Мога ли да давам уроци от вкъщи без диплома?

• 1 324
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Студентка съм в НМА, но все още нямам диплома за завършено висше образование в сферата на музиката. Занимавам се с музика от над 20 години. Искам да започна да давам уроци от вкъщи на малки деца и начинаещи по пеене и основите в музиката. Въпроса ми е мога ли да го правя без диплома? Какви са законните разпоредби спрямо уроците от вкъщи? Какво ще очакват родителите от мен като изяви за децата им?  Трябва ли ми касов апарат и прочие…. Моля истински отговори на темата.
Благодаря предварително!
#музика #деца #уроци #пеене

# 1
А уроците ще са музикални - ще свирят, пеят децата?
Не знам за диплома, но аз досега не съм чувала за частни уроци, на които издават касова бележка - поздравявам ви, ако се занимавате легално.
Но помислете и за съседите, ако имате такива.

# 2
Както аз като ученичка (дори) съм давала частни уроци по английски на по-малки деца, така и ти като студентка би могла по музика. Друг е въпросът, ако искаш да ти върви стаж за този труд. Тогава трябва да се регистрираш като свободна професия музикант и ти се искат документи, удостоверяващи образование/обучение.
В Ютуб е пълно със всякакви уроци по пеене. Можеш да си отвориш един канал и да печелиш от там, ако си добра учителка.

# 3
Доходите от частни уроци се декларират обаче.
Ако не - рискуваш да те хванат, така че по-добре ги декларирай.
Не виждам проблем да давате частни уроци, в крайна сметка родителите решават на кого да се  доверят, това е техен избор. Обаче е редно да ги уведомявате, че сте още студентка.

# 4
Можеш  и без диплома, но има родители с претенции, ще питат да разкажеш малко за себе си. Родителите ще очакват, освен да научиш детето да пее/свири, и да се изяви някъде, концерт, още по-добре за конкурси. Ти трябва да ги водиш после тези деца, да спечелят нещо. И след това те ще ти пращат техни познати и бизнесът ще се разрастне.
Никой не иска касова бележка.

# 5
Посещавала съм доста частни уроци и никога не съм искала да видя дипломата на учителя ми хаха дори ходих на уроци по химия при учител, който е студент по Фармация и останах страшно доволна.
Касова бележка не са ми издавали, незаконно си е, но какво да се прави

# 6
Мислила ли си към някое читалище да организираш занимания?

# 7
Ако намерите на кого - можете. Успех!

# 8
Влезте в учители.бг да се ориентирате в цени и какви уроци се предлагат, по-скоро си намерете някъде да приемате учениците, защото съседите ще пропищят а и могат да ви създадат проблеми..Чува се и никак не е приятно да слушаш ежедневно пеене, свирене.

# 9
Мдаа, в съседната сграда има такава дейност и особено в сезоните когато са отворени всички прозорци целият квартал слуша как се разпяват и им научих и наизуст песните на които се упражняват дечицата, те там са и по повече а не едно по едно. Представям си ако е в съседен апартамент... Ще се оплаче някой със сигурност, съмнявам се всички да са чак толкова търпеливи ако това се случва постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт