Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 150
  • 596
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! От къде си взехте билети с аудиогид и добре ли е номерирано, ще се оправим ли с аудиогид или по-добре с екскурзовод?
Не съм съгласна,  че Помпей се разглежда за 2-3 часа. Много е индивидуално.  Ако човек има интерес към история и археология и цял ден няма да стигне. Бях подведена от подобни коментари и планирах в един ден Помпей и Херкулан и съжалявам за това, тъй като нито Помпей разгледахме както трябва, нито Херкулан. Според нашите интереси,  разбира се. Ако сте запалени по история и археология, по-добре си отделете един ден за Помпей. Взехме си аудиогид и с него определено са нужни повече от 2-3 часа, а пък ако се вземе разширен билет за вилите, които са в покрайнините,  изобщо за два-три часа ще влезеш и излезеш. Това е цял град все пак, дори разходката по улиците и стъпването на камъните,  по които са стъпвали жителите му, за да пресекат, е преживяване. Казвам го от позицията на човек, който се интересува от история и Помпей също ми беше основна точка от пътуването до Неапол.

# 151
Билетите си ги взехме онлайн, но аудиогидът си е отделно. Един павилион отдясно на касите е, няма начин да не го видите. Оставя се личен документ за гаранция, не си спомням колко струваше, нещо около 5 евро ми се върти. Добре са номерирани обектите,  подробно се описват. На нас ни беше много добре с аудиогид, следвахме си наше темпо, но и екскурзовод е добра опция, със сигурност ще ви даде по-различна и любопитна информация.

# 152
Много благодаря! Ако може да публикувате сайт, от който сте ги купувала, ще съм благодарна! Ако е вече споделен на 1-ва страница, не го пишете, ще го намеря там. По план, ще кацнем около 13-14 ч. и мисля този ден да е за Помпей, ако не се стъмва рано в края на март.
Цитат на: Stella Gemella
link=topic=1686876.msg49039322#msg49039322 date=1734791227
Билетите си ги взехме онлайн, но аудиогидът си е отделно. Един павилион отдясно на касите е, няма начин да не го видите. Оставя се личен документ за гаранция, не си спомням колко струваше, нещо около 5 евро ми се върти. Добре са номерирани обектите,  подробно се описват. На нас ни беше много добре с аудиогид, следвахме си наше темпо, но и екскурзовод е добра опция, със сигурност ще ви даде по-различна и любопитна информация.

# 153
Поведох Ви. Билети купихме, по-скоро взехме на място, а си купихме Artecard Campania онлайн и с нея ни излезе безплатен експрес билета ( това е базовият,  без вилите). На касата само отидохме да ни издадат билет, с който да влезем. Вилите може да се платят допълнително на касата или пред самите улици, къде са вилите има човек, който също може да ви издаде билети и пак да влезете.

# 154
Здравейте! Съвсем импулсивно купих билети до Салерно  27-31 януари мислейки си, че самолета каца в Салерно.  Но се оказа, че ще кацна в Неапол.  Бих искала да се придвижа до Соренто . Виждам, че има фликс бус,който тръгва от fs park centrale. Това централната автогара ли е? Шатъла alibus ходи ли до там защото чета само за жп гарата. Как мога да стигна от летището до fs park centrale?
Ако кацаше в Салерно щях да си остана там, има връзка от летището, но сега се замислих за Соренто:)

# 155
  • София
Мястото на Фликса е до самата жп гара. От летището ти трябва алибуса до гарата, да.

# 156
Точно до гарата е и билети мисля и от шофьора се купуваха.

# 157
Има директни влакове от цетралната жп гара в Неапол (Napoli Centrale) и до Салерно, и до Соренто. Аз съм пътувал Неапол-Помпей (разглеждане там), после Помпей-Соренто и на връщане Соренто-Неапол с директен влак.

# 158
Някой купувал ли си е билет за Помпей от официалния сайт? Моля за линк ако отговора е положителен. И друго се сетих да попитам, аудиогида има ли опция на руски език?

# 159
Има опция за руски.

# 160
  • Пловдив
anmasu, вижте картата, за която спомена Стела. Ще ви спести време и пари.
Това е сайтът
https://www.campaniartecard.it/?lang=en
Аз бих препоръчала 365 lite, защото с нея почти всички входове са безплатни и не се налага да се събразявате какво да видите първо. Валидността е 1 година, което също е плюс.

При повечето пасове, за да си струва покупката им/евентуално/, трябва да обикаляш сериозно по забележителности. А с Артекартата си на + още след Помпей и Херкулан, а има още над 30 обекта.

*Може би трябва да се сложи информация зя карта на първа страница при следваща тема

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 21:35 от avia

# 161
Олеле, много Ви благодаря, avia, за вниманието и че насочихте моето внимание! И на Stella Gemella също! Много сте отзивчиви! Аз го прочетох в поста на Stella Gemella, но честно казано, ако и Вие не бяхте писала, можеше да я подмина, а сега ще ми е приоритет 😊 Честита и прекрасна да е Новата 2025 г.! Да сме живи и здрави, щастливи, с любов и с пътешествия!
anmasu, вижте картата, за която спомена Стела. Ще ви спести време и пари.
Това е сайтът
https://www.campaniartecard.it/?lang=en
Аз бих препоръчала 365 lite, защото с нея почти всички входове са безплатни и не се налага да се събразявате какво да видите първо. Валидността е 1 година, което също е плюс.

При повечето пасове, за да си струва покупката им/евентуално/, трябва да обикаляш сериозно по забележителности. А с Артекартата си на + още след Помпей и Херкулан, а има още над 30 обекта.

*Може би трябва да се сложи информация зя карта на първа страница при следваща тема

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 15:13 от anmasu

# 162
Здравейте, извинявам се, ако са задавани такива въпроси, но има много теми и нямам възможност да изчета всичко.

Искам да направя подарък-изненада - няколко дни в Неапол и околията през март. Имам следните еъпроси:

Чудя се дали да се настаним в Неапол или в Соренто, в този ред на мисли:

- Гледах района около гарата в Неапол, има симпатични места за настаняване и винаги е удобно да спиш в близост до гарата, но безопасен ли е района за две жени? Ако не е окей, бихте ли препоръчай друг район за нощуване, но с лесна връзка до гарата?

- четох, че за влаковете е голяма блъсканица и било нещо страшно, има ли някакъв друг подходящ транспорт като директни автобуси до Позитано и Соренто или трябва да се придържаме към опцията с влак до Соренто и автобус после? 

Пътувахме с влакове в района на Бари, но там всичко си беше супер, за Неапол обаче чета други неща.

# 163
Аз бих препоръчала да отседнете в района на Соренто, а не Неапол. Ще ви е доста неудобно да пътувате всеки ден от Неапол до крайбрежието (Амалфи, Позитано, Равело и тн). Аз лично не останах с добри впечатления за Неапол и се радвам, че имахме само няколко часа там, но това е лично мое мнение. Hug

# 164
Здравейте, извинявам се, ако са задавани такива въпроси, но има много теми и нямам възможност да изчета всичко.

Искам да направя подарък-изненада - няколко дни в Неапол и околията през март. Имам следните еъпроси:

Чудя се дали да се настаним в Неапол или в Соренто, в този ред на мисли:

- Гледах района около гарата в Неапол, има симпатични места за настаняване и винаги е удобно да спиш в близост до гарата, но безопасен ли е района за две жени? Ако не е окей, бихте ли препоръчай друг район за нощуване, но с лесна връзка до гарата?

- четох, че за влаковете е голяма блъсканица и било нещо страшно, има ли някакъв друг подходящ транспорт като директни автобуси до Позитано и Соренто или трябва да се придържаме към опцията с влак до Соренто и автобус после? 

Пътувахме с влакове в района на Бари, но там всичко си беше супер, за Неапол обаче чета други неща.
Аз бих отседнала в Салерно - прекрасен град.Влаковете от Неапол до Салерно са си супер - има и по - Бързи и по - бавни в зависимост от часа.Но! Влаковете от Неапол до Соренто са отврат - аз лично се потресох.Мизерни, гадни и бавни.Втори път не бих си го причинила...

Общи условия

Активация на акаунт