Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 146
  • 596
  •   1
Отговори
# 135
  • София
От 15.11.24 билетите за Помпей са поименни и има ограничение от максимум 20 хил. посетители на ден.
В летният период (01.04-31.10) ще бъде въведен и часови пояс - от 9.00ч до 12ч ще могат да влязат 15хил.човека, от 12ч до 17ч - 5хил, разпределени между "експрес и плюс билети".

Ограничението от 20хил важи и за безплатните недели.
През лятото са достигнали 36 хил.

А колко по-рано може да се купуват? На нас ни трябват за 28.02. И да разбирам, че си купуваме билети предварително без да сме ограничени кога трябва да влезем (за нашата дата специално)?

# 136
И пак да ви попитам-в Соренто през февруари някой бил ли е?Работят ли заведенията за хранене,защото мислим да отседнем там?
За Позитано разбрах,че е затворено почти всичко.
Гладни и жадни няма да останете, спокойно. Има си отворени заведения.

# 137
  • Milano

Реджи,значи да разбирам,че трябва предварително онлайн да си закупим билети ?

Не. Може и на място, просто ще са поименни.

Тази година е имало 4млн посетители, абсолютен рекорд и трябва от гледна точка на сигурността да се ограничи броя. Поименни билети с цел да се намали спекулацията мисля.

# 138
  • София
А това означава ли, че трябва да нося паспортите на децата с нас?

# 139
  • Milano
Би трябвало. Както е в Колизеума. Друг е въпроса дали ще са стриктни и го/ще го правят.

# 140
  • София
Попадна ми статия за ограниченията в Помпей преди време. В нея пишеше, че за миналата година прагът от 20 000 посетители е бил надхвърлен едва 4 пъти и всичките те са били в дни с безплатни посещения.
Ако е вярно, не мога да твърдя, разбира се, само цитирам, не звучи точно като ограничаване на свръх туризъм, а по скоро като събиране на повече приходи.

# 141
  • Milano
Написах новината информативно, това което мина по медиите.
Може да е полезно например, за някой като мен който се движи без документи, освен ако не са нужни.

# 142

Реджи,значи да разбирам,че трябва предварително онлайн да си закупим билети ?

Не. Може и на място, просто ще са поименни.

Тази година е имало 4млн посетители, абсолютен рекорд и трябва от гледна точка на сигурността да се ограничи броя. Поименни билети с цел да се намали спекулацията мисля.
Тази година до сега са 10 месеца:
4 000 000:10мес. :30дни= 13 333 чов./ден
Уж ограничават, пък 20 000 дневно
Нещо не излиза сметката или аз не смятам правилно.

# 143
Е, все пак не всеки ден има един и същи брой посетители, нали Grinning Може би целта е да се предотврати стълпотворение в определени периоди/ сезони, когато се надхвърлят тези 20 000. На мен и толкова са ми много, ама такава е.
Полезна информация,  благодаря Реджина!

# 144
Благодаря,Реджи!
А  дали транспортът за предвижване  между отделните селища е редовен през този период на годината/януари-февруари/?
Четох в по-стари публикации,че бил много на рядко 2/пъти в деня/.
Моля да споделите ако наистина някой е бил през този период на годината какво да очаквам /нямам предвид  синоптичната прогноза/,за да знам дали  въобще да организирам подобно пътуване .То е ясно ,че не е в сезон.
Ще съм благодарна на всякакви отзиви.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 05:41 от macapisa

# 145
Реджи винаги е с много полезна и точна информация в темите за Италия, за което благодаря. Heart
macapisa, миналата седмица бях в района. Разписанията по спирките на автобусите не бяха за период от годината, а за дни - делник+ събота, само делник, неделя, официални празници. Горе - долу ги спазваха, но не на 100%.  Не са на често, горе - долу на час. Влаковете са си ок. Фериботи пишеше и в Гугъл, и във Ферихопър, че няма в някои дни, но на място се оказа, че си вървят. И то никак не бяха на рядко. Знам, че това не е за периода, който те интересува, но все пак също е пътуване извън сезон.

# 146
Много благодаря, emonaem!😊

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 19:29 от macapisa

# 147
Здравейте, в Неапол има ли някакви битаци с антикварни неща през уикендите?

# 148
  • На морето!
Четох, че Коледните базари в Неапол били много хубави.
Мисля да отделя един уикенд на Неапол преди Коледа, но се замислям дали и там като в Рим в неделя нищо не работи, или напротив- почивните дни преди Коледа е лудница навсякъде?

# 149
Работят и в неделя.

Общи условия

Активация на акаунт