Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 21 732
  • 430
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, вярно ли е, че ако искаме да отидем до Капри или Амафииското крайбрежие с фери от пристанище Неапол, трябва да гледаме он лайн предишната вечер, дали пътуването ще се състои и дали няма да бъде отменено ? Тоест, така както разбирам нещата, човек не знае до последно дали ще пътува или не.

И още един въпрос, ходили ли сте до Позитано и Амалфи примерно с Get your guide ?
Ами вероятно е така. Ние бяхме преди месец, в началото на Април. Искахме да хванем ферито от Салерно до Амалфи или поне това от Амалфи до Позитано, но този от Салерно още предния ден беше ясно, че е отменен поради очаквано дъждовно време, а в деня в който обиколиме крайбрежието с автобуса, спряха и феритата от Амалфи до Позитано. Ако прогнозата за времето е благоприятна, няма причина да се притеснявате.

Няма ниаккво гадаене. Аз чета и немски и англииски форуми, така, че информацията я имам от всякакви националности.
Явно, в Неапол до последния момент, чевек не знае дали ще пътува.

Това доста ме стресира да си призная, тъй като само малко войкник и всичко ми е разграфено от ..до.

Даваг го следващите дни да е валежно, аз за какво съм сложила черна котка на профилната снимка , хахахаха. Да си имам и късмета......

# 421
Южна Италия може да е много изнервяща за тези, които са свикнали на стриктен график. Там се живее "бавно" и не им пука много, че туристите имали планове.. така че, настройте се и се  наслаждавайте.

# 422
  • Milano
Това с черната котка беше забавно🤣.
Ако може да те "успокои" факта, че в пек и няколко почивни дни може и да е по-зле.
Тази снимка е от вчера или онзи ден от един профил, който следвам в Инстаграм от костиера амалфитана:

# 423
Реджина, тази снимка е за всички, които обмислят да наемат кола там Stuck Out Tongue Winking Eye

# 424
  • Milano
Аз махнах текста от снимката, но жената която я е постнала е написала, че това е гледката от балкона на майка й и че "часове блокирани в трафика, паркинги по 18 евро/час, сладоледи по 5-6 евро и после в Милано им било скъпо".

# 425
Южна Италия може да е много изнервяща за тези, които са свикнали на стриктен график. Там се живее "бавно" и не им пука много, че туристите имали планове.. така че, настройте се и се  наслаждавайте.
О да! С удоволствие отново бих се наслаждавала на неаполитанското безвремие ❤️

# 426
  • Milano
Момичета, може ли линк към сайта със стачките, уж го бях запазила, но не го намирам.

https://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi

Утре стачка на фуниколярите в Неапол - 9ч -17ч,  на 06.05 - железопътна (Тrenitalia, TPER, Trenord) - 09ч -17ч.

# 427
  • ВАРНА
А какви интересни сувенирчета си вземате за спомен?

# 428
И миналата събота не работеше фуникуляра към Вомеро.Явно е заради стачка.Иначе пешеходно и с метро пак е опция.

# 429
  • София
Здравейте! В края на май ще пътуваме за 5дни до Неапол Simple Smile Изчетох всички теми до момента и благодаря на всички писали - благодарение на вас направих програма и имам яснота какво-къде-кога Flowers Hibiscus Единственото, което не ми стана ясно е по отношение транспорта за младежи на 15години. За нас, възрастните, ще вземем Artecard, но на тях видях, че не мога да взема младежката, защото е за от18до25години.... Прочетох, че повечето музеи са безплатни за под 18г., но за транспорта (влакове, автобуси, метро) не успях да намеря информация Disappointed Ще съм безкрайно благодарна да споделите, ако знаете как стои въпроса с придвижването на младежите Gift Heart

# 430
Върнахме се от Неапол и Амалфииското крайбрежие. Като цяло си изкарахме доста добре. Но, сме със смесени чувства. За мен Неапол е град на контрасти. От една страна доста мръсен и мизерен на места, от друга страна има нещо чаровно в него, не мога да определя какво. Шумни хора, веселяци, с чувство за хумор, бавни, еваш еваш за доста неща и да когато и ако сте свикнали на графици и на дисциплина, в тази част на Италия може да ви се стори всичко доста хаотично. Не знам, все още, си изживявам нещото, оставам с положителното, тъй като разгледахме и малките градчета по Амалфииското крайбрежие, Амалфи, Равело и Позитано. Бяхме и на Капри. Въобще, притесненията ми относно климат, валежно време и разписания и тн се оказаха напълно безмислени. Дори бях силно изненадана от италианците, че потегляха феритата на време и, че автобуси идваха съвсем навреме. Имахме прекрасна седмица там, която трудно бих забравила особено лимонените градини и синьото море. Като сувенирчета си купихме магнитчета с лимони и други, покривки, чанти с Капри и подобни, тениски, ветрила и тн. От кухнята бяхме леко разочаровани, тъй като единият ден хапнахме рагу, което беше доста добре оценено на гуугъл, а ни скъса корема от киселини, заради огромното количество доматено салца-пюре в яденето. Също така доста ме очуди, това, че по магазините им не видях плодове. Имаше малко разнообразие на такива и почти не успяхме да си купим нещо свежо. Лимоненият шприц не е моето, но пък много ми харесват ддругите шрицове. Пица фрита си е чиста наша мекица ако трябва да бъда откровена. За сега това от мен, ако имате въпроси и мога да отговоря не се колебайте. Ние отново ще се върнем там, този цвят, който толкова силно ме докосна - жълтият ми остана на сърце и много съм доволна като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт