НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 23 978
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
Няма такса. Твоя е държавно училище. После има само думи за транспорт, охрана и храна (около 280-300 на месец) и това е

Разбира се, че всеки има свое мнение по въпроса, но както вече написах - за мен всичко опира до дете и конкретен учител. Напълно съм съгласна, че може и вкъщи, в случай че детето поддава и има желание - аз лично така процедирах, но тук става въпрос за няколко месеца по 3 часа дневно без пропуск и работа с пясъчен часовник, не всеки има време и нерви за такова изживяване, аз дори за себе си не съм сигурна дали бих могла да си го причиня с второто дете. С каката това си беше времето "за нас", тя беше щастлива, че е с мен и решаваме задачи, затова смятам, че се получиха нещата по-лесно. Не знам дали тук или на ЛС отговарях, но моето дете се зае да помага на друго близко, което ходи на уроци при частен учител в близост до училището и уж запознат с изпита. Има месец и малко до изпита, детето не разбира основни задачи, мандали изобщо не умее да прави, не му е показано, огледални образи хич, а деленето на части го пропуска изцяло. Това са основни елементи от изпита и без тези неща няма никакъв шанс за прием. Тези, доколкото аз знам, ги правят в курсовете и им се обяснява. Както и им се дават насоки за лабиринтите, например. Моето на тези курсове не е ходило, наистина не знам как се преподава там (т.е. не знам дали учителите не са различни и тази да са други), но знам, че основна част от приетите са от ДГ и курсовете.
Тук вече обективно може да си прецени само родителят, така е, т.е. само той може да види дали детето му се справя или не. Но все пак преди изпита детето трябва да може да реши всеки един тип задача от помагалото за кратко време - 2,3,5 минути, в зависимост от задачата.

При нас още е рано да решаваме за време, предвид това, че детето миналата седмица навърши 6. Решаваме задачите от няколко месеца, но у дома започва да му писва, разсейва се, ядосва се, когато обърка нещо и тн. Надеждата ми е в това, че имаме време до следващата година и с помощ от учител, който да обясни принципа на задачите и упражнения у дома има шанс да станат нещата. Стискайте палци! Днес получихме номер за изпита, който ще проведе сега, за да може детето да натрупа някакъв опит и следваща година да роботи спокойно. Направи ми впечатление, че в обратния мейл до мен не пишеше нищо за плащане на такса за изпита, а не знам защо бях разбрала, че има такава…. 🙄🙄🙄

# 76
Няма такса за изпита, но преди имаше - 20 лв., сега погледнах 2023 г. я е имало. Сега пуснах с малкото за ДГ - няма вече.

# 77
Здравейте,тази година много малко се обсъжда темата за кандидатстване в 1ви клас….

# 78
Здравейте,тази година много малко се обсъжда темата за кандидатстване в 1ви клас….
Темата ще се засили след изпита според мен 😊

# 79
Еми тя темата вече стана доста дълга,ако човек се върне и изчете горе-долу всичко....няма какво още ново да се каже. Simple Smile

# 80
Повечето хора не подготвят сами децата си в последните години, затова и тук не се обсъжда много-много. След изпита ще има кой какво е направил. Simple Smile

# 81
Знае ли се вече час за изпита на 9 май? Миналата година мисля, че бяха на две групи (ние бяхме в първата по-рано сутринта).

# 82
Знае ли се вече час за изпита на 9 май? Миналата година мисля, че бяха на две групи (ние бяхме в първата по-рано сутринта).

# 83
Датата я знам, че е 9 май. Питането ми беше за час. В графика на НУКК не го пише

# 84
Някой знае ли колко деца са кандидатствали за първи клас тази година или къде може да се провери?

# 85
Рано е, до 17 април е подаването на документи. Обикновено тук пишат до кой входящ са стигнали, ако не - когато излезе графикът на 25 април.

# 86
Здравейте! Попаднах на видео,в което се казваше, че в 8 клас се изучава интензивно италиански език. Затова имам молба към вас. Много бих бил благодарен, ако някой от завършилите ученици е склонен на разумна цена да се раздели с тетрадките речник и тетрадките с граматика от 8 ми клас и ми ги изпрати тъй като не живея в София. Може и на лични съобщения да пишете

# 87
  • София
Здравейте! Някой може ли даде актуална информация за таксата + допълнителните дейности.

И дали имате последното издание на учебника за подготовка за първи клас в pdf?

# 88
Таксата за транспорт, храна, медицинско обслужване е грубо 280 лв., в зависимост от дните в месеца, които детето е посещавало. Извън тях има най-различни допълнителни дейности, които се заплащат различно, но като цени са една идея по-ниски от обичайни школи. Детето има право на две дейности безплатно (или три, защото балетът се провежда в друг ден) с избор между Изобразително изкуство и иконопис, Приложно изкуство - батик и тъкане; изработка на кукли, Бални танци, Народни танци, Класически балет, Детски хор, Народен хор, Спортни игри, Баскетбол, Краснопис и четене с разбиране, Забавна математика.
Ето тук са описани всички: https://nukk.org/images/Elektronni%20dokumenti/anketni-katri-int … a%202024-2025.pdf

За учебника - втората версия, която в момента се продава, не знам да я има качена някъде в pdf. Имам първата.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 12:45 от Ambrosia

# 89
Здравейте, към заявлението за кандидатстване за първи клас прилага ли се уверение от посещаваното учебно заведение, че дете на шест години и трета група в детската се обучава в предучилищна група?

Общи условия

Активация на акаунт