Фотошоп-18

• 19 190
  • 339
  •   1
Отговори
# 135
  • Magrathea
и от мен една за 8-ми март, но да си призная без бой  Mr. Green че не изцяло моя  Embarassed
и има една ръка дето трябваше да махна, ама май не измислих  с какво да я заменя....
И много благодаря на всички, които ме окуражават   bouquet, че аз до сега само ви четях и събирах материали и се учех. Все по-смела ставам да публикувам  Mr. Green

Тази седмиза нямам компютър, но следващата мога да ти изпратя фона за тази рамка, виждам, че си използвала моята .

Така няма да ти е толкова сплескана. Или ако искаш направо да ти обърна фона, за да е ориентиран във височина?

# 136
Ето нещо и от мен:

# 137
  • София
Хей amber къде се загуби?! Липсваха ми красотите ти! Харесва ми този стил, не се отказвай от него!
 Hug Hug Hug

# 138
Хей amber къде се загуби?! Липсваха ми красотите ти! Харесва ми този стил, не се отказвай от него!
 Hug Hug Hug

Не съм се изгубила:) Следя всеки един постинг в темата,но нещо не ми се занимаваше с рамки и скоро нищо не бях правила.
Ти обаче с тези думи ме окуражи и тази вечер може да се хвана да направя още нещо Wink  Hug

# 139
Да се изхваля - благодарение на Мимс (Мимс, отново големи благодарности  bouquet) вече съм с CS  Hug Много, ама много се радвам!!! Сега му се радвам, още си разглеждам и четчиците новичките и разните му там екстрички и нищо не правя друго, но пък ви разглеждам  хубостите !!!
Хайде лека ви нощ - утре ще се отчета с новото ми Шопче какво сътворявам   Wink

# 140
Ето ми я и днешната серия в синьо. Нещо от 2-3 дни ме е обзела музата. И нещо щях да питам ама ми изкочи от ума Crazy.

На последната нещо не и е както трябва  newsm78 та давайте идей и забележки.

# 141
larado много са хубави  Peace Първата с бебоците е много сладка:)

# 142
  • София-там нейде в западната част
мамита дайте някаква идея как да прикрия отблясък от светкавица /в едно стъкло е ама досат гадно и силна / нещо се озорвам и не получавам задоволителен резултат  newsm78

# 143
Тази седмиза нямам компютър, но следващата мога да ти изпратя фона за тази рамка, виждам, че си използвала моята ..........
Така няма да ти е толкова сплескана. Или ако искаш направо да ти обърна фона, за да е ориентиран във височина?

Трилиън, благодаря за предложението и че не се сърдиш, че съм я ползвала  Embarassed Просто ми трябваше нещо набързо да спретна и тази рамка много ми хареса  Simple Smile
Вече се опитвам да правя свои неща и обещавам да пускам само тях. Ето едно:

# 144
Здравейте!Искам да помоля някоя от мамите,която е напред с работата с Photoshop да обясни стъпка по стъпка как се прави дадена рамка.Например mimmss,ако можеш обясни как си направила последната снимка с рамка стъпка по стъпка     bouquet

Ще цитирам себе си и ще помоля още веднъж нямоя мама да обясни стъпка по стъпка как е направила произволно от нея избрана рамка    bouquet

# 145
Здравейте!Искам да помоля някоя от мамите,която е напред с работата с Photoshop да обясни стъпка по стъпка как се прави дадена рамка.Например mimmss,ако можеш обясни как си направила последната снимка с рамка стъпка по стъпка     bouquet

Ще цитирам себе си и ще помоля още веднъж нямоя мама да обясни стъпка по стъпка как е направила произволно от нея избрана рамка    bouquet
Нали mimmss каза,че вечерта ще го направи.Ще си изпълни обещанието.Имай търпение.Има да си пише милата,че и всяка стъпка по блендинга. ooooh!

# 146
  • София
larado тази с бебоците е просто уникална! Другите също са много хубави, само на последната нещо и липсва, но сега точно не мога да кажа какво...  newsm78
jana добре е станала последната ти, но не ми харесва как си наставила фона отзад... Ако парчето зад снимките е умишлено дай му поне малко сянка или нещо... не знам... да се различава поне малко от основния фон... Може и с color balance малко да му промениш отенъците...
malkata86 одеве ти обещах, но те бях забравила. Ето сега ще ти обясня стъпка по стъпка примерно за тази

1. Избирам снимката
2. Малко ретуш - в случая снимката беше малко размазана, но като цяло с добро качество. Затова беше достатъчно да избистря дечицата /селектирах ги с magnetic lasso tool и с layer via copy ги отделих в нов леър. CTRL и цък в/у леъра с дечицата да ги маркирам само тях и FILTER>SHARPEN>UNSHARP MASK докато ми хареса резултата. Като съм готова LAYER>MERGE DOWN за да се "съберат" двата леъра в един. Така - снимката ни е готова. Можеш да я намаляваш и увеличаваш с EDIT>FREE TRANSFORM.
3. LAYER>NEW LAYER за да си създам нов леър за фон. С PAINT BUCKET TOOL го оцветявам в желания цват.
4.  Цветята - в случая са готови елементи. FILE>OPEN и си избираш елементи от компютъра /трябва да е в PNG формат/ - CTRL и цък върху леъра за да го маркираш, после EDIT>COPY. Връщаш се към снимката, по която работиш и EDIT>PASTE. С MOOVE TOOL можеш да го местиш където си искаш, и можеш да го намаляваш и увеличаваш пак с EDIT>FREE TRANSFORM.
5. Кръговете - да ти кажа честно аз по много сложен начин ги изрязвам, така че нама да ти обяснявам, защото много ще те объркам. 100% съм сигурна, че има и по-лесен начин, така че ако някой се навие да обясни ще съм много благодарна и аз. Но мисля, че в момента това не е от първостепенна важност.
6. Надписите - в случая "плочките" под буквите са готов елемент, който беше тъмно син, но с BLENDING OPTIONS>COCOR OVERLAY става какъвто си поискаш. За да не правиш всеки един по отделно номера става с десен цък върху леъра, който искаш да копираш и DUPLICATE LAYER.
7. Буквите - в случая всяка една е в отделен леър, защото са разпръснати. Но по принцип номера става с TEXT TOOL, шрифтовете и големината са горе вдясно. Ефектите са с BLENDING OPTIONS...
8. Четките - елементарно - избираш си четка, правиш си нон леър в случая под снимката и драскаш... Наместваш ги с MOOVE TOOL, а настройките им са горе в дясно /където пише BRUSHES/ разгледай ги, не мога да ти ги обясня всичките.
Оф, замаях се от писане... Мисля си обаче, че така нито ще разбереш, нито ще можеш да научиш нещо... По-добре си отвори Фотошоп-а и горе долу по тези обяснения се опитвай да действаш и в процеса на работа, като не знаеш нещо, питай тук - винаги има 2-3 момичета на линия, готови да ти отговорят.

Аз искам да се извиня, ако съм на места съм писала несвързано, но толкова дълъг пост никога до сега не съм писала. Дано не е и напразно! malkata86 сигурна съм, че ще се справиш  Peace

# 147
malkata86  в началото на темата има линкове към първите теми за фотошоп.Ако започнаш да ги четеш ще ти бъде много по-лесно  да разбереш как става.
Ето и една странна физиономия от мен:

# 148
  • София

Нали mimmss каза,че вечерта ще го направи.Ще си изпълни обещанието.Имай търпение.Има да си пише милата,че и всяка стъпка по блендинга. ooooh!

Ооо, всяка стъпка по блендинга нямам сили да обяснявам - тя да си ги отвори и ще разучава едно по едно...
Всъщност malkata86 забравих да кажа, че BLENDING OPTIONS-а се отваря с десен цък върху леъра, който искаш да обработваш.
Сега като си препричетох поста си мисля, че до преди да опозная Фотошоп-а, ако някой ми го беше написал това, щях да се откажа да го разучавам изобщо... Така че искам да кажа на malkata86 да не се отчайва - написано така и на мен ми се вижда супер сложно, а всъщност не е кой знае каква философия  Wink

# 149
За кръговете аз ще напиша как изрязвам.
Заливам си нов слой с определен цвят.Взимам печата с твърда кръгла четка(с избран от мен размер).алт+клик на фона и после го слагам на нов слой. Взимам кръгла твърда гума пак с избран размер по-малък от напечтания кръг и изтривам.После задавам блендинг.А междувременно  съм изключила слоя залят със цвета за кръга.

Общи условия

Активация на акаунт