Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 60

  • 77 654
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 1 622
Питки с кайма по Danifin1, малко глетави станаха, защото ползвах суха мая и не втаса добре тестото за 3ч. на топло:cry: Никога нищо не ми се получава със суха мая. Кажете как Вие все с такава работите, къде е тънкостта?

# 721
  • Мнения: 4 065
Имаш  два варианта или  предварително активираш сухата мая или  ползваш прясна мая.

# 722
  • София
  • Мнения: 12 213
Питки с кайма по Danifin1, малко глетави станаха, защото ползвах суха мая и не втаса добре тестото за 3ч. на топло:cry: Никога нищо не ми се получава със суха мая. Кажете как Вие все с такава работите, къде е тънкостта?
.................
Не, не е от маята! По принцип ползвам винаги суха мая и винаги имам на разположение, (и то в малки количества, примерно 3 грама - 4 грама, на 500 г брашно, )  защото не се знае в кой един момент ще ми щукне нещо да забъркам, а с прясната не е така, тя има срок на годност. Понякога я активирам, но това е много рядко, по принцип я изсипвам направо в брашното и следват другите съставки, омесвам тесто, втасва винаги перфектно, БЕЗ допълнителни градуси , .винаги на стайна температура, изчаквам го спокойно. Винаги съм допълвала, когато пиша рецепти, да не се ползва загрята фурна, това довежда до промяна на консистенцията на тестото, но в крайна сметка всеки сам си решава, как да процедира с маяно тесто. Ползвам френската суха мая
Скрит текст:

# 723
  • Мнения: 7 965
Посъбрала съм туй-онуй от изминалите дни 😉, като честичко надничах при Бени, Mikkey, Пеп-4о 😘

Комбинирах от рецепти на Бени и Mikkey

Прясно зеле със свински гърди ( по Пеп-4о)

Супа топчета

Зеленчукова супа

Поредните пържени тиквички

Зеле с моркови

Младежът си поръча лазаня, но получи  тръбички Болонезе

По рецептата на Бени за макарони с кайма

Хот-дог

Пълнени чушки без месо

Салата

Супа със свинско и зеленчуци

Броколи само за мен

Гъби без нищо

Пилешки пържоли с горчица

Кьопоолу

Варена тиква

Пилешки кюфтета

Банички със сирене

В различни форми

Спокойна вечер и успешна седмица!

# 724
  • Мнения: 3 392

Хамбургери

# 725
  • Мнения: 300
Здравейте. Надявам се да ме включите тук, защото всеки ден гледам и се възхищавам на това, което готвите. Бих искала и аз да си покажа тортата Наполеон

# 726
  • Мнения: 6 105
Кифлички от лаваш

# 727
  • Варна
  • Мнения: 2 100
Добре дошла, Неви697!
Супа с броколи и гъби спретнах за обяд: както е редно- първо един черпак, фото, после цяла купичка:


  Приятен обяд!
P.S. Неви, не разпознах какво е, но повече ми допадна ,,тортата" със зелена салатка и лимонче.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 12:14 от Пеева

# 728
  • София
  • Мнения: 15 822


Скрит текст:

# 729
  • Мнения: 286




Омлет с кайма и гарнитура


Мусака

# 730
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Неви, добре дошла.
Биляна, честити ви проходили крачета! Heart Eyes

Финансиери с ябълки и канела

# 731
  • Мнения: 686
И ние сме на домашни бургери

# 732
  • София
  • Мнения: 1 622
marcheva14 -точно във фурна на 30 гр. втасваше. Стана супер лепкаво след 2 ч.(Явно консистенцията се е прецакала) доомесих с още брашно и още 1 ч. втасване. Ще си работя с жива мая най-добре.

Торта Баунти по рецепта на една рускиня. Много е трудоемка- три вида блат се пече, бисквитен, бисквита и кокос  и само кокос, 2 вида крем яйчен и маскарпоне. Стана вкусна с различен вкус. Който я яде каза, че ми била най-вкусната торта до сега, а аз 10 г. правих торти с фондан... Но на вкус и цвет, тавариш нет- синът ми каза, че е гадна Blush

# 733
  • Мнения: 15 043
Отново баница


# 734
  • София
  • Мнения: 3 920
Пристрастена съм към тази тема!
Толкова е вкусно и разнообразно.
У дома за вечеря пържена риба асорти (сафрид, зарган, толостолоб) и зелева салата.

Общи условия

Активация на акаунт