Покажете си хола / споделете идеи

• 116 679
  • 493
  •   1
Отговори
# 180
Ита стълбата е прекрасна.  Планираме да облечем и нашата, та въпросът ми е коя фирма ч прави? Довони ли сте? Ако - да , може ли техни координати, за да ги "използваме" и ние?Simple Smile)))))

# 181
Lang, пробвах да пиша на лични, за да не правя реклама, но пощата ти е претъпкана.
 Аз имам един приятел, който прави такива неща /на нас ще ни прави кухня/, но е правил стълбища, гардероби спални и т.н.  Аз съм вийдала негови работи и съм очарована! Предполагам и че няма да ти вземе толкова скъпо, но все пак да не говоря от негово име.
Казва се Киро - 0884 12 55 77, след 18ч. го търси.
Можеш да го помолиш да ти прати на мейла снимките на стълбището, което скоро е правил, да добиеш представа .
Кажи, че Женя ти е дала координати  Wink

# 182
  • София /Абсурдистан
Ита, много те моля да разкажеш какъв е редът и как става процедурата по закупуване и узаконяване на таванското помещение и надпокривното пространство. Цяла вечност търся човек, който да знае как става  това Simple Smile
Много те моля   bouquet   bouquet  bouquet

# 183
  • София
oxyjenia здравей Simple Smile Диванът ни е съставен от 4 модула, всеки от които може да бъде отделен: един двоен елемент, който вътре е с механизъм и се разтяга, два единични, гръбчето на единия е под ъгъл, а второто е като стол и четвъртото е това което изблежда като лежанка, всъщност то е табуретка, която е куха и може да служи и за ракла  Grinning Произвеждат се в Сърбия и ги има във почти всички големи магазини за мебели, мисля, че модела е Biblos - със сигурност го има в Айко, Лабиринт, Мебелната къща в Люлин . Общо размерите са му 220х290 и струва 1200 лв. Има го в три цвята - оранжево, синьо и маслено зелено   bouquet

Lang, стълбата, кухнята, интериорните врати, гардероба в спалнята и шкафа за обувки ми ги прави един майстор, който има малка работилница срещу Арена Запад. Имам му телефона ако се интересуваш, пиши ми на лични. Доволна съм от работата му, но е много бавен  Close трябва да го юркаш много и непрекъснато да го пришпорваш. Иначе прави чудеса.  Peace

Unknown_lady незнам как точно стоят нещата в момента, ние правихме всичко преди последните промени в закона, но доколкото си спомням, ще се опитам да съм ти полезна Simple Smile
Общия таван е вписан като общи части в нотариалните актове на всеки един съсед. За да може да закупи, трябва да се направи нотариално заверена декларация със съгласиято на всички съседи, без изключение. Както предполадам се сещаш, на всеки съсед се изплаща неговата идеална част по цена, която се разберете.
При нас е подпокривно пространство, а не надпокривно, което значи, че кота било не се променя и за да го купим се ходи в общината, понеже въздуха бил нейн  newsm78 С готовия архитектурен план, който е одобрен от главния архитект на общината, също трябва да имаш и строителен план за изпълнение, се подава една молба, прави се данъчна оценка и се заплаща квадратурата. Чак след като има документи за собственост върху тавана и въздуха, вече се стига до разрешителното за строеж. Знам, че не е много ясно, но най-добре могат да ти обяснят всичко в общината, в която ще строиш

# 184
Много красиви неща видях, особено в линка на Мамица... Там видях един прекрасен сив офис с яркозелени акценти и сега цял ден не мога да го открия,помооощ
Продължавайте  Simple Smile

# 185
  • гр. София
Ита,поздравления за прекрасният  дом.
Предстои ни обзавеждане на кухня и антре.Ако може координатите на чудесният майстор  Grinning ще ми е много удобно,тъй като живея в този район.

# 186
Домовете са ви просто прекрасни-направени с вкус.
Моля ви за съвет.Какви според вас да бъдат стените в хола? Паркетът ни е цвят мербау-тъмно кафяв с червеникаво,а дивана също е шоколадово кафяв.Дали изобщо имам избор за нещо по-цветничко???

# 187
  • на кой му пука, майна
Ита, банята ти е страхотна, поздравления за добрия вкус  Simple Smile

# 188
  • BG
Милена, според мен може да залозиш на есенните цветове- ненатрапващо жълто или оранж. Отделно можеш да имаш дребни, ако желаеш по- ярки неща в стаята за акцент  Peace

# 189
# 190
Ита,поздравления за уютния дом,наистина не се срещат често толкова добри решения,както е станало у вас.Има собствена атмосфера.Браво   smile3501

# 191
Браво Ита! Страхотен ви е апартаментът! Паркетът, стълбището(много харесвам стълбища точно такъв тип), банята, кухнята, въобще всичко е и според моя вкус! Много е красиво, изчистено, некичозно и уютно!
Сега прочетох, че всичко е по твои скици - ей, ако беше по-наблизо щях да ти ползвам услугите Wink Сериозно, наистина е много красиво. Flutter
Какъв ви е паркета?

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 15:10 от Pollia

# 192
  • София /Абсурдистан
oxyjenia
Unknown_lady незнам как точно стоят нещата в момента, ние правихме всичко преди последните промени в закона, но доколкото си спомням, ще се опитам да съм ти полезна Simple Smile
Общия таван е вписан като общи части в нотариалните актове на всеки един съсед. За да може да закупи, трябва да се направи нотариално заверена декларация със съгласиято на всички съседи, без изключение. Както предполадам се сещаш, на всеки съсед се изплаща неговата идеална част по цена, която се разберете.
При нас е подпокривно пространство, а не надпокривно, което значи, че кота било не се променя и за да го купим се ходи в общината, понеже въздуха бил нейн  newsm78 С готовия архитектурен план, който е одобрен от главния архитект на общината, също трябва да имаш и строителен план за изпълнение, се подава една молба, прави се данъчна оценка и се заплаща квадратурата. Чак след като има документи за собственост върху тавана и въздуха, вече се стига до разрешителното за строеж. Знам, че не е много ясно, но най-добре могат да ти обяснят всичко в общината, в която ще строиш

Много благодаря   bouquet
Ох ...

# 193
  • София
Благодаря за хубавите отзиви   bouquet
Паркетът го купихме от паркети Space на Стамболийски. Цветът ако не се лъжа е канадски дъб и е по-евтиния, защото те са два вида - единият е 8 мм, клас 32 влагоустойчив и струва 23 лв на квадрат, а другия, който ние купихме е 7 мм, клас 31 и не е влагоустойчив - 16 лв на квадрат. Това, което ми хареса най-много е че самата повърхност е релефна и не лъщи, ако не се вгледаш специално оставя усещането за естествена настилка Simple Smile Фирмата май е Kronotex. За горния етаж си взехме по-обикновен - 11 лв май беше, но там все пак са спални, а долу се влиза директно от входа и исках да е по-стабилно Simple Smile

mmilena, аз по принцип не съм почитател на цветните стени, но е хубаво да прецениш колко осветено е помещението, какво е изложението на прозореца / ците. Ако не влиза много дневна светлина с едни пастелени стени рискуваш да направиш така, че да изглежда прихлупено. Помисли за варианта да направиш стените различни. В момента е много модерно на едната стена да има тапет с оригинална шарка, а другите стени да са едноцветни. Най-важно обаче е ТИ да се чувстваш добре в стаята   bouquet успех!

# 194
Качих така или иначе снимки  на дома ни и ги пускам и тук. Ремонтът е на 3-4години вече. Не е съвсем това, което исках и което имах като първоначална идея, но пълно щастие няма. И без друго вече щеше да ми е омръзнало. Затова пък, мисля, в дома ни цари хармония, любов и разбирателство.  Mr. Green А към съвършенство ще се стремим тепърва. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98173

Общи условия

Активация на акаунт