Покажете си хола / споделете идеи

• 116 688
  • 493
  •   1
Отговори
# 165
Момичета да ви показа и нашата холна секция.
Има и етажерките, които още не са сложени. Embarassed
Цветовете са ванилия и калвадос.
Правена е по поръчка,като ние предварително си избрахме модулите според дължината на стената.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120493

# 166
Момичета да ви показа и нашата холна секция.
Има и етажерките, които още не са сложени. Embarassed
Цветовете са ванилия и калвадос.
Правена е по поръчка,като ние предварително си избрахме модулите според дължината на стената.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120493
готина е  Peace ,пък и с  Бойко на екрана  Wink

# 167
  • София
Здравейте и от мен   bouquet
Ето го и нашият хол. То е нещо средно между хол, трапезария и кухня, само стълбата е като някакъв по-скоро оптически разделител на помещението. Секцията е на една фирма, която е доста разпространена по всички магазини в София - Black&White, моделът е Reset. Мога да ви пусна линк със всички модули ако ви е интересно.  Самата комбинация на модули я измислих аз   Rolling Eyes 

А ето и целия албум - http://ittal.multiply.com/photos/album/23

# 168
  • На небето
Ита много е хубаво във вас. Мезонет ли е? Много харесвам мезонети и скосове.   Peace

# 169
  • София
Благодаря   bouquet Да, мезонет е и се получи по-добре отколкото очаквахме  Laughing Това което виждаш като хол и кухня беше таванско помещение и оригиналния покрив беше с наклона на чупките, които се виждат в двата края. След като откупихме тавана и подпокривното пространство от съседите и от общината, бутнахме целия покрив, вдигнахме стената , изляхме плоча и направихме и втори етаж, на който има две спални и баня. Спалните са съвсем скосени, ето малко снимки, но са доста стари, преди да се нанесем още... трябва да ги снимам пак и ще ви ги покажа   bouquet
Това е спалнята:

Малката стая (не е толкова малка, но на фона на другата...  Rolling Eyes )

Ето я и банята, тя ми е слабост  Embarassed

Правихме го повече от година и половина и сме затънали до уши в заеми, но пък си е наше и мисля, че си заслужава Simple Smile

# 170
  • На небето
Ита разкошно е. Обожавам скоса, придава уют. Много е красиво и направено със вкус и пари.  Twisted Evil И ние до 1 месец може да живеем в такова жилище, докато построят нашето, но кой знае. Чакаме да видим свекъра къде ще решат да бъдат.  ooooh!

# 171
Ита, много ми хареса у вас!  Simple Smile
Мебелите в спалнята откъде са?

# 172
Ита, страхотно е! И ние имаме една таванска стая, която приобщихме към апартамента, но нашата стълба с сбутана в едно коридорче и почти не се вижда. Много ви е хубава стълбата. Успокояваш ме с това, че ремонтът ви е бил повече от година - нашият се точи вече 4ти месец и остава още малко, но съм тотално изнервена. Все ми се струва, че можеше да стане по-бързо, ако майсторите не се помоткват. А за парите не ми се говори. Вярно, че почти не останаха оригинални стени в апартамента, всичко почти се срути и построи наново, но ако майсторът ни се беше съгласил да вкараме още една бригада, щяхме вече да сме се нанесли и да сме забравили. Моля те да ми кажеш - плочата ли пробихте за да свържете двете нива. И колко голям отвор направихте, колко стъпала има стълбата ви и с какви размери са - ширина, дълбочина и височина на стъпалата /ако е удобно, разбира се!/.

# 173
  • BG
Ита, страхотно е  Peace

# 174
  • София
SilIli леглото е на ТЕД - матрак с твърда основа на крачета, няма спалня в стандартния и вид. С един от по-скъпите матраци, който е със самостоятелно опаковани пружини ни изезе 510 лв. Гардеробът го правихме по поръчка при майстор, понеже тавана му е скосен по стената. Дълъг е около 3.40 м и ни излезе 1200 лв заедно с таблата, която закачихме с дюбели за стената.

baibibi ще се опитам да обясня как се получава, надявам се да стане ясно   bouquet
На първо място, за да ни отпуснат разрешителното за строеж трябваше да имаме архитектурен план, така че платихме и на архитект, но пък той си заслужи парите, идеите му много ни допаднаха.
Двата етажа не са един върху друг, а по-скоро един до друг, стъпаловидно. Има площадка с парапет, от които се влиза в стаите. Парапетът е непосредствено над входната врата, няма антре, директно се влиза в хола.  На тези снимки мисля, че се вижда добре.

Самата плоча я ляхме П-образно и часста със стълбата всъщност е куха до билото - около 10ина метра височина. За първи път като го видях ми заприлича на катедрала  Joy
Стълбата е от 16 стъпала, 17-то е нивото на плочата. Излята е от бетон и облечена в дърво. При изливането на стъпалата не станаха много еднакви, но не им личи  Wink Понеже нямахме достатъчно разстояние на дължина стана малко по-стръмна - височината на стъпалото е 19 см, дълбочината 20-22 см (не станаха еднакви), шиточина около 70 см - толкова е и светлия отвор на стандартна интериорна врата. Има 4 триъгълни стъпала, които са като ветрило и последното е перпендикулярно на останалите.

Понеже говорим и за цени, а пък аз не се срамувам от това, за изливането на стълбата платихме 400 лв за материал - цимент, пясък, арматура, 200 лв за изграждането и около 800 лв за облицоването и парапета. Облицоването излезе евтино, защото го направихме с чамово дърво, което е по-меко и не е толкова устойчиво. Ако имате възможност изберете дъб или бук - излиза около 100 - 110 лв на стъпало.
Покрай строежа се превърнахме с мъжа ми почти в строителни инженери  Laughing Питайте друго ако ви интересува, нямам против. Незнам дали ви споменах, но дизайна на баните, спалнята, кухнята е мой, носила съм скици на майсторите, за да им обясня какво искам  Blush

# 175
Ита, благодаря! Simple Smile

# 176
Благодаря, Ita! Нашата стълба също е отлята, но ще я облицоваме с теракот /тя и без друго не се вижда много/, аз сама я конструирах и направих скицата на майстора, защото и двамата архитекти, към които се обрънахме, ми предложиха неприемливи варианти. Формата на нашата е почти като на вашата, както и размерите. Питах те за размерите, за да съм спокойна, че няма да е много стръмна и тясна - исках да е възможно най-икономична и ергономична, защото иначе трябваше да отрежем много от едната стая долу. Надявам се да ви е удобна. Желая ти много щастие в това чудесно и артистично жилище!

# 177
  • На небето
Ита, банята е страхотна, много ми допада цветето, съвсем променя интериора и придава свежест и цвят, харесва ми и че има прозорец в банята, само една вана и липсва. Twisted Evil Аз хич не разбирам от вътрешен интериор.  ooooh! И като дойде ред и ние да правим има да се чудя.

# 178
  • София
И аз много исках вана в банята, но сме с бойлер и ще ни излезе соленичко  Whistling Sorry за off topic-а  Rolling Eyes
Понеже имаше доста мнения за телевизора и разтоянието до него, ще се включа и аз. Ширината на хола ми е 3 метра и като се сложи дивана и секцията с телевизора, реалното разстояние става не повече от два метра. Мъжът ми много искаше да купим 29 инча, но успях да го убедя, че е прекалено голям  Naughty Сега след като вече подредихме всичко, той самия се съгласи, че 21 инчовия е по-добре за това разстояние. Може би след някоя друга година ако успеем да си вземем някоя плазма, може и да е по-голяма, все пак ще се спести разстоянието от кинескопа до стената  Rolling Eyes Най-добре е като избирате телевизор в магазин да застанете на толкова крачки от него, колкото е мястото в хола ви и така най- лесно ще прецените. Аз като ги гледам от далече и 47 инчовите не ми се струват чак толкова големи  Joy

# 179
Ита, така и така разпарчатосахме апартамента ти сантиметър по сантиметър, я сега кажи колко ти е широк дивана и колко е дълга лежанката? Аз съм си харесала един 290/220, но разположението му е съвсем различно - трябва да е по средата на стаята, не може да е до стена или на ъгъл и се чудя дали не са му множко габаритите....

Общи условия

Активация на акаунт