Покажете си хола / споделете идеи

• 116 629
  • 493
  •   1
Отговори
# 285
Aз не се сърдя, просто спирам защото явно съм доста недоспала отивам да  Sleeping smile3524
Иначе няма отърване от мойта особа Joy

# 286
Здравейте, много хубава темичка сте спретнали. Като ми остане време и аз ще пусна снимки от нашия хол, но междувременно искам да попитам нещичко. Като дойдох да живея в къщата на съпруга ми, той вече беше правил ремонт и беше сложил ПВЦ дограма и алуминиеви щори. Аз исках да сложа пердета, но според него няма да стои добре, има ли някой с дограма, щори и отгоре пердета. Според вас ще стои ли добре перде в хола, което е само на прозореца, в смисъл корниза е на стената и пердето е късо (защото дивана е залепен за едната стена под прозореца? И другото ми питане е за декорация на стените. Имаме стенно отопление и не можем един пирон да забием в стената, освен с боя как мога да разчупя стените (пода е дюшеме в червено-кафяво, имаме голям ъгъл в светло-бежово, а стените са боядисани в нещо като кремаво или много бледо оранжево)?

Къщата на родителите ми е с алуминиева дограма,алуминиеви щори и пердета.Аз мисля,че добре седи,няма да сбъркаш ако сложиш пердета.

# 287
И моята къща, и на майка ми е дограма с хоризонтални алуминиеви щори с пердета - органза, воал или някакви други материи непознати за мен. Стои доста нежно.

# 288
Aз не се сърдя, просто спирам защото явно съм доста недоспала отивам да  Sleeping smile3524
Иначе няма отърване от мойта особа Joy
така е по добре Laughing Grinning Laughing
veshti4ka-така както чета от поста ти оставам с впечатление,че рустикалния стил ти е легнал на сърцето.Или поне масата и тухличките ми навяват за него.Такива"секции"които си показала стават най лесно от гипсокартон замаскиран отгоре по някакъв начин.Специално за стила ,който си мисла поне,че ти допада е добре стената да бъде изработена все едно,че това са ниши в стената с ефектно осветление.Може да я облицоваш донякъде с тухлички,може да ги съчетаеш с плотове и вратички като на масата ти.Тук таме малко ковано желязо за акцент,някакъв интересен обков.На такъв тип обзавеждане най подхождат големите масивни дивани.Според мен няма никакъв проблем да комбинираш различни по форма и десен фотюйли ,дивани и столове,стига да са съчетани правилно
ето ти един сайт ,където има интересни предложения
http://home.ivillage.com/decorating/livingrooms/0,,j0m3-2,00.html

# 289
страшно интересна тема, браво момичета

# 290
  • София
Мерси,Ани69,ще разгледам сайта Peace

# 291
Какви са модните тенденции за дневни и кухни(актуални цветове, стил на мебелите) и кое е класическо и не излиза от мода?
Как да си обзаведем хола че да не личи коя година е обзавеждан?  Joy

# 292
Именно класическото не" излиза от мода",но има вероятност бързо да омръзне,ако е в по-тежък класически стил.Така и не разбрах какво значи модни тенденции.Ако тази година е модерен определен цвят,а догодина друг,то тогава всяка година ще трябва да пребоядисваш.В моята дневна и кухня има всякакви цветове.За по сигурно,че поне няколко години ще сме "по модата"

# 293
Моето лично мнение е,че цветове като бяло,черно,сиво и кафяво ще са винаги модерни, затова смятам да заложа на тях.Струва ми се абсурдно да си направя мебелите червени,жълти,сини(аз харесвам тези цветове по принцип) или какъвто и да било друг цвят само,защото са модерни в даден период(приемам тези цветове единствено за детска стая).Човек винаги може да вкара модерните цветове в момента в дома си с най-малките неща-текстил(нови пердета,възглавнички за дивана или някакво килимче)или някаква нова картина.Може да греша,но това е моето усещане.Не искам да обидя никого с моите размисли.Всеки преценява сам за себе си,какво е красиво за него.Надявам се да се включат и професионалистите в темата с мнение по въпроса

# 294
Именно класическото не" излиза от мода",но има вероятност бързо да омръзне,ако е в по-тежък класически стил.Така и не разбрах какво значи модни тенденции.Ако тази година е модерен определен цвят,а догодина друг,то тогава всяка година ще трябва да пребоядисваш.В моята дневна и кухня има всякакви цветове.За по сигурно,че поне няколко години ще сме "по модата"
Модните тенденции в интериора са както модните тенденции при всека една друга вещ.Обикновенно се менят на 3-4 години,а на около 25-30 се повтарят в леко изменен вид.Например преди около 25-30 години бяха модерни мебели със силно лакирани вратички-сега гледам ,че много дизайнери в момента предлагат точно такива мебели-естествено осъвременени по някакъв начин.
Модната тенденция в интериора обхваща-както мебелите/форма-размери-десен-стил/така и цялостното излъчване-цветове,килими,дамаски,пердета и тн.
Какви са модните тенденции за дневни и кухни(актуални цветове, стил на мебелите) и кое е класическо и не излиза от мода?
Как да си обзаведем хола че да не личи коя година е обзавеждан?  Joy
Не може да се каже с точност,какви са модните тенденции в момента,защото различните дизайнери предлагат различни неща.
Но като цяло тенденцията е към лека заобленост на формите,не както през последните години/класически минимилизъм/Цветята във всичките им форми-вече започват да отстъпват позиции.Гледам много се котира комбинация от черно-бяло с акценти-червено и оранж.Има дори дизайнери които предлагат силно натруфени граничещи с кича мебели.

Като цяло добре е да избереш такова обзавеждане,което ще ти е удобно и функционално на теб самата и което ще можеш да променяш спрямо "модните тенденции"посредством допълнителни неща като например-педрета,килими,дамаски,аксесоари.С тях винаги може да преобразиш дома си и да изглежда различно и модерно.Използването на атрактивни,актуални в настоящия момент фурнири,могат да бъдат смешни след 5-6 години например.Затова ако няма да сменяш мебелите си след 5 години по добре си избери такъв цвят и десен на фурнира който е класически/това е естествения цвят на дървото-фурнирите на бука,ореха,дъб,леската,черешата,крушата,махагона и тн/
Също така мебелите от дърво винаги ще са си актуални.Мебели от стъкло,метал,пластмаса,полеуретанова пяна и т.н. навоваведения
е добре да използваш малко по пестеливо и по скоро като акценти,ако искаш жилището ти да е модерно и след 5-6 години.
Колкото до "класическото"както го нарече -ov4eva- То винаги ще присъства на сцената,но не всеки човек се чувства добре в точно такъв интериор в дадения момент от живота си.Там трябва да се подходи по внимателно,ако това ти харесва и те влече-давай смело,но ако не по добре го остави за един по късен етап от живота си.Може и да му дойде времето.Знаеш ли newsm78

Незнам доколко можах да ти помогна.Това си е мое мнение и не ангажирам никого с него Laughing Flutter Wink

# 295
ani69 благодаря за мнението ти,всички съвети са ми от полза,защото не съм наясно с модните тенденции а и трудно си представям кое как ще изглежда.
Апартамента който обзавеждаме в момента ще се дава под наем,но искаме да е по-луксозен.Изградихме стените наново,направихме по-голяма баня(вече е завършена в класически стил е),свързахме хола и кухнята(но пак са като отделни помещения-няма врата м/у тях. Засега в хола и кухнята има само гранитогрес поставен-в светъл цвят е(нещо като ванилия е основния цвят с леки раенца) и сме в голяма чуденка с мъжа ми за вида на мебелите.За меката мебел какво е по-добре да изберем дивани тип лежанка или двойка и тройка(нещо по-класическо). Кухненското обзавеждане мисля ще е в естествен цвят на дърво,но кое да избера по-светло или по-тъмно(комбинацията от два цвята дали е добро решение)?

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 12:12 от doreta

# 296
Апартамента който обзавеждаме в момента ще се дава под наем,но искаме да е по-луксозен.

Ако за апартамент, който ще се ползва от други хора, които няма гаранция как ще го стопанисват, хвърляш такива размисли представям си за собствено жилище какво чудене хвърляш.

Дали модерно или класическо да е обзавеждането? Според мен най-важното е да е уютно и удобно в ежедневието, да бързаш да се прибираш вкъщи, защото ти е приятно и хубаво да си у дома.

А по темата ще се включа след някоя и друга седмица, когато дойдат мебелите.

# 297
doreta-този апартамент тип хотел ли ще е или просто ще го дадете на някого под наем.Има голяма разлика.Дооточни моля те и ще помогнем все някак си-доколкото можем

# 298
doreta-този апартамент тип хотел ли ще е или просто ще го дадете на някого под наем.Има голяма разлика.Дооточни моля те и ще помогнем все някак си-доколкото можем
Имаме запитване от фирма - за чужденци(1-2годишен договор,уреждаме им и почистването).Не е изключено ако не намерим подходящи клиенти да се дава на хотелски начала(въпреки че ми се струва по-рисковано).

# 299
doreta -задачата е трудничка,защото не знаеш какви ще са ти клиентите и какво харесват те newsm78.Ако ще живеят чужденци 1-2 години,то за тях трябва да  осигурите всички удобства ,напълно обзаведена кухня със всички екстри.Може да направите нещо оригинално -класически стил примесен със старобългарски .В смисъл тук там като инкрустация ,накое пано,вратички и др,направете с български мотиви.Има една фирма" Адара"-прави подобни мебели.По подходящи са за къща ,но сигурна съм,че и за апартамент може да се спретне нещо.Има и други фирми които се занимават с такива мебели-рисуват ги ,украсяват ги -майстори са големи.В този случай,задължително трябва да използвате мебели с естествения хладер на дървесината,ако може да си позволите масивни-още по добре.На такова обзавеждане един съвременен диван би се вписал страхотно.
Друг вариант е да направите жилището ултра модерно,но тогава нещата опират до много средство,защото имитациите не вървят.
Ще помисля още.Дано и други се включат да ти помогнат

Общи условия

Активация на акаунт