Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 158
  • 596
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
В сезона  автобусите по крайбрежието могат да бъдат по-неприятни Confused
Ако се престрашите да пътувате с влак до Херкулан/Помпей от Неапол, идете на гарата на Порта Нолана, а не на централна гара.
Салерно е чудесен град и добра отправна точка за Виетри, Амалфи и т.н., но не и за Помпей, Иския, Прочида, че и за Капри. В Соренто цените за нощувки са х3 в сравнение с аналогични места в Неапол.
Ако решите да нощувате в Неапол огледайте района с Гугъл мапс, че има малки улички, които не са ОК по тъмно /а там март се стъмва по-рано, отколкото в Бг/.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 17:31 от avia

# 166
Не мисля, че ще са тъпкани влаковете през март, дори и юни не са. Иначе са старички и раздрънкани малко.
Чак опасен не в районът около гарата, просто разни типове се разхождат основно през деня. Но не мисля че има реална опасност.

# 167
  • Пловдив
Ами мен съвсем реално си ме обраха. Добре, че съпругът ми вървеше на 2 метра зад мен с децата и се развика, та успяха да вземат само дреболии, които са били отгоре в раницата. Наши близки бяха отседнали в апартамент в уличките от Да Микеле надолу и всяка вечер ги изпращахме.
Вие бихте ли отседнали в този район без мъжко присъствие (ако сте мъж, ще бъдете ли спокоен дъщеря ви/съпругата ви да е там само с приятелка по тъмно?)

# 168
Мен пък ме обраха посред бял ден в луксозния софийски трамвай 7 и още веднъж на смрачаване по Графа, докато вървях, хваната за ръка с двуметров бодибилдър.
Та никой не трябва да бъде спокоен даже в София, със и без мъж Stuck Out Tongue Winking Eye

# 169
От джебчии трябва да се пази всеки. Както и във всеки европеейски град.

# 170
О, отново - много полезни! Но сега съм в чудене, заради това което обсъждахте за транспорта и нощувките. Ние ще сме края на март, живот и здраве. Вече запазих през airbnb в Неапол, цената е много добра, а и полетът на връщане е ранен и нямаше как да сме в Салерно, иначе там бях харесала. Обмислях да сме само последната нощувка в Неапол, но не ми се стори разумно да се разнасяме с багажите напред-назад. Та, ако си остане резервацията в Неапол, можем ли да разчитаме на влакове/автобуси, за да видим Помпей, Амалфийско крайбрежие, Капри?

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:13 от anmasu

# 171
Благодаря на всички! Май и ние така ще направим и ще букна в Салерно и 1 нощувка в Неапол… иначе се чудя само за месеца, защото го дават дъждовен. Пътували ли сте през март, то е ясно, че нвма година с година, но ако тенденциозно си е дъждовно ще гледам за април, макар билетите да са по-скъпи тогава

Здравейте, извинявам се, ако са задавани такива въпроси, но има много теми и нямам възможност да изчета всичко.

Искам да направя подарък-изненада - няколко дни в Неапол и околията през март. Имам следните еъпроси:

Чудя се дали да се настаним в Неапол или в Соренто, в този ред на мисли:

- Гледах района около гарата в Неапол, има симпатични места за настаняване и винаги е удобно да спиш в близост до гарата, но безопасен ли е района за две жени? Ако не е окей, бихте ли препоръчай друг район за нощуване, но с лесна връзка до гарата?

- четох, че за влаковете е голяма блъсканица и било нещо страшно, има ли някакъв друг подходящ транспорт като директни автобуси до Позитано и Соренто или трябва да се придържаме към опцията с влак до Соренто и автобус после? 

Пътувахме с влакове в района на Бари, но там всичко си беше супер, за Неапол обаче чета други неща.
Аз бих отседнала в Салерно - прекрасен град.Влаковете от Неапол до Салерно са си супер - има и по - Бързи и по - бавни в зависимост от часа.Но! Влаковете от Неапол до Соренто са отврат - аз лично се потресох.Мизерни, гадни и бавни.Втори път не бих си го причинила...

# 172
- Гледах района около гарата в Неапол, има симпатични места за настаняване и винаги е удобно да спиш в близост до гарата, но безопасен ли е района за две жени? Ако не е окей, бихте ли препоръчай друг район за нощуване, но с лесна връзка до гарата?
Аз имах 2 нощувки точно в района около гарата, Valentine’s house.  Няма нищо опасно, разбира се. Да, шумно е, почти няма италианци, но всичко си работи на пълни обороти, има си магазини, заведения... Центърът е на 2 мин. пеша. Спирката на Алибус (от/до летището) е точно пред гарата. Аз нарочно резервирах там, защото исках с влак да ходя до Помпей и Соренто. Така и стана Wink

# 173
Аз имам такъв въпрос - когато самолета каца на летището в Неапол от коя страна на самолета се пада Везувий - аз си го представям от ляво...т.е. ако седиш зад левия пилот ще можеш да видиш вулкана през люка - права ли съм?

# 174
Има много "зависи". И най-вече зависи от вятъра как ще заходи самолетът, от североизток към югозапад (вулканът се пада отляво) или от югозапад към североизток (пада се отдясно)

# 175
От ляво е. После като излита прави завой над залива и се вижда чудесно дори кратерът. Пак отляво бях седнала.
Diziler,  какъвто и да е вятърът, идвайки от изток, при положение, че на изток от Неапол са планини, няма много опции за захождане.
Това е при излитане.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:05 от Stella Gemella

# 176
Естествено, че има и самолети, които кацат от запад (в случая, югозапад). Тези, които идват от Испания как кацат?

И да, вятърът има значение. Когато е насрещен, се прави кръг и се каца от другата страна.  Няма как. Безопасността на първо място.

Снимката е супер Wink

# 177
Естествено,  че кацат самолети от всички посоки, но тъй като съфорумката не уточни откъде, приемам, че е от България, а не от Испания,  например.
Няма смисъл да спорим, споделям моя опит.

# 178
  • София
Вчера гледах за билети за Помпей, но видях само за януари, на мен ми трябват за февруари. По-късно излизат или не гледам правилния сайт?
И също така мисля да купя по-рано билети от Неапол за Помпей, но в обратна посока не ми се ще да вземам още понеже не мога да преценя кога ще приключим. Дали ще има проблем ( като липса на места да кажем), ако си вземем намясто?

# 179
Директно на място си купуваш при влизане. Не е от тези обекти, дето искат интернет резервация дни по-рано. Аз юни месец влизах, никакво чакане няма.

Общи условия

Активация на акаунт