НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 25 478
  • 369
  •   2
Отговори
# 285
Здравейте,

имате ли информация кои са учителите,

които ще поемат първи клас наесен?  Simple Smile

# 286
Стоянка Велкова, Томислава Симеонова, Мариета Георгиева и четвъртият не е известен, тъй като до момента са били три паралелки. Ще ви кажат на родителската. Мисля, че няма опция за избор така или иначе. Аз си избрах класен, казаха, че не могат да гарантират и не го правят, но пък в крайна сметка при нея се паднахме.

# 287
Моля ако някой има мение за учителките,  които ще поемат първи клас да го сподели.

# 288
Здравейте, изпращам линкове за сваляне на помагалата за кандидатстване в първи клас - съответно първи и втори учебник.

https://dox.abv.bg/download?id=3f8f218351 - Линк за сваляне първи учебник
https://dox.abv.bg/download?id=e72df25c6d - Линк за сваляне втори учебник

# 289
Според вас, дали могат да се разглеждат и изпитни работи на децата, кандидатствали за ДГ, защото на сайта им нищо не пише по тази тема?

# 290
Не, едва ли. Те не са писмени. Предполагам можете да им звъннете и да ви ориентират по телефон, чела съм назад в темите, че е правено.

# 291
Здравейте, има ли прието някое детенце от квартал в община Овча купел? Simple Smile Моля да ми пише лично съобщение. Simple Smile

# 292
Вие бяхте за първи клас, нали така? Ние сме в Горна баня, но дъщеря ми ще бъде в трети. Ако е нещо, с което мога да помогна - пишете.

# 293
Здравейте, а как стои прима на дете, което ще бъде във втори клас? В случая предучилищната и първи клас са карани в друго училище. Има ли въобще такава възможност детето да продължи образованието си от втори клас нататък?

# 294
  • София
Може, но трябва да има свободно място. За следващата учебна година до 30 юни ще обявят дали има свободни места изобщо. Отново се държи изпит, но доколкото съм чела в предишни теми, е значитолно по-лесен от този за първи клас.

П.П. аз се отказах да ходя да гледам работата на детето. Реших, че за двата месеца подготовка, неговият резултат е повече от чудесен - справил се е по-добре от 62% от децата. Та продължаваме напред!

# 295
Вижте в края на миналата тема - пуснах всички задачи, които са се падали. По мое мнение там резачката е по-голяма (дъщеря ми ходи на изпити и я приемаха и за първи, и за втори клас, та лични наблюдения) и детето не трябва да допуска никакви грешки. Трябва да може да пише добре диктовки, включително непознати досега думи, както и да чете бързо и гладко - това са неща, на които трябва да се обръща внимание през цялата година, защото не мисля, че може да се усвоят в рамките на месец-два преди изпита. Останалите според мен са лесни - математика, родинознание, четене с разбиране.
Според мен е практика всяка година да се отпускат допълнителни 2 бр. за клас, винаги приеманите са 24, а всъщност класовете са с по 26 деца.

# 296
Вижте в края на миналата тема - пуснах всички задачи, които са се падали. По мое мнение там резачката е по-голяма (дъщеря ми ходи на изпити и я приемаха и за първи, и за втори клас, та лични наблюдения) и детето не трябва да допуска никакви грешки. Трябва да може да пише добре диктовки, включително непознати досега думи, както и да чете бързо и гладко - това са неща, на които трябва да се обръща внимание през цялата година, защото не мисля, че може да се усвоят в рамките на месец-два преди изпита. Останалите според мен са лесни - математика, родинознание, четене с разбиране.
Според мен е практика всяка година да се отпускат допълнителни 2 бр. за клас, винаги приеманите са 24, а всъщност класовете са с по 26 деца.

Здравейте,
дали това (с отпускането на допълнителни бройки) важи и за по-горните класове. Инетересува ме преместване след IVкл, т.е детето ще е в Vти клас през 25/26г. Ще съм благодарна да споделите, ако имате познания в тази област:)

# 297
  • София
При класове с по 26 деца не би следвало да раздуват допълнително паралелките в горните класове. Но е възможно след 4-ти клас да се освободят някакви места, предвид че има размествания на деца по училищата заради приема в СМГ, НПМГ, НГДЕК. Следете сайта - до 30 юни трябва да обявят свободните места тук: https://nukk.org/priem/svobodni-mesta.html

# 298
Имате ли представа кога се обаждат на първите след чертата ако има незаписани в първи клас и може ли да се отпише вече записано дете в друго държавно училище?

# 299
  • София
По всяко време дете може да бъде отписано от общинските училища.

Общи условия

Активация на акаунт