Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 32 261
  • 676
  •   1
Отговори
# 600
  • SF
Леле! Ох... с тези цени стана невъзможно човек да се лекува. Изравнихме се с държавите с високия стандарт.

# 601
Минахте ги!
В "държавите с високия стандарт", може и да е по- евтино,  а и в много случаи,  може да избереш зъболекар,  който да работи със застраховки ( които в Бг нямате).

# 602
  • София
За съжаление не само цените на брекетите задминаха други държави. Всичко е ужасно скъпо. Жилища, прегледи при лекари, изследвания, лекарства, храна, вода, парно...
Един преглед при специалист преди 5 години беше 50лв, сега е 100.

# 603
  • София
За съжаление не само цените на брекетите задминаха други държави. Всичко е ужасно скъпо. Жилища, прегледи при лекари, изследвания, лекарства, храна, вода, парно...
Един преглед при специалист преди 5 години беше 50лв, сега е 100.
Ако искаш професор даже 150 лева нагоре.

Дочух, че имало и бутикови специалисти, които имат по-малко пациенти, но за сметка на това лечението при тях може да достигне с до 30 хиляди лева, което за мен са безумно много пари. Наистина плащаш за специалист, за лечение, за отношение, имаш включени материали и всичко, но ..за хора, които имат много големи възможности, със сигурност не биха били проблем.

# 604
Ехее, бутикови Joy
Аз избирам доктори по оценките на пациенти. Колкото повече, толкова по-- търсен. И по- опитен!
Тия, бутиковите, колко пък да са добри...в един момент, ще да са застинали във времето...

# 605
При същия ортодонт голямото ми дете носи брекети. Преди повече от десет години цената беше същата.

# 606
  • Mostly in my mind
Аз бях с брекети преди 14 г. Бяха около 2000 лв. Разбира се, не очаквам цената да е същата. Всичко адски поскъпна. Но 8500...в повече ми идва. В тази сума, между другото, не влизат ритейнерите след сваляне на брекети.
Обаждах се в Арт Дент, Джуркова, Пловдив, като помолих за ориентир просто, за да преценим дали да ходим на консултация. Не пожелаха да ми кажат. Разбирам, че всеки пациент и неговото лечение са индивидуални, но все пак нещо като ориентир да кажат. Ами не.

# 607
  • София
За ортодонтско лечение сумата, която на мен цитираха, беше над 10 000 лв. Включваща не само брекети, а експандер за възрастни от Италия, някакъв друг апарат за избутване на част от зъбите назад, плюс брекети като финален етап от лечението.

# 608
Аз бях с брекети преди 14 г. Бяха около 2000 лв. Разбира се, не очаквам цената да е същата. Всичко адски поскъпна. Но 8500...в повече ми идва. В тази сума, между другото, не влизат ритейнерите след сваляне на брекети.
Обаждах се в Арт Дент, Джуркова, Пловдив, като помолих за ориентир просто, за да преценим дали да ходим на консултация. Не пожелаха да ми кажат. Разбирам, че всеки пациент и неговото лечение са индивидуални, но все пак нещо като ориентир да кажат. Ами не.
Не е честно, защото е скъпо и трябва да се плаща обследване,  но не е и нелогично, защото без обследване, как да ви кажат цена!?

# 609
  • Mostly in my mind
Съгласна съм напълно. Но те имат достатъчно опит, за да кажат мин и макс. В доста сайтове на клиники точно така пише - диапазон. Явно те нямат желание просто. Иначе на мен след 8500 всичко ми се струва добре Grinning

# 610
За ортодонтско лечение сумата, която на мен цитираха, беше над 10 000 лв. Включваща не само брекети, а експандер за възрастни от Италия, някакъв друг апарат за избутване на част от зъбите назад, плюс брекети като финален етап от лечението.

От чисто любопитство при кой ортодонт това? Стана ми интересно лечението, за цените е ясно - колкото повече неща включва, се оскъпява допълнително.

Предполагам си обиколила доста ортодонти, защото съм останала с такова впечатление, че търсеше. Спря ли се на някой и дали това е този същия с експандера и другия апарат?

# 611
Масова практика е ортодонтите да не посочват цени публично, особено "скъпите" такива. Явно идеята е пациентите като отидат на място и дадат пари за преглед да им е по-трудно да откажат лечение. Ако преди прегледа видите, че цената е примерно 9000 лв желаещите рязко ще намалеят. Доколкото знам вече е задължително всички лекари (вкл. ортодонти) да посочват цени на сайтовете, както и в някаква страница на здравното министерство и има санкции за тези, които не го правят. Но явно не всички го спазват за съжаление.

# 612
  • София

От чисто любопитство при кой ортодонт това? Стана ми интересно лечението, за цените е ясно - колкото повече неща включва, се оскъпява допълнително.

Предполагам си обиколила доста ортодонти, защото съм останала с такова впечатление, че търсеше. Спря ли се на някой и дали това е този същия с експандера и другия апарат?

При Анжела Стоименова, която е била в клиниката на Петър Дучев, сега се е отделила, но пак цените са като в неговата клиника. Този тип експандери не се предлагат на много места, та изборът ми не е голям.

# 613
Аз се спрях на ортодонт за детето (не споменаван тук), препоръчан от зъболекарката ни. Лечението е 5000лв., като включва експандер за горна челюст, хедгиър, който ще сложим другата седмица+ брекети на горна и долна челюст впоследствие. За ритейнъри ще плащаме след лечението и тогава ще прецени какви. Каза, че са около 200 лв.на челюст, мисля. След година - две сигурно ще са по 100-200евро, но пак не е  сумарно 9000.
Единствено тя при прегледа(доста обстоен) попита за вредни навици, провери за останки от инфантилно дишане и нещо за темпора.....  става. Blush Да се надявам, че не съм сбъркала с избора. Малкият ми син също има проблеми и евентуално пак ще се доверя на нея.

# 614
Отиваме при един сравнително млад в началото на годината. Уж хвалят кабинета, но прегледът и поведението му не ме впечатлиха особено. Накрая стана дума за цена - каза 5000лв, но някак прозвуча странно, че няма да има други разходи до края. Дотук как да е. Но накрая издаде бележка за 50лв за прегледа и каза да я пазим, защото после щял да я приспадне от цената. Това вече ми прозвуча доста дребнаво и неуместно - едва ли има пациент, който е минал без начален преглед, т.е. може да ги приспада и без да гледа бележката.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 03:26 от BCD

Общи условия

Активация на акаунт