НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 23 935
  • 362
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм останала с впечатление за 48 - по принцип, не само за тази година, но май винаги ги дават като 44.

# 61
Здравейте, и аз следя темата и дейностите в лицея и частното училище, което е на неговата територия, защото догодина ни предстои 1 клас. Днес видях, че частното са обявили открити уроци тази седмица, на които може всеки да присъства. Знам, че често се случва децата, които не са приети в държавното училище, да ги записват в частното заради всичко, което предлага комплексът - база, доп. дейности, транспорт и т.н. Тези, които могат да си го позволят, разбира се. Реших, че може за някого от вас да е от полза. Ако не за друго, то поне от любопитство да отидат Simple Smile
Успех на всички деца, които ще кандидатстват в ДГ и в училището.

# 62
От днес стартира приемът на документи. Успех на всички! Аз пуснах малкото за ДГ, но с фалстарт - пощата все още не работи. Grinning

Редактирам се - в 9:00 вече работи. Simple Smile Успех!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 09:04 от Ambrosia

# 63
Подозирам, че причината тази година да са 4 паралелки, за сметка на 3 през миналата, е че някъде бях чел, че набор 2018 е по-голям, но нямам конкретни данни.

# 64
И миналата година в крайна сметка станаха четири. Според мен вече ще са по четири - то не остана набор с три. Единствен остана текущият трети клас, т.е. приемът за догодина.

# 65
Здравейте. Моля, ако някой е посещавал курсовете за подготовка да кандидатстване в първи клас, тези които се провеждат в културен дом Красно село, моля да сподели цена. Може и на лично. Предварително благодаря!

# 66
Здравейте. Моля, ако някой е посещавал курсовете за подготовка да кандидатстване в първи клас, тези които се провеждат в културен дом Красно село, моля да сподели цена. Може и на лично. Предварително благодаря!

Последно проверих Януари  или Февруари и цената беше между 700 - 780 лв., с продължителност  три месеца, два дни в седмицата. За новата учебна година може би ще има оскъпяване, но едва ли ще нещо драстично.
Мен по-скоро ме интересува достатъчно добра ли е подготовката на курсовете…

# 67
Зависи мисля кога е записано детето. В интензивен курс сумата мисля, че е двойна.

# 68

Здравейте,детето ми посещава курса,който е в ритуална зала и мога да заявя,че там децата не се обучават кой знае колко. Най-добре индивидуални уроци,ако можех за върна времето,не бих го записала на този курс. Иначе цената е 1900 лв. От октомври до април,само събота и неделя по час и половина. Имат и доста почивни съботи и недели….

# 69

Здравейте,детето ми посещава курса,който е в ритуална зала и мога да заявя,че там децата не се обучават кой знае колко. Най-добре индивидуални уроци,ако можех за върна времето,не бих го записала на този курс. Иначе цената е 1900 лв. От октомври до април,само събота и неделя по час и половина. Имат и доста почивни съботи и недели….
Благодаря за обратната връзка. Ще го имам предвид. Моята идея беше да посещава курса и допълнително да ходи индивидуални уроци, но може би ще е по-добре просто да ходи два пъти седмично на индивидуалните. Той тотала ще е еднакъв като сума, но ме притеснява, че на индивидуалните времето е 40 мин, не знам колко може да се научи за това време…

# 70
Много зависи кой и как преподава материала на детето. Това е плюсът на курса - запознати учители. Частните, освен ако не е вътрешен човек, не биха дали яснота относно “подводните камъни”, което е основата на изпита.

# 71

Благодаря за обратната връзка. Ще го имам предвид. Моята идея беше да посещава курса и допълнително да ходи индивидуални уроци, но може би ще е по-добре просто да ходи два пъти седмично на индивидуалните. Той тотала ще е еднакъв като сума, но ме притеснява, че на индивидуалните времето е 40 мин, не знам колко може да се научи за това време…

Ами на индивидуалните може да му се обърне много повече внимание на детенце. Работи се само и единствено с него… На груповите няма такова нещо и дори много пъти не са му поправяни грешки при пробни тестчета и той е в заблуда,че се е справил отлично.
Това е мое мнение,от личен опит.
Индивидуалните уроци обикноменно са по 60 минути. И с упражнения вкъщи ще се получат нещата Simple Smile

# 72
Разбира се, че всеки има свое мнение по въпроса, но както вече написах - за мен всичко опира до дете и конкретен учител. Напълно съм съгласна, че може и вкъщи, в случай че детето поддава и има желание - аз лично така процедирах, но тук става въпрос за няколко месеца по 3 часа дневно без пропуск и работа с пясъчен часовник, не всеки има време и нерви за такова изживяване, аз дори за себе си не съм сигурна дали бих могла да си го причиня с второто дете. С каката това си беше времето "за нас", тя беше щастлива, че е с мен и решаваме задачи, затова смятам, че се получиха нещата по-лесно. Не знам дали тук или на ЛС отговарях, но моето дете се зае да помага на друго близко, което ходи на уроци при частен учител в близост до училището и уж запознат с изпита. Има месец и малко до изпита, детето не разбира основни задачи, мандали изобщо не умее да прави, не му е показано, огледални образи хич, а деленето на части го пропуска изцяло. Това са основни елементи от изпита и без тези неща няма никакъв шанс за прием. Тези, доколкото аз знам, ги правят в курсовете и им се обяснява. Както и им се дават насоки за лабиринтите, например. Моето на тези курсове не е ходило, наистина не знам как се преподава там (т.е. не знам дали учителите не са различни и тази да са други), но знам, че основна част от приетите са от ДГ и курсовете.
Тук вече обективно може да си прецени само родителят, така е, т.е. само той може да види дали детето му се справя или не. Но все пак преди изпита детето трябва да може да реши всеки един тип задача от помагалото за кратко време - 2,3,5 минути, в зависимост от задачата.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 09:55 от Ambrosia

# 73
Разбира се, че всеки има свое мнение по въпроса, но както вече написах - за мен всичко опира до дете и конкретен учител. Напълно съм съгласна, че може и вкъщи, в случай че детето поддава и има желание - аз лично така процедирах, но тук става въпрос за няколко месеца по 3 часа дневно без пропуск и работа с пясъчен часовник, не всеки има време и нерви за такова изживяване, аз дори за себе си не съм сигурна дали бих могла да си го причиня с второто дете. С каката това си беше времето "за нас", тя беше щастлива, че е с мен и решаваме задачи, затова смятам, че се получиха нещата по-лесно. Не знам дали тук или на ЛС отговарях, но моето дете се зае да помага на друго близко, което ходи на уроци при частен учител в близост до училището и уж запознат с изпита. Има месец и малко до изпита, детето не разбира основни задачи, мандали изобщо не умее да прави, не му е показано, огледални образи хич, а деленето на части го пропуска изцяло. Това са основни елементи от изпита и без тези неща няма никакъв шанс за прием. Тези, доколкото аз знам, ги правят в курсовете и им се обяснява. Както и им се дават насоки за лабиринтите, например. Моето на тези курсове не е ходило, наистина не знам как се преподава там (т.е. не знам дали учителите не са различни и тази да са други), но знам, че основна част от приетите са от ДГ и курсовете.
Тук вече обективно може да си прецени само родителят, така е, т.е. само той може да види дали детето му се справя или не. Но все пак преди изпита детето трябва да може да реши всеки един тип задача от помагалото за кратко време - 2,3,5 минути, в зависимост от задачата.

При нас още е рано да решаваме за време, предвид това, че детето миналата седмица навърши 6. Решаваме задачите от няколко месеца, но у дома започва да му писва, разсейва се, ядосва се, когато обърка нещо и тн. Надеждата ми е в това, че имаме време до следващата година и с помощ от учител, който да обясни принципа на задачите и упражнения у дома има шанс да станат нещата. Стискайте палци! Днес получихме номер за изпита, който ще проведе сега, за да може детето да натрупа някакъв опит и следваща година да роботи спокойно. Направи ми впечатление, че в обратния мейл до мен не пишеше нищо за плащане на такса за изпита, а не знам защо бях разбрала, че има такава…. 🙄🙄🙄

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 10:34 от Ellsi-13

# 74
Миналата година нямаше такса за изпита.

Общи условия

Активация на акаунт