случай да реже дъгата просто, за да не се налага ново "навиване".
Всичко си е ок. Този месец ми е правено.

# 621
  • София
Може ли някой да сподели как се процедира след слагане на брекетите, ако се окаже, че някой зъб е образувал кариес, може ли да се лекува?
Ако контактен кариес, между два зъба, се маха дъгата, понеже няма как да се сложи ограничаващата пластинка, когато се поставя пломбата. Ако само отгоре на зъба, няма нужда да се маха. Затова е доста удобно при ортодонта да има и стоматолог, че е малко разправия иначе- ходиш при единия, после при другия, после пак при първия...

# 622
  • Mediterraneo
Аз имам разбивка на цената в офертата. От първоначалния преглед, през радиографиите и месечните посещения, до поставянето на ритейнърите. Всяко месечно посещение ми е 80 евро, за затягане, за промяна, за слагане на каквото там се налага( миналия път й сложиха някакви допълнителни железа на двете дупки, оставени след ваденето на два млечни зъба, които са без зародиши на постоянните). Мисълта ми е, че тези 50 лв първоначално вероятно са включени в общата цена накрая, това да се има предвид, че ще се приспадат.

# 623
Разбира се, че ще ги приспаднат.
Както и всякакви други междинни плащания.
Тарталета, 80 €!?- с толкова ли почнахте?
При нас вървят , все още 50- 60.

# 624
  • Mediterraneo
Да, месечното посещение е толкова. На голямата беше 70, така че не го отчитам като огромно поскъпване. Офертата на малката всъщност е колкото на голямата, разликата е 3 години. Лечението е различно, затова всякакви сравнения за мен са неоснователни.

# 625
Може би не съм те разбрала правилно да.
Аз съм купила моите брекети на изплащане. 5000лв. И имам онези задължителни посещения през два месеца (в моят случай, там ми стягат брекетите или ми сменят дъгата), където ми се запазва час. Там си плащам по 250лв и ми се изкарва касов бон.

В тези 5000лв са включени всички "извънредни" случаи, когато имам нужда от посещения при болежки, неразположения относно брекетите и прочие.

# 626
Някой има ли информация за актуални цени за брекети при др. Вехова (София), тъй като ходих преди няколко месеца на консултация и се чудя дали има някаква промяна от тогава?

# 627
Здравейте имам много криви и струпани зъби в предната част на челюстите. Съответно са така защото имам малка челюст. Предлагат ми махане на 5тите зъби и на двете челюсти. Също така ми остават варианта и да не се съглася, да сложа брекети но да рискувам да ми се разперят зъбите. Всички ми казват, че съм луда да махам зъби. Някой да е бил в подобна ситуация?

# 628
  • София
Те как предлагат да се намери място за зъбите без вадене? Да, има и алтернативни методи за разширяване на челюстите с хирургия, експандери и т. н, но като гледам, повечето ортодонти у нас рядко ги включват в практиката си. Без вадене и без хирургия чудеса няма как да станат, не и на нашата възраст.

# 629
Те как предлагат да се намери място за зъбите без вадене? Да, има и алтернативни методи за разширяване на челюстите с хирургия, експандери и т. н, но като гледам, повечето ортодонти у нас рядко ги включват в практиката си. Без вадене и без хирургия чудеса няма как да станат, не и на нашата възраст.
Казва, че без вадене ще се разперят и не препоръчва да слагам брекети без да извадя зъби. Все пак ми каза, че мога и да не искам да вадя зъби, ще се подредят и после ще се разперят.

Общи условия

Активация на акаунт