Покажете си хола / споделете идеи

• 116 623
  • 493
  •   1
Отговори
# 300
ani69 благодаря за предложенията.Сега разгледах сайта на ф-ма"Адара",малко кичозни ми изглеждат някой от рисуваните моделите,но идеята ми харесва.Наистина кухнята трябва да е напълно оборудвана.

# 301
ani69 благодаря за предложенията.Сега разгледах сайта на ф-ма"Адара",малко кичозни ми изглеждат някой от рисуваните моделите,но идеята ми харесва.Наистина кухнята трябва да е напълно оборудвана.
така е имат много кичозни неща ,но работят по поръчка

# 302
eх, много обичам модата
и бързам да напиша, после ще чета какво е писала Ани, видях че е дълго Wink

та има няколко насоки в последната година
1. необарок - тук много трябва да се внимава Thinking
2. заоблени равнини и ръбове  Peace
3. тънки плотове на маси и кухни  Peace
4. лабораторни кухни в монохромни цветове в комбинация с излъчващи топлина естествени фурнири, най- вече на екзотични дървесини
5. много текстил /последно разглеждах на живо дамаски на Missoni - останах запленена и очарована и замечтана , тази, която харесах беше 495лв кв.м, но ако ги имах за целта ,нямаше да се замисля/ Cry ooooh! Разнообразието от пердета в европейски колекции са направо надминаващи всички очаквания откъм дизайн, материя и десен. Трудно ми е да ги опиша.  Heart Eyes
6. еклектика или фюжън са течения, които от 2-3 години си проправят път. Те също, като необарока се движат по ръба на вълната, много трябва да се внимава, границата с кича е мнооого тънка.

# 303
Необарок? Хм...не бих го нарекла чак така...Определени барокови елементи вписани в еклектичен стил по-скоро.
Заоблени равнини и ръбове? Като чиста тенденция не съм забелязвала. Като част от абсолютно наложилата се тенденция ретро, да, има такова нещо.
 Е тънки или широки плотове...такива тенденции не е и имало. С по-класическо звучане има и по-нормални широчини.
Количество текстил? Какво имаш впредвид Малена? Количеството текстил си зависи от стила и от концепцията и не е въпрос на мода. По-скоро може да се говори за тенденции в качеството, и тук отново става дума за  ретро, еклектика, модернистично етно или футюристични графики с много едри мотиви. Подобна тенденция може да се забележи и в луксозните колекции тапети.
Въобще, ретрото господства като модна тенденция. Като погледнеш снимки от 60-те години, лесно могат да се объркат със съвсем съвременни дизайнерски решения. Въпреки че разбира се сега всичко е обиграно в по-модерно звучене и често със смела стилова игра.
Като пример, много модерната тенденция за цилиндрични лампиони на осветителните тела, ето го пак неизменния цилиндър, но от модерен материал и...със съвсем класически кристален полюлей вътре (фюжъна господства навсякъде):

Модните тенденции са май много обширна тема, може да се отвори съвсем отделна тема и да бие рекорди по страници. newsm78

А колкото до границата с кича...мммм... newsm78 да ти кажа, поради тенденция за чистота на линиите и класическа елегантност, сред образците на западните дизайнери почти не срещам кич в чист вид, но виж сред източноевропейски образци (които са много назад от модните тенденции по света междувпрочем), кича си господства както винаги и без модерна еклектика. Laughing

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 08:10 от xenia

# 304
напълно съм съгласна с Маленна
-естествено,че има тенденция към заоблени меки форми
-тънки и широки плотове,не се бях замислила,но Маленна и тук е права.Да тенденцията е към намаляване на дебелините,макар,че в България широките плотове така и не можаха масово да се наложат,може би първо ще минем през тях,за да се върнем на тънките Laughing
-и за многото текстил е права Маленна.И количеството текстил също е въпрос на мода.Преди 10-12г беше модерно да нямаш пердета,килими ,даже диваните се правеха от прозрачни материи даже,за възглавнички да не говорим.

# 305
xenia, позволи ми да не се съглася с теб
не знам как е при вас в Канада, но в Европа и на Острова е съвсем друго. Сега нямам време да анализирам в детайли, по-късно ще се включа.
Необарока си е точно необарок.
Тази лампа на Мой и много друуги техни продукти са си чист необарок.

за кича изобщо не визирам дизайнери от европейски величини
да се внимава с кича имах предвид за такива като мен - който подбират и подреждат мебели, много е лесно да се увлечеш и прекалиш . Пример за това са 90% от руските дизайнери. Там обаче им е заложено или по-скоро насадено.
Като вземем за пример Растрели и руския барок. Навсякъде в Европа има барок, но руският барок бие всички по пищност.

# 306
Не се занимавам професионално с дизайн и трудно си представям какво имате предвид при изброяването на модните тенденции. Моля ако не е нахално от моя страна подкрепете със снимки.
-тенденция към заоблени меки форми-горе долу си представям обли маси и по заоблени ф-ми на меката мебел
-тънки плотове на маси и кухни  - как изглеждат?
-необарок-представям си ретро стил с пищни украси

# 307
Не се занимавам професионално с дизайн и трудно си представям какво имате предвид при изброяването на модните тенденции. Моля ако не е нахално от моя страна подкрепете със снимки.
-тенденция към заоблени меки форми-горе долу си представям обли маси и по заоблени ф-ми на меката мебел
-тънки плотове на маси и кухни  - как изглеждат?
-необарок-представям си ретро стил с пищни украси

не се доближават много представите ти до истината
но на обед имам среща, като се прибера с удоволствие ще онагледя, това ми е любима тема! Wink

# 308
И аз много не си ги представям изброените модни тенденции.И на мен ми е интересно да разбера повече  Simple Smile

# 309
Да тенденцията е към намаляване на дебелините,макар,че в България широките плотове така и не можаха масово да се наложат,може би първо ще минем през тях,за да се върнем на тънките Laughing

Тенденции се налагат сравнително лесно - правим мостра на витрината на магазина и всяка 3-та поръчка е с елементи от нея  Laughing

Обаче проблемът е, че вносителите на материали трябва да се насочат към новите тенденции  Thinking
Тънък кухненски плот, от порядъка на 2см няма, единствено от технически камък би могъл да се изработи, но колко от клиентите могат да си го позволят?!

И понеже познавам лично един от най-големите вносители на материали, смятам да обсъдя с него този проблем! Мдам...

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 14:25 от eta

# 310
xenia, позволи ми да не се съглася с теб
не знам как е при вас в Канада, но в Европа и на Острова е съвсем друго. Сега нямам време да анализирам в детайли, по-късно ще се включа.
Необарока си е точно необарок.
Тази лампа на Мой и много друуги техни продукти са си чист необарок.

за кича изобщо не визирам дизайнери от европейски величини
да се внимава с кича имах предвид за такива като мен - който подбират и подреждат мебели, много е лесно да се увлечеш и прекалиш . Пример за това са 90% от руските дизайнери. Там обаче им е заложено или по-скоро насадено.
Като вземем за пример Растрели и руския барок. Навсякъде в Европа има барок, но руският барок бие всички по пищност.

Е, под "източноевропейски" кич, и аз визирах преди всичко руски, т.к. е силно пресилено да се говори за български интериорен дизайн, а с работата в други бивши соц. страни не съм запозната.

Надявам се, че несъгласието си ще подкрепиш с факти. Имам претенции да съм добре запозната с модните тенденции по света, с това, което се представя в салоните в Милано и Париж, с работата на именити дизайнери, така че не визирам канадски тенденции в никакъв случай. Необарока си е необарок, но това което се налага като тенденция не може да бъде наречено необарок.

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 15:42 от xenia

# 311
Някой може ли да ми даде идея какъв цвят да боядисаме хола?  newsm12  Купихме разкошен СИВ диван на големи СИВИ цветя, а паркетът е "опушен орех" (май така се казваше цвета).  newsm53 Та сега се чудим с мъжо какъв цвят да направим стените.
Кухнята е в жълто и оранжево...спалнята в лилаво...детската в светло зелено....Не ми се иска много да е бял холът, но май натам вървят нещата.  smile3506

# 312
vileto26, о,оооооооооо
всъщност пропуснах най- важното ooooh!
Всичко започна от черната стъклена врата, която имаме.
Тя е до тавана, без щурц. Тя е най-любимото ми нещо в апартамента.
Врата ни я прави софийска фирма преди 4 години. Ммммммммммммм. Това е сигурно една от най-професионалните фирми от  всички сфери, с която съм се сблъсквала. 100% професионалисти!!! Hug Hug Hug

...а ще ги покажеш ли?

не,
не за друго, снимките стояха много време на сайта ми, но заради такива особи като мими_ и isolde /едни лице/, които слава богу имат вече бан, не ми се иска да ги пускам. Прекалено лично е. Сега разбирам мои клиенти, защо са били против да снимам къщите им.
А има и други "агенти", които знам, че ме "ровят" всекидневно.
Ако намеря нещо в нета, ще покажа.

ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ ДА СИ КАЧИШ ПАК СНИМКИТЕ ЗА ДА ГИ ВИДЯ ЧЕ В МОМЕНТА ТЪРСЯ ИДЕИ И ЗА МОЯ ХОЛ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 313
Някой може ли да ми даде идея какъв цвят да боядисаме хола?  newsm12  Купихме разкошен СИВ диван на големи СИВИ цветя, а паркетът е "опушен орех" (май така се казваше цвета).  newsm53 Та сега се чудим с мъжо какъв цвят да направим стените.
Кухнята е в жълто и оранжево...спалнята в лилаво...детската в светло зелено....Не ми се иска много да е бял холът, но май натам вървят нещата.  smile3506

дивана звучи интригуващо, ще пуснеш ли снимка?
а иначе сивото е благодатно, почти всички цветове му отиват. Тъмнолилаво, люляково, черно, яркочервено - аз бих избирала между тези цветове за стената, на която ще е долепен дивана, т.е. една акцентна стена, а другите- бели или блееедо сиво.

# 314

цвят фушчия /не знам дали така се пише, на англ. е fuschia/, нещо средно между червено, розово и оранжево, от тази картинка http://www.tooaquarius.com/images/pages/premo-fuschia-zinc.gifкоято намерих в нета е цветът 5R/3y или 4r/4y.
ето цветът на тази блуза е най-близо до това, което имам предвид http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay … ZZ&rfnbr=3649

Общи условия

Активация на акаунт